Hlavní obsah

Mají to v rodině: Slavné a úspěšné sestry

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou slavné, úspěšné, talentované a podobají se sobě skoro jako vejce vejci. Zaměřili jsme se na VIP sestry – slavné tenistky, herečky, návrhářky nebo blogerky. Mrkněte, v jaké rodině se talent rozdával po hrstech.

Článek

Klan Kardashian-Jenner, tedy sestry Kim (38), Kylie (21), Kendall (23), Khloe (35) a Kourtney (40), jsme vynechali schválně. Ne že bychom chtěli zpochybňovat jejich talent pro navrhování vlastní kosmetiky, působení v jejich reality show Držte krok s Kardashianovými nebo focení sexy fotek na Instagram, ale nechali jsme prostor i jiným. Stejně tak jsme z výběru vynechali vévodkyni Kate (37) a Pippu Middleton (35), protože o těch už bylo řečeno mnoho. Které další sestry jsou talentované, úspěšné a navíc známé?

Slavné herečky

Zahrály si spolu v Rebelech (2001) a od té doby se nám více zapsaly do povědomí. Soňu Norisovou (45) vídáme teď možná víc, protože si zahrála hlavní postavu v krimiseriálu Modrava nebo ve V.I.P. vraždách po boku Patrika Děrgela (30). Kromě herectví se věnuje i zpěvu, je členkou vokální skupiny Fragile.

Zuzana Norisová (40) si zahrála kromě Rebelů v seriálech Dokonalý svět (2010), Letiště (2007) nebo ve slovenském seriálu Milenky (2018), který běží na našich televizních obrazovkách přes prázdniny. A užijeme si jí ještě víc, bude totiž jednou z účastnic další série Tvoje tvář má známý hlas.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Soňa a Zuzana Norisovy. Také jste milovali film Rebelové (2001), kde si sestry zahrály společně? Foto: Profimedia.cz

Slavné tenistky

Královny tenisového kurtu – to jsou bývalé světové jedničky Serena (37) a Venus (39) Williams. Pocházejí z velké rodiny. Mají totiž ještě dalších osm sourozenců, protože jejich rodiče měli každý další děti z předchozího vztahu. Tenis začaly hrát právě díky svým rodičům, kteří je trénovali. Právem mohou být nazývané nejúspěšnějšími sourozenci ve světe sportu, svůj talent předvádějí už od roku 1995. Na vyjmenování jejich úspěchů by nám nestačil počet znaků v článku!

Jak je známo, Serena nejde pro ostré slovo daleko, v minulém roce ztratila na kurtu nervy, rozmlátila raketu a spustila na rozhodčího, za což jí byla udělena pokuta. Tenisoví kolegové se jí ale zastali. Naopak o Venus žádné aféry na povrch nevyplývají.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Serena se sestrou Venus také v něčem jiném než tenisovém sportovním oblečkuFoto: Profimedia.cz

Slavné modelky

Jestli na kurtu vládnou legendy Serena a Venus, na přehlídkovém mole to jsou Gigi (24) a Bella (22) Hadid. Dohromady je na Instagramu sleduje skoro 80 milionů followerů, předvádějí a pózují pro nejvěhlasnější návrháře a udávají styl a trendy. Svůj modelkovský debut měly obě v roce 2014.

Jejich matka, Nizozemka Yolanda Hadid (55), se také věnovala modelingu, ale skončila s ním, když se provdala za milionáře Mohameda Hadida (70) a založili rodinu.

Když se zrovna neprochází po mole nebo nepózují před foťákem, obě sestry se rády projíždí na koních. Sen Belly byl dokonce zúčastnit se olympiády, ke které měla nakročeno více než dobře. Její sny ale zhatila lymská borelióza, kterou jí diagnostikovali v roce 2013. Projevuje se vyčerpáním, bolestí kloubů nebo i zapomínáním, které ji střídavě trápí dodnes. Gigi se zase potýká s chronickým zánětem štítné žlázy. Nic z toho jim ale nebrání řadit se mezi nejvyhledávanější modelky současnosti.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Starší Gigi a mladší Bella, v modelingu jsou úspěšné obě dvěFoto: Profimedia.cz

Slavné herečky

Když se řekne slavné sestry, automaticky nám naskočí Ester (35) a Anna „Aňa“ (43) Geislerovy. Aňu známe především z filmů Želary (2003), Nevinost (2011) nebo ze seriálu Až po uši (2014). Z jejích posledních výrazných filmových rolí stojí za připomenutí postava Lenky Fafkové ve filmu Anthropoid (2016), kde si zahrála po boku Jamieho Dornana (37) a Cilliana Murphyho (43).

Ester se také věnuje herectví a naposledy jsme ji mohli vidět v romantické komedii LOVEní (2019). Kromě toho spolupracuje s Josefínou Bakošovou (40) na projektu Terapie sdílením. Centrem projektu je Instagramový účet @esterajosefina, kam přidávají texty poslané jejich příznivci. Jedná se většinou o absurdní důvody k rozchodu nebo vztahovou komunikaci, o které si budete myslet, že to snad ani není možné. Vyšla už dokonce i kniha, pořádají přednášky a navrhují trička nebo šaty.

Nemůžeme opomenout ještě jejich třetí setru, Lenku (44), kterou můžete znát spíš jako Lelu. Je výtvarnicí, zpěvačkou a kreslí komiksy.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Ester a Aňa na letošním karlovarském filmovém festivaluFoto: Profimedia.cz

Slavné blogerky

Nejslavnější blogerkou světa je bez pochyby Italka Chiara Ferragni (32) se 17 miliony sledujících. S blogem Blonde Salad začala v roce 2009 a za ta léta se jí podařilo vytvořit silnou základnu followerů. Nyní má vlastní značku a blog se změnil na e-shop s oblečením, který spravují další lidé. Chiaru osobně můžete ale sledovat na jejím Instagramu, kde najdete fotky outfitů, make-upu ale i fotky z dovolené s jejím manželem a synem.

Blogovat se rozhodla i její mladší sestra, Valentina (26), která Chiaře šlape na paty. Ale aby ji dohnala, chybí ji ještě 14 milionů sledujících. Nicméně i těch 2,7 milionů je pěkná dávka fanoušků. Ještě mají sestru Francescu, která pracuje jako zubařka, ale světu sociálních médií se po vzoru sester také nevyhýbá.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Mladší Valentina šlape Chiaře s blogováním na patyFoto: Profimedia.cz

Slavné návrhářky a herečky

Dvojčatům Ashley (33) a Mary-Kate (33) Olsen patřil přelom tisíciletí. Pokud jste je nehltali vy, tak určitě vaše děti. Herectví se už nevěnují, ale svoji tvořivost nasměřovaly do světa módy. Jejich značka se jmenuje Elizabeth and James (založena v roce 2007) po jejich dalších dvou sourozencích.

A právě jejich mladší sestra Elizabeth  (30) se v poslední době začíná stále víc a víc prosazovat ve filmu. Její nejznámější rolí je čarodějka Scarlet Witch ve filmech o superhrdinech Avengers.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Ashley, Elizabeth a Mary-Kate Olsen, dvojčata podobu se svou mladší sestrou nezapřou!Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám