Hlavní obsah

Místo chaty apartmán: manželé se nechtěli starat o další dům, tak si pořídili víkendový byt

Foto: Archiv studia

Místo chalupy si manželé pořídili rekreační apartmán, který je téměř bezúdržbový. Vsadili na přírodní materiály a české dodavatele, získali i vysněnou kuchyni v modré barvě.

Článek

Manželé Mirek a Marie mají dům na Vysočině, ale toužili ještě po nějakém místě, které by sloužilo čistě k rekreaci a výletům. Vysočinu mají rádi a nechtěli dojíždět nijak daleko, proto se při hledání chalupy drželi stále v tomto kraji.

Rekonstrukce ubytovny bylo to pravé

„Nakonec jsme si po několika obhlídkách řekli, že druhý barák nechceme. Sekat trávu přes týden a pak opět o víkendu, to tedy nebyla nejlákavější představa. Náhodou jsme ale objevili developerský projekt rekonstrukce staré turistické ubytovny, ve které vznikly nové apartmány, a to nás zaujalo. Bylo to přesně to bezstarostné: přijet, odemknout, využívat, zamknout a odjet, což jsme potřebovali,“ říká pan Mirek.

Ze svého bydliště jsou tu za necelou hodinu. Při příjezdu je ve vsi vítají pasoucí se koně a dobytek, za humny mají CHKO Žďárské vrchy, které v létě i v zimě poskytují více než pestrou nabídku nejen sportovního vyžití. Kromě víkendů a dovolených s pejskem se tu rádi setkávají i se širší rodinou.

Foto: Archiv studia

Kuchyně je vyrobená na míru a ručně natřená přírodními barvami

Rozhodla kuchyně a terasa

Při procházení časopisů o bydlení zaujala manžele prezentace designérky Jany Collins ze studia Senses. Líbil se jim celkový koncept interiéru, ale především je uchvátila kuchyně – přesně takovou chtěli mít. A právě kuchyně pak také rozhodla o celkovém stylu, do kterého apartmán ladili.

Byt má užitnou plochu 65 metrů čtverečních a jako jediný v celém domě disponuje terasou s rozlohou 16 metrů čtverečních. Jediným limitujícím faktorem při návrhu byl prostor a zkosení stropů, jinak se žádné překážky neobjevily.

Moderní interiér a přírodní materiály

Manželé měli představu, kde by měla být obývací stěna, šatní skříň či postel a do provedení nábytku hodně zasahovali. „Co se týče dekorací, například tapet, závěsů a záclon, tam jsme naopak paní Collins dali volnou ruku a drželi se jejích doporučení,“ dodává pan Mirek.

„S klienty byla velmi snadná komunikace. Na návrhu se mnou rádi spolupracovali, přispívali svými nápady a podíleli se na organizování řemesel. Přáli si apartmán jednoduše a udržitelně zařízený, tak aby byl nadčasový a moderní, ale zároveň se v něm odráželo i místo, kde se nachází. Důležité pro ně bylo použití přírodních materiálů a čeští výrobci a dodavatelé,“ popisuje spolupráci Jana Collins. „A osobně jsem velmi ráda, že klient souhlasil nejen s odstíny šedi, ale také s modrou barvou, která interiér perfektně oživila,“ doplňuje designérka.

Masivní dřevo a ekologická ložnice

Kuchyni a šatní skříně nechali vyrobit na míru z masivu a ručně je natírali přírodními barvami. Zajímavé je řešení jídelního stolu integrovaného do obývací stěny. „Rozhodovali jsme se, zda stůl nechat vyrobit na zakázku, nebo použít sériově vyráběný. Nakonec naše požadavky naprosto splnil stůl od TONu, u kterého stačilo nenamontovat jednu z dvojnoží, a bylo vyřešeno,“ pochvalují si majitelé.

Dřeva se drželi také v ložnici, protože si zakládají na zdravém spánku, který může podpořit právě nábytek bez lepidel a chemikálií.

Foto: Archiv studia

Šatní skříň je z masivního dřeva a natřená přírodními barvami, byla rovněž vyrobena na míru

Na detailech záleží

Záležet si dali na každém detailu. Neváhali například vyměnit developerem dodané vypínače a zásuvky za stylové kulaté, které sem pasují mnohem lépe. A díky tomu, že si s celým apartmánem opravdu vyhráli, se ani po několika měsících užívání neobjevilo nic, co by bylo potřeba měnit.

Vizitka studia

Navrhování a vytváření interiérů je pro Janu Collins celoživotním koníčkem. Klade důraz na splnění požadavků klienta a společně s ním stanovuje cíle. Je pro ni prioritní, aby se v nových prostorách cítili tak, jak bylo zadáno. Více na SensesStudio.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek