Hlavní obsah

3 běžné sexuální přešlapy, se kterými se můžete vyrovnat

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Milování vždy neprobíhá bez komplikací. Trapasy jsou vlastně docela časté, stejně jako zklamání. Nezáleží ovšem na tom, co se stane, ale jak se s tím vyrovnáte. Víte, jak reagovat na králičí styl nebo neposlušného vojáka, který se odmítá postavit do pozoru?

Článek

Ve fantaziích sex probíhá tak nádherně! Sami sebe vidíme štíhlejší a výkonnější, nic nám nedělá problémy a prožitky si rozhodně nenecháme kazit nepříjemnostmi. Realita je však jiná. Se kterými třemi sexuálními situacemi se lidé nejčastěji potýkají a jak se k tomu postavit?

1. Sex netrvá tak dlouho, jak si přejete

Ne každý sex musí připomínat maraton, naopak i rychlovky mají v milostném životě své místo. Ale nic se nemá přehánět, a pokud doma máte milence – tzv. králíka, znáte to nejspíš velmi dobře. Jde o prototyp muže s dobrou fyzickou kondicí a vyšším sexuálním apetitem. Jeho nevýhodou však je, že si sex plete se cvičením.

Předehra je pro něj skoro sprosté slovo, jde rovnou na věc. Provede pár rychlých zásunů, a i když by vydržel souložit další hodinu, nechá se unést účinky hormonů lásky (oxytocin, endorfin, dopamin) a vyvrcholí. V pondělí, ve středu i v pátek pořád to samé. Dobrou zprávou je, že na králíka zabírá malá polepšovna.

Zeptejte se, co můžete udělat proto, aby se milování trochu zpomalilo. „Mohu protentokrát převzít iniciativu a řídit tempo?“ Buďte tou aktivnější, s partnerem se mazlete a ukazujte mu, jak moc hezké je užívat si všech těch vjemů. V případě potřeby mu odsuňte „dotěrnou“ ruku nebo přestaňte se stimulací jeho penisu. Uvidíte, že si nakonec váš styl oblíbí. Koneckonců, můžete se spravedlivě střídat. Jednou rychlý sex, podruhé pomalejší.

Foto: Standret, Shutterstock.com

Nenechte všechno na partnerovi, občas převezměte iniciativu vy a řiďte si tempoFoto: Standret, Shutterstock.com

2. Opakovaně není ta správná nálada

Všechno vám nahrává do karet. Společně jste povečeřeli, dali si lahvinku dobrého vína, děti spí. Bylo by fajn právě teď mít sex. Potíž je v tom, že na něj (opět) nemáte náladu. V takovém případě hrajte fér. Nevymlouvejte se a řekněte to narovinu. Použijte i konkrétní důvod, kterému protějšek rozumí. Věty typu „Sis jako nevšiml, že dneska nejsem v kondici?“ nepoužívejte.

Milenci se svěřte s tím, že vás bolí hlava či padáte únavou, ale dodejte, že se třeba jen potřebujete víc uvolnit. Navrhněte masáž, společnou sprchu, cokoli, o čem si myslíte, že by mohlo zabrat. Dáte tím najevo, že se fyzickému kontaktu s ním nebráníte a zároveň přijímáte informaci, že po vás touží. 

Během masáže si to skutečně můžete „rozmyslet“, ale pokud se tak nestane, zkuste se domluvit, zda sex jde přesunout na jindy. Pokud cítíte, že se jedná o opakující se problém, který negativně ovlivňuje kvalitu vašeho vztahu, promluvte si. Na vině je mnohdy špatná komunikace mezi partnery o vzájemných potřebách, ale i nedostatečná emocionální blízkost. Nízké libido může být i příznakem zdravotního nebo psychologického problému. Proto se poraďte se svým gynekologem nebo navštivte sexuologa.

3. Partner nedokáže udržet erekci

Žerty a iluze stranou. Každý muž se v určitém okamžiku svého sexuálního života setká se selháním, co se týče dosažení nebo udržení erekce. Existuje spousta důvodů, proč k tomu dochází. Stres, nedostatek soukromí a konzumace alkoholu jsou jen střípky z možných příčin. To nejhorší, co můžete udělat, je situaci zhoršovat svými komentáři a zděšenými výrazy. Naopak stav normalizujte a navrhněte aktivity, které se netočí kolem penetrace. „Vůbec nic se neděje, miláčku. Pojďme dělat něco jiného.“

A co by se také mělo dít?! Ani vaše pochva není neustále vlhká a připravená dělat skopičiny. Není-li však voják v kondici déle než 6 měsíců, k možnostem nápravy patří vakuové pumpy, vyvážená strava s dostatkem ovoce a zeleniny, snížení tělesné hmotnosti, doplňky stravy s kotvičníkem zemským, ženšenem či macou peruánskou. Určitě se také poraďte s partnerovým andrologem.

Reklama

Načítám