Hlavní obsah

Tipy pro první sex s novým partnerem

Foto: Blue Planet Studio, Shutterstock.com

Foto: Blue Planet Studio, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Ano, klaplo to! Vztah s novým partnerem se posunul a skončili jste v posteli. Spojení s někým, koho zatím po milenecké stránce neznáte, může být vzrušující i děsivé. Jaká nepsaná pravidla vám pomohou na tenhle zážitek vzpomínat v dobrém?

Článek

Jiskřilo to mezi vámi už na první schůzce a je jasné, že jde o víc než jen o krátkodobou milostnou epizodku s divným koncem. Nemůžete se dočkat prvního sexu, ovládá vás vzrušení, chvění, ale zároveň i strach a nervozita. První společná zkušenost totiž nemusí dopadnout nejlépe. Ale vždy se dá udělat spousta věcí, aby premiérový sex byl co nejpříjemnější. Jakými pravidly se řídit?

1. Vyberte správný čas

Rozhodně není moudré skákat novému partnerovi do peřin třeba hned po vánočním večírku, kdy se dá předpokládat bujará oslava se spoustou alkoholu. Ten otupuje smysly a posouvá hranice. Pod jeho vlivem můžete v posteli udělat něco, čeho druhý den zalitujete. Nemluvě o tom, že to poslední, po čem by muž toužil, je držet vám vlasy nad záchodovou mísou. Sex radši neplánujte ani tehdy, když k partnerovi na víkend přijede malý syn, kterého má ve střídavé péči. Na představování ještě může být brzy, nehledě na to, že se jedná o rušivý element.

2. Nečekejte hladký průběh

Sex po dlouhé pauze? Milování je něco jako týmový sport, který vyžaduje souhru, a může být těžké naladit se na milencovu vlnu. A tak existuje velká pravděpodobnost, že se stane něco trapného nebo nepříjemného. Rozpaky přijměte s úsměvem, nemoralizujte, nepanikařte, neobviňujte sebe ani druhého. Při trapasu nebo selhání (potíže s erekcí a podobně) jen stačí partnera obejmout – na znamení podpory a toho, že si z věci nic neděláte. A univerzální recept? Upřímnost: „Neboj, já jsem taky hrozně nervózní, oba to vnímáme stejně.“

Foto: Lizardflms, Shutterstock.com

První sex nemusí být vždy tak vášnivý a úžasný, jaký je v romantických filmech. Ale je fakt, že i tak může být nezapomenutelnýFoto: Lizardflms, Shutterstock.com

3. Neexperimentujte

Vzdychat jako pornoherečka, vyžadovat anální sex, pouta a výprask. Jistě si to můžete dovolit, ale až později. Všechno má svůj čas. Začínat s experimenty je velmi riskantní. Nového partnera, který to s vámi myslí vážně, extrémní požadavky spíš šokují, některých se možná i lekne. První setkání zkrátka berte jako předkrm. Než se dostanete k dezertu, chvíli to potrvá.

4. Nepředstírejte

Podle odborníkům je jedním z důvodů, proč ženy předstírají orgasmus, snaha, aby se milenec cítil dobře a zkušeně. Kašlete na to. Jak si sex v začátcích nastavíte, takový bude. Chcete snad za dva tři měsíce přiznat, že váš milostný život stojí na lžích a falši? Jen velmi málo žen má orgasmus prostřednictvím pohlavního styku, zvlášť když se s novým partnerem milují poprvé. Ovšem pozor, ani pánové na tom nejsou o nic lépe: penisy stres nesnášejí, stejně jako vaginy.

5. Vydržte

Trpělivost růže přináší. Oba si můžete z předchozích vztahů přinést zavazadla – třeba v podobě rutinních postelových návyků. Upřednostňujete určitou milostnou pozici, protože ta byla vašemu ex nejpříjemnější, milenec si zase myslí, že nejlepší předehra je pro vás štípání do bradavek (jeho bývalka to zbožňovala). Než si vytvoříte svoje vlastní scénáře, postupy a tempo, potrvá to týdny. Nechtějte všechno hned.

5. Chraňte se

Zvlášť pokud jste ani jeden nepodstoupil test na pohlavní choroby, je vysoce žádoucí používat prezervativ. Navíc rozhodně nechcete riskovat těhotenství. Před rozbalením pláštěnky zkontrolujte datum expirace – bůhví, jak dlouho ji partner nosil v aktovce, než vás potkal.

Reklama

Související témata:

Načítám