Hlavní obsah

(Ne)tykavky podle horoskopu: Berani jsou objímači, u Blíženců záleží na náladě, na Panny nesahat

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Osobní zóna každého z nás je individuální věc – někdo je velmi kontaktní a doteky patří k jeho komunikaci, někoho rozčílí i to, když někdo stojí příliš blízko. Jak jsou na tom jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Patříte spíš mezi ty, jejichž jazykem lásky – ale i přátelství a náklonnosti – je dotyk? Je pro vás přirozené sahat druhým na ruce, objímat je, při vítání se líbat na tvář? Ne každý to tak má a existuje mnoho znamení horoskopu, která přílišnými dotyky, zvláště od těch, kteří jim nejsou tolik blízcí, trpí. Čtěte dál a zjistěte, koho ideálně sevřít v objetí a komu dopřát víc prostoru. Ani jedno není špatně, ale rozdílné přístupy mohou způsobit nejedno nedorozumění.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Jako většina ostatních ohnivých znamení mají Berani velmi vřelé vztahy ke všem, kteří je obklopují. Osobní hranice a intimní prostor jim moc neříká. Při rozhovoru kolem sebe máchají rukama, poplácávají lidi po zádech a objímají je kolem ramen – je to pro ně naprosto přirozené. Nad dotyky nepřemýšlí, klidně vlepí zničehonic druhému pusu nebo ho pořádně šťouchnou. Naučit je, že vy dotyky zas tolik nemusíte, může být složité.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Velcí požitkáři Býci chápou důležitost fyzického kontaktu, ale každý jejich dotyk je promyšlený. Nejsou jako Berani, kteří přirozeně osahávají všechny kolem – Býci doteky vyjadřují náklonnost a blízkost, stvrzují vztahy, rozhání chmury a zlepšují náladu. Vždycky vědí, když někdo potřebuje obejmout nebo chytit za ruku, ale stejně dobře poznají, že právě vám se dotyky nezamlouvají. Pokud nevíte, jak se zachovat k nim, objetí je potěší, ale bytostně ho nepotřebují.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Býka klidně obejměte, nekopne vásFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou komplikovaní, jako vždycky. Záleží na jejich náladě – jeden den se vám mohou vrhat kolem krku a druhý se naježit, když se jim budete snažit podat ruku. Nejlepší je nechat je udělat první krok – ať vám ukážou, jak se zrovna cítí a co od vás chtějí. A dávejte si pozor, pokud jejich hranice přestoupíte ve dnech, kdy se na velké dotýkačky necítí, se zlou se potážete, dají vám to znát.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou milovníky dotyků, fyzický kontakt extrémně potřebují. Většinou mají blízký vztah se svými rodiči i dětmi, ti v nich rozvíjí přirozenou potřebu přijít se kdykoli pomazlit a vyjádřit tak svou náklonnost. Říká se, že vás nikdo neobejme tak láskyplně jako Rak – umí dokonale vycítit, kdy je takové pořádné sevření v náruči zapotřebí. Pokud se mu dotyků nedostává, upadá do smutků a depresí.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi tak trochu matou tělem – na první dobrou působí jako velká, otevřená náruč, ale ve skutečnosti si hodně hlídají, koho si do své osobní zóny pustí. Lidi jim musí „vonět“ – a pokud to tak je, jsou velmi kontaktní a dotyky jsou běžnou součástí jejich komunikace. Ale může se taky stát, že jim nesednete – a pak pozor, naježí chlupy, hned jak se přiblížíte víc, než by jim bylo milé. Lvi hodně dají na chemii, a to nejen v romantických vztazích.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se drží zpátky. Absolutně nechápou objímání při setkání ani polibky na tvář – proč by se do něčeho takového pouštěly? Jsou to netykavky, které se často neobjímají ani se svými blízkými: to už musí být extra příležitost, aby se nechaly sevřít v objetí. Z fyzického kontaktu jsou nervózní a nesvé. Neumí někoho jen tak ležérně chytit kolem ramen – vždycky nad vším příliš přemýšlí. Neuvádějte je tedy do rozpaků tím, že se jim budete vrhat kolem krku.

Foto: ESB Professional, Shutterstock.com

Stop, dál ani krok!Foto: ESB Professional, Shutterstock.com

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Jakkoli mají Váhy rády flirtování a koketování, dotyky si nechávají pro ty, na kterých jim opravdu záleží. V obklopení neznámých lidí se drží spíš zpátky, ale když jsou v kolektivu přátel, kde se cítí dobře a všem důvěřují, jsou o poznání uvolněnější a objímání s kamarády si užívají. Čerpají z něj energii, dobíjí baterky. Než se ale do téhle dotykové zóny dostanete, bude to u Vah nějakou dobu trvat, nepouštějí do ní jen tak někoho.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Rezervovaní Štíři mohou působit chladně, ale kupodivu patří mezi ty kontaktnější, i když nejsou tak bezprostřední jako Berani, kteří nad tím, koho a jak poplácávají vůbec nepřemýšlí. Každý Štíří dotyk má svůj význam a cíl. Nedrží se ale zpátky a právě skrze fyzický kontakt prohlubují své vztahy a říkají to, co se jim nedaří sdělit slovně. Myslete na to, až se z nich budete snažit dostat nějaký cituplný výlev, a oni vás místo slov chytí za ruku.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou typickým ohnivým znamením a dotyky jsou pro ně přirozené jako dýchání – je to zkrátka způsob, jak navazovat vztahy, jak se přátelit, jak utvrzovat spojení mezi lidmi. Mají sice docela radar na to, co komu vadí, ale přesto se nechávají unést a strhnou do objetí i toho, kdo o ně nestojí. Dotýkat se je pro ně přirozené a nechápou, proč by s tím měl mít někdo problém.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Pro Střelce je objímání lék na všechnoFoto: fizkes, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou velmi rezervovaní – i co se fyzického kontaktu všeho druhu týká. Dotyk je pro ně něco tak intimního, že si ho nechávají jen pro ty, kteří jsou jim blízcí a kterým důvěřují. I s nimi ale dotyky šetří, necítí se zkrátka v přílišné blízkosti moc pohodlně. Neberte si to osobně, je to zkrátka jejich přístup k životu. Objetí je tím největším projevem lásky, který od nich můžete dostat, tak si ho rozhodně važte.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Jakkoli svobodně a nevázaně Vodnáři působí, pozor – tuto svobodu vyznávají i v tom ohledu, že oni sami rozhodují, koho a kdy se budou dotýkat. A opravdu nesnáší, když na ně sahá někdo bez dovolení, i když to třeba myslí dobře. Veškerá emoční vyznání zahrnující fyzický kontakt jsou jim nepříjemná a na objetí na přivítanou ani nemyslete! Nebojí se dát jasně najevo, že je jim to nepříjemné, takže aspoň budete vědět, na čem jste.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Lidé v Rybách patří mezi velmi kontaktní znamení, takříkajíc líbače a objímače. Zastávají názor, že jeden dotyk toho řekne daleko víc než tisíc slov – a to jsou sami se slovy dost obratní! Pohlazení či povzbudivé stisknutí je dokáže dostat ze splínu daleko rychleji než slovní pobídka, a tak i oni léčivou sílu doteku dost často uplatňují na druhé. Jejich vyladěná empatie jim však nedovolí vrhat se na nikoho, kdo o to nestojí, a velmi pevně a samozřejmě respektují všechny hranice.

Reklama

Související témata:

Načítám