Hlavní obsah

Monica Bellucci slaví 56 let. Jak vypadat mladě jako ona?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Italská herečka Monica Bellucci se může pochlubit neutuchající krásou a svěžestí, ač 30. září slaví již 56. narozeniny. Vděčí za to jen dobrým genům, nebo objevila tajný elixír mládí?

Článek

Různé žebříčky Moniku Bellucci (56) rády řadí mezi nejkrásnější ženy světa, třebaže své soupeřky často převyšuje věkově i o několik desetiletí. Málokdy se nechá zastihnout neupravená, na druhou stranu neholduje přehnanému líčení nebo razantním změnám vizáže. Jaké je její tajemství mladistvé krásy?

Pleť potřebuje pít 

Herečka a bývalá modelka ví, že mnohem důležitější než dobré líčení je správná péče o pleť. Té své se snaží zajistit především dostatek hydratace. Vedle pleťových sér a krémů sází na termální vodu ve spreji, kterou sprchuje pokožku ráno i večer. Nedá dopustit ani na pleťové oleje, pravidelné masky a jemnou masáž, která rozproudí lymfu.

Zmizík na vrásky 

Díky rozměrnému filmovému plátnu ví, že kolem rtů a očí už má nejednu vrásku, a nestydí se za ně a nehodlá se jich zbavit pod rukama plastických chirurgů. Raději tváři dodá zdravý a svěží vzhled kvalitním make-upem. Vsází zejména na tmavší tóny. Nikoli jen proto, že je rodilá Italka, ale proto, že ve světlých odstínech by působila zbytečně unaveně a mdle. Naopak lehce bronzující líčení působí hřejivě a dojmem, jako by právě přijela z dovolené u moře.

Foto: Profimedia.cz

S věkem si žádá změnu nejen péče o pleť, ale i výběr rtěnky nebo očních stínů – a Monica Bellucci to zvládá na jedničkuFoto: Profimedia.cz

Méně je někdy více 

Jako ukázková femme fatale se léta neobešla bez rudé rtěnky, dnes ji ale radši vymění za nude barvu nebo jemný lesk na rty v hnědavém odstínu. Ví, že ke zralým ženám se křiklavost nehodí, a raději než rty nyní nechá vyniknout oči. Kombinuje hnědou, šedou a světlé odstíny, sluší jí i kouřové líčení. Na tvářích nechá rozzářit hřejivé odstíny korálové a broskvové.

Něžné zacházení s vlasy

Stále mladistvě působí také hereččiny husté dlouhé vlasy. Krásné jsou od přírody, snaží se je ovšem nepřetěžovat přehnanou péčí. Myje je jen dvakrát týdně, poté je nechává volně proschnout, žehlička nebo fén jsou pro ni mimo natáčení tabu. Místo kupovaných balzámů a masek dává přednost zábalu z olivového oleje.

Foto: Profimedia.cz

Dlouhé vlasy nejsou jen výsadou mladých, zralým ženám ale sluší spíš elegance než ležérní rozcuchFoto: Profimedia.cz

Místo diety malé porce

Záviděníhodná je také Moničina postava. Vděčí za ni dobrým genům, netají se ovšem tím, že si nerada něco odříká. Dá si klidně červené víno, dortík či těstoviny se smetanovou omáčkou, nemusí toho mít ale plný talíř. Malá porce zažene mlsnou, ale postavě neublíží. V jejím jídelníčku je také velký prostor pro zeleninu, kvalitní oleje a ryby.

Pravidelný pohyb

Pohyb by měl být každodenní součástí zdravého životního stylu a to se herečka snaží dodržovat. Nerada se ale do něčeho nutí, a tak pokud nemá chuť na posilování, raději jde do bazénu nebo si dá lekci jógy. Způsobů, jak se hýbat, je nespočet, a právě pestrost je trik krásné herečky, jak se udržovat fit. Měsíc třeba cvičí denně pilates, a když se jí omrzí, přepne na protahování či posilování s fitness gumou nebo chodí plavat.

Ložnicová rozcvička

Vyplavit z těla endorfiny nemusíte jen v posilovně, ale také v ložnici. Nevadnoucí sexsymbol se netají tím, že dobrý sex má v jejím životě své místo. Sedmnáct let tvořila pár s hercem Vincentem Casselem (53), po rozvodu ho vyměnila za výrazně mladšího milence, francouzského divadelního herce Nicolase Lefebvra (38). Že její ženství nestárne, prokázala i svými porody: prvorozenou dceru Devu měla ve třiceti devíti letech, druhou dceru Léonii dokonce až v pětačtyřiceti.

Věrná černé

Kde nestačí cvičení a líčení, pomůže kamufláž. Monica Bellucci ráda sází na černou barvu, ze které vyzařuje osudovost i jistá tajemnost a také skryje případný nelichotivý faldík. Aby nevypadala nudně, kombinuje černou s bílou, s hravými potisky, nebojí se ale ani průhledné krajky a výstřihů. Nejstarší bondgirl umí své ženské zbraně stále používat.

Reklama

Načítám