Hlavní obsah

Manželské top momenty? William s Kate slaví 10 let od svatby

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Na jaře roku 2011 žila Velká Británie a všichni fanoušci královské rodiny jedinou věcí: svatbou prince Williama s Kate Middleton. 29. dubna si pak ve Westminsterském opatství řekli ano. Jsou párem, který vrátil Koruně popularitu, jsou důstojní a přitom srdeční. Dnes slaví cínovou svatbu. Co jsou jejich manželské top momenty? Narození tří dětí, cestování po světě i nahaté skandály.

Článek

Dnes je to přesně 10 let, co následník trůnu řekl ano své lásce z vysoké školy. Vévodové z Cambridge tak slaví cínovou svatbu a mají za sebou úspěšné manželské desetiletí. Rozhodně mají být na co pyšní. Stali se rodiči tří zdravých dětí, mají za sebou pracovní cesty po celém světě, podporují nejrůznější organizace a během pandemie je jejich kontakt s občany Velké Británie hodnocen jako velmi podporující.

Co byly top momenty jejich manželství v jednotlivých letech?

2011: Královská svatba

Poznali se v roce 2001 na vysoké škole a brzy se z kamarádství stala láska jako trám. Dokázali překonat krizi, vyrovnat se s tlakem médií a v roce 2010 se v Keni zasnoubili.

Datum svatby bylo stanoveno na 29. dubna 2011 a jejich veselka je považována za jednu z nejvýznamnějších událostí 21. století. Dva měsíce po svatbě se vydali na první oficiální pracovní cestu jako manželé a navštívili Kanadu a USA.

Foto: Profimedia.cz

Epický moment - balkonový polibek a družička, která si kvůli aplaudujícímu davu zacpává ušiFoto: Profimedia.cz

2012: Nahaté skandály

Následující rok se nesl ve znamení pracovních cest, osobních radostí i starostí. Navštívili ostrov Tuvalu, odhalili svoje voskové figuríny a řešili dva nahaté skandály: fotky Kate opalující se nahoře bez a Harryho pařícího na Adama ve Vegas. A oznámili, že se stanou rodiči.

Jako velcí sportovní fanoušci se stali ambasadory londýnských Olympijských her.

Foto: Profimedia.cz

Během svých cest vyzkoušeli kdejakou místní tradici a nikdy nezkazí žádnou legraciFoto: Profimedia.cz

2013: Narodil se George

Když se v červenci narodil jejich první syn, byla to velká sláva. Starší generace se dojímala nad tím, že syn princezny Diany je už sám otcem.

Spolu s Harrym zavítali také do studia, kde se natáčely filmy o Harry Potterovi, a vyzkoušeli si, jak by jim to šlo s kouzelnickou hůlkou.

Foto: Profimedia.cz

Malý George jednou pravděpodobně usedne na trůnFoto: Profimedia.cz

2014: Ve třech k protinožcům

Na první oficiální zahraniční cestu se s malým Georgem vydali na Nový Zéland a do Austrálie. V roce 2014 jeli i do New Yorku, kde se mimo jiné potkali s Beyoncé  (39) a Jay-Z (51) a užili si večer v Metropolitním muzeu.

V září měla jet Kate na první samostatnou cestu – oslavit 50 let nezávislosti Malty. Ale bohužel ji opět trápily těhotenské nevolnosti a musela cestu zrušit.

Foto: Profimedia.cz

Kate je velká milovnice přírody a zahradničení a vede k tomu i dětiFoto: Profimedia.cz

2015: Narodila se Charlotte

Na začátku května se stali dvojnásobnými rodiči a dcerku pojmenovali celým jménem Charlotte Elizabeth Diana, čímž vzdali hold jak prababičce, tak babičce.

A v roce 2015 oslavili s královnou velký milník - Alžběta II. se stala nejdéle vládnoucí panovnicí.

Foto: Profimedia.cz

Jejich uvolněné fotky, které k zásadním příležitostem vydávají, si fanoušci zamilovali. A média na oplátku respektují soukromí rodinyFoto: Profimedia.cz

2016: Kate má titulku

V tomto roce s dětmi navštívili Kanadu, kde si Charlottu a George všichni zamilovali. Rodiče se pak vydali sami na měsíční cestu po Indii a Bhútánu, vyzkoušeli lukostřelbu a navštívili buddhistický klášter.

Králoská rodina příliš s médii nekomunikuje, ale Kate udělala výjimku a objevila se na titulce Vogue, když britská verze časopisu slavila 100 let.

Foto: Profimedia.cz

Při cestě po Indii a Bhútánu často ocenili svoji dobrou kondici a po výšlapu pak nádherné přírodní scenérieFoto: Profimedia.cz

2017: Čekají třetí dítě

Magazín Closer, který v roce 2012 vydal fotky opalující se Kate, musel zaplatit pokutu.

S dětmi cestovali po Evropě a v září nastoupil malý George do školy. Tam ho ale doprovodil jen William. Na vysvětlenou vydal palác oznámení, že Kate je potřetí těhotná a opět ji trápí silné nevolnosti.

Foto: Profimedia.cz

Mezi jejich pracovní povinnosti patří i podpora kultury, takže spolu navštívili např. filmovou premiéruFoto: Profimedia.cz

2018: Narodil se Louis

Narodil se malý princ Louis, princ Harry (36) si vzal Meghan Markle (39) a na podzim se vdávala i princezna Eugenie (31). Právě tam byli William s Kate spatřeni, jak se při obřadu drží za ruce. Nikdy nepatřili k párům, které by si dávaly veřejně najevo lásku, zároveň ale rozhodně nepůsobí odtažitě. Vždy vtipkují jak spolu, tak s ostatními, umí se pohladit i si dát letmé políbení.

Foto: Profimedia.cz

Na veřejné projevy pozornosti si dávají pozor, ale není neobvyklé, že Kate svého muže pohladí, nebo že se vzájemně škádlíFoto: Profimedia.cz

2019: S dětmi do školy

Kate s Williamem sice působí uvolněně, ale jsou velmi zaneprázdnění. V roce 2019 navštívili mimo jiné Skotsko a Severní Irsko a užili si předávání filmových cen Britské akademie.

A v září vyprovodili obě starší děti do školy, pro Charlotte šlo o první školní den.

Foto: Profimedia.cz

Zatímco u prvního školního dne prince George Kate chyběla kvůli nevolnostem v těhotenství, velký den princezny Charlotte si už nenechala ujítFoto: Profimedia.cz

2020: Tleskají na podporu

Rok 2020 se nesl ve znamení pandemie covidu a vévoda s vévodkyní se věnovali svým dětem, které nechodily do školy a do školky. Byli ale také v intenzivním kontaktu se zdravotníky a dalšími, kdo pomáhali v první linii. I s dětmi jim, stejně jako zbytek světa, tleskali a vyjádřili veřejně podporu.

Kate a William truchlí. Opustil je milovaný Lupo. 

Foto: Profimedia.cz

Během pandemie neváhali dát najevo podporu a často hovořili i o tom, jak to sami zvládají, když musí skloubit práci a péči o všechny tři dětiFoto: Profimedia.cz

2021: Návrat do Westminsterského paláce

Deset let poté, co si zde řekli ano, vrátili se na místo činu. Westminsterské opatství se dočasně změnilo na očkovací centrum a oni přišli na návštěvu.

Pro královskou rodinu bude rok 2021 tím, kdy zemřel princ Philip (†99). Mnozí napjatě čekali, jak dopadne setkání na pohřbu Williama s bratrem, se kterým si v posledních letech moc nerozumí.

Foto: Profimedia.cz

Gratulujeme ke krásnému výročí!Foto: Profimedia.cz

Otestujte si znalosti královské rodiny! Možná si jen myslíte, že o nich víte všechno.

Reklama

Načítám