Hlavní obsah

Princezně Charlottě je 5! Malá šéfka to oslaví pálivým kari

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Princezna Charlotte slaví páté narozeniny! Holčička, která klidně vyplázne na fotografy jazyk, miluje pálivá jídla a je módní ikonou. Víte, čím přepsala dějiny a proč je již dnes její jméno výdělečnou obchodní značkou?

Článek

Poprvé ji veřejnost spatřila před pěti lety, a to jen pár hodin po narození. Rodiče dnešní oslavenkyně, kteří před pár dny oslavili hliněnou svatbu, rozhodně nejsou studení čumáci, kteří by striktně oddělovali soukromí a práci, často mluví o rodině a zmiňují roztomilé drobnosti o dětech. Takže ač princezna Charlotte ještě nedává vlastní interview, dost se toho o ní ví. Dnes má páté narozeniny, a ač je bude slavit kvůli pandemii jen s nejbližší rodinou, určitě si to užije.

Pomoc druhým na prvním místě

Trochu netradiční přednarozeninové oslavy si užila v posledních dnech, kdy spolu s rodiči připravovala potravinové balíčky pro Brity v okolí jejich bydliště, kteří se ocitli v karanténě. Cit pro pomoc druhým očividně zdědila po svých rodičích. Vévodkyně Kate ji při této činnosti zachytila svým fotoaparátem a vznikly opravdu přirozené a upřímné obrázky pětileté slečny, která je skutečně princeznou na svém místě.

Foto: Profimedia.cz

No není rozkošná?Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Dobrý den, mohu dále? Nesu trochu jídla a radostiFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Princezna Charlotte pomáhala s roznášením potravinových balíčků Foto: Profimedia.cz

Přepsala dějiny

Charlotte změnila dějiny. Stala se totiž první následnicí, kterou v nároku na britský trůn neodsunou muži. A její mladší bratr Louis (2) je tedy v pořadí až za ní. Dnes se to zdá samozřejmé, ale dokud v roce 2015 nenabyl účinnosti zákon o následnictví koruny, měli všichni chlapci narození královskému páru přednost před děvčaty. Charlotte je nyní čtvrtá v pořadí za dědou Charlesem (71), otcem Williamem (37) a starším bratrem Georgem (6).

Foto: Profimedia.cz

Když se narodil mladší bratr Louis, Charlottinu pozici v nástupnictví na trůn to nezměniloFoto: Profimedia.cz

V čem překonala bratry už nyní

Třebaže na trůn asi neusedne, má mladší sestra nad Georgem přesto navrch. Experti totiž vyčíslili hodnotu jejího jména jako obchodní značky mnohem výš, než tomu je u budoucího krále. Charlotte má a bude mít větší dosah a vliv mimo jiné i díky tomu, že dívčí a dámská móda zabírá mnohem větší část trhu než chlapecká a pánská.

Foto: Profimedia.cz

S bratrem jsou velcí parťáci, a i když Charlotte na trůn asi neusedne, rozhodně se o svou budoucnost bát nemusíFoto: Profimedia.cz

Byla milé batole, teď je velitelka

Být prostřední dítě není výhodná pozice. Nejstarší sourozenec bývá kápo a nejmladší mazlíček... Princezně nebyl ještě rok a princ William se svěřil, že je to s ní pohoda a není nijak náročné dítě. Rok se s rokem sešel a holčička šéfuje celé rodině. Potvrdila to jak její maminka Kate (38), tak i sama královna Alžběta II. (94), když na jedné akci zmínila, že místo aby George dohlížel na svou sestru, je to přesně naopak.

Foto: Profimedia.cz

Vypláznout jazyk na fotografy? Proč ne! Foto: Profimedia.cz

Řídí i staršího bráchu

A vysledovat to lze i z nedávného videa, kde celá rodina vyšla před dům, aby potleskem vyjádřila podporu pracovníkům Národní zdravotní služby – Charlotte začala okamžitě hlasitě tleskat, George na ni mrkl a pak se k sestře přidal. Prostě velitelka! Doma jí sice říkají roztomile Lottie, ale ve školce prý měla velmi trefnou přezdívku Princezna válečnice. Tahle holčička se neztratí.

Foto: Profimedia.cz

Charlotte je vůdčí typ a odborníci na řeč těla to potvrzujíFoto: Profimedia.cz

Ráda vaří a fotí se

Vévodkyně Kate potomky zapojuje do domácích prací a nechává je pomáhat při vaření. Když si může Charlotte vybrat, většinou prý zvolí pizzu nebo těstoviny – italská kuchyně je všeobecně u malých strávníků oblíbená. Čím ale děti v princeznině věku většinou nepotěšíte, jsou olivy nebo pálivá jídla. A tady se princeznička vymyká a klidně si pochutná na ostrém kari.

Už roky celý svět obdivuje fotky vévodkyně z Cambridge. Nejsou to stylizované snímky bez emocí z královského paláce, ale děti zachycené třeba při hrách v přírodě. A díky tomu Charlotte a její bráškové focení milují a sami prý maminku žádají, ať vezme ven foťák.

Foto: Profimedia.cz

Nádherné fotky pořídila vévodkyně Kate, když byly Charlottě čtyři roky. Přesně ji vystihují...Foto: Profimedia.cz

Sportovkyně tělem i duší

Dnešní oslavenkyně je velká milovnice sportu. Její rodiče fandí tenisu a pravidelně chodí na Wimbledon držet palce svým favoritům. Charlotte jejich lásku k bílému sportu podědila, již od dvou let bere lekce a podle odborníků má přirozený talent. A má prý i gymnastické vlohy, metá hvězdy a kotrmelce a rodiče jsou velmi rádi, protože tak přirozeně rozvíjí koordinaci a rovnováhu. U nich doma musí být veselo – George hraje na kytaru, k němu se přidá s přemety Charlotte a čím asi přispěje malý Louis?

Foto: Profimedia.cz

Malá divoška miluje pohyb a v přírodě je jako domaFoto: Profimedia.cz

Módní ikona od narození

Narodila se do královské rodiny a její život nikdy nebude úplně obyčejný, ale pořád je to pětiletá holčička. Takže miluje růžovou barvu, ráda sladí outfit s maminkou a je módní ikonou – oblečení, ve kterém se objeví, jde na dračku.

Foto: Profimedia.cz

Žlutý svetřík malé princezny má dnes spousta malých holčičekFoto: Profimedia.cz

Má ráda jednorožce

Kdyby si měla vybrat téma narozeninové oslavy, dost možná by to byli jednorožci. Ty absolutně zbožňuje! Pozorným možná neuniklo, že její batůžek na první školní den byl jedním mytickým stvořením ozdobený. A podle prince Williama je prý také ráda kreslí. Možná by se jí líbila doma vyrobená čelenka ve stylu jednorožce.

Foto: Profimedia.cz

Vloni v září šla Charlotte poprvé do školy a talisman jednorožce měla připevněný na batůžku, který patří k uniforměFoto: Profimedia.cz

Znáte královská pravnoučata? Kdo z nich je nejroztomilejší?

Reklama

Načítám