Hlavní obsah

Na tohle se nikdy nepřipravíte aneb To nejhorší, co se vám může stát během sexu

Foto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Foto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sex dokáže překvapit – a bohužel i nepříjemně. Co se během něj může přihodit a které komplikace vás vyvedou z míry, i když s nimi ve skrytu duše tak tochu počítáte?

Článek

Je jedno, jestli je vám zrovna dvacet nebo dvakrát či třikrát tolik. Sexuální zkušenosti při překvapení nehrají roli. Milování prožíváte celým tělem i duší a snažíte se do něj opravdu ponořit, takže nevnímáte svět okolo. A právě během tohoto rauše, kdy se stupňuje vzrušení a smysly jsou aktivované na maximum, může přijít náhlé vystřízlivění. Co se to stalo? Na tyhle věci se nedá dopředu připravit!

1. Sperma v oku

Běžně se předpokládá, že pánský ejakulát, který má lehce zásaditý charakter a je tvořen mnoha minerálními látkami, jako je například sodík, hořčík, zinek nebo vápník, končí v pochvě. Ovšem stává se, že se muž neovládne, vyvrcholí dřív, než by chtěl, a v rámci jednoho výronu semene vystřelí něco od dvou do sedmi mililitrů spermatu přímo do vašeho oka. Obvykle se dostaví svědění, pálení a bolest, kterou může zmírnit vlažná voda, teplý obklad a použití tekutých slz. Výplach je základ!

2. Nadýmání a prdění

Brokolice, zelí, kapusta, ale i luštěniny, jablka, mléčné výrobky, sycené vody, kynuté pečivo, slané pokrmy či alkohol. Tohle všechno nadýmá. Ve výsledku vy nebo partner „ucházíte“. Jestli tomu jde zabránit? Při sexu, když se tolik nehlídáte, je to téměř nemožné. Zkrátka se stane. A „prdět“ může samotná pochva. Tyhle zvuky vznikají proto, že se do vaginy dostane vzduch. Sice se nejedná o větry, ale akustický zážitek je stejný. Promiň, zlato!

3. Pláč

Po orgasmu se uvolní stavidla emocí, opadne napětí a dostaví se uspokojení v kombinaci s úlevou. Na základě toho se někteří lidé mohou i rozesmát. Jenže nikdy není jisté, co koktejl vyplavovaných hormonů způsobí, proto se po sexu někdo i rozpláče. Pláč tohoto typu je znám jako postkoitální dysforie. Projevuje se smutkem, podrážděností, pocity úzkosti a melancholií. Lékem je chápavá náruč a dobré slovo.

Foto: Iryna Kalamurza, Shutterstock.com

Pláč po orgasmu může být způsoben náhlým poklesem dopaminuFoto: Iryna Kalamurza, Shutterstock.com

4. Zlomenina penisu

Britská sexpertka Tracey Cox říká, že žena, která zná svoji hodnotu, miluje pozici, při které je nahoře. Muž leží na zádech, ona na něm rajtuje, hloubka průniku bývá větší a prsa jsou pro milence dostupnější. Co si přát víc? Je snadné podlehnout okamžiku, nechat se unést a škubnout sebou… Jenže vinou toho je penis v ohrožení! I když v něm žádné kosti nejsou, mohou se ošklivě poranit měkké tkáně. Z tohoto pohledu jsou právě koníček a pes nejnebezpečnější sexuální pozice. V případě poranění je nutné vyhledat lékařskou pohotovost.

5. Neschopnost mít orgasmus

Do postele jste se těšili – vy i váš nový partner. Všechno probíhá podle plánu. Až na to, že ani jeden z vás nemá orgasmus. Děláte něco špatně? Ne, ale pochopte situaci. Sex s někým neznámým je pro obě pohlaví stresující. Můžete se snažit sebevíc, ale nervozita vás převálcuje na první dobrou, ač si to třeba nepřipouštíte. Hlavně klid a nohy v teple. Čím víc to budete řešit, tím to bude horší.

Foto: Motortion Films, Shutterstock.com

Orgasmus se nekonal? Nic se neděje. Nenechte si zkazit náladu a hlavně to zdlouhavě neřešteFoto: Motortion Films, Shutterstock.com

6. Zvláštní sexuální přání

Málokdo je natolik sexuálně uvědomělý, že ho nepřekvapí, když si partner zčistajasna oblékne latexový oblek včetně hrozivé masky, sáhne po kožených důtkách a připoutá vás k židli. Co člověk, to různé libůstky. Kdekdo má preference, o kterých si ostatní myslí, že jsou divné. Stačí vybočit ze stereotypu, odchýlit se od vanilkového sexu a může si vysloužit udivený až šokovaný výraz. A stokrát si dopředu říkáte, že to ustojíte. Praxe vás vyvede z omylu.

Reklama

Načítám