Hlavní obsah
3,4
(91)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Krása se skrývá v jednoduchosti a takový je dnešní recept na nepečený cheesecake s irským oříškovým likérem. Dejte troubě odpočinout od prvních druhů cukroví a tentokrát do „pečení“ zapojte lednici!

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 cm průměr formy
Na základ
  • 100 g karamelových sušenek
  • 50 g másla
Na náplň
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 100 g čerstvého krémového sýru
  • 50 ml irského likéru
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 75 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce ořechů
  • 1/2 sáčku želatiny
Článek

Postup

01.

Sušenky nadrťte úplně najemno – použijte elektrický sekáček na ořechy, nebo je dejte do sáčku a nadrťte třeba paličkou na maso.

02.

Sušenkovou drť smíchejte s rozpuštěným máslem, směs udusejte na dno dortové formy a uložte do lednice.

03.

V míse smíchejte tvaroh s cream cheese, dokud není hmota hladká. Přidejte cukr, likér, mleté ořechy a podle potřeby přilijte i trochu smetany. Vymíchejte dohladka.

04.

Podle návodu na obalu připravte želatinový ztužovač za studena: obvykle jeden sáček vystačí na 700 g hmoty, v tomto případě tedy postačí polovina sáčku, která se metličkou rozmíchá v asi 50 ml studené vody. Ihned přimíchejte pár lžic tvarohové náplně. Pak vmíchejte do mísy se zbytkem náplně.

05.

Dortovou formu vyndejte z lednice a připravenou náplň nalijte na sušenkový základ a uhlaďte. Nechte ztuhnout alespoň 2 hodiny v lednici, ideálně ale do druhého dne. 

Likér dává koláči jeho specifickou chuť a vůni, takže se nebojte a příště ho vyměňte za nějaký jiný. Doporučujeme domácí perníčkový likérmandlový likér nebo vaječný koňak.

Reklama

Načítám