Hlavní obsah

Oblečte křivky do barev a potisků! Tipy na oblečení, které bude slušet kypré postavě

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Fádní oblečení nesvědčí nikomu a už vůbec ne křivkám. Fakt, že máte větší konfekční velikost, rozhodně neznamená, že byste měly samy sebe odsoudit k nudě. Váš šatník si zaslouží víc a vy s ním. Do kterých konkrétních kousků nebo alespoň doplňků se teď vyplatí investovat?

Článek

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Spousta žen s plnou postavou se ještě nezbavila pocitu, že jejich hlavním módním úkolem je všechno zakamuflovat. Beztvaré černé šaty vám ale dvě konfekční velikosti neuberou a upřímně – udělá vám jejich nošení vůbec radost? Při oblékání plné postavy se vyplatí změnit strategii.

Nejdůležitějším úkolem (bez ohledu na míry) je znát sebe, své proporce a vědět, co vám sluší a pokud vás móda baví,  nechávat se inspirovat. Jakmile pak víte, po kterých střizích jít, můžete se soustředit více na ten vnější obal. Na jaře (a letos dvojnásob) se vyplatí soustředit na barvy, zábavné potisky a vůbec živé kousky, které váš šatník rozzáří. Stylovou ukázku pro vás sestavila stylistka Barbora Havlíková.

Nekonfliktní malé bílé

Malé černé se probírají často, co do počtu nošení ale využijete spíše malé bílé, které vám budou dělat parťáka celé jaro a léto. Bílá barva má pověst strašáka, ale zbytečně. Pokud najdete padnoucí střih, opticky vám objem nepřidá. Jen si ohlídejte případnou průsvitnost materiálu – podšívka je vždycky příjemným bonusem. Šaty se dají krásně měnit s pomocí doplňků. Prázdninový nádech jim dodá třeba sláma.

Šátek na kabelce je malý milý doplněk! Víte, jak dál ho můžete ještě využít?

Foto: Jakub Jurdič

Šaty Reserved, 1399 Kč. Klobouk Reserved, 499 Kč. Pásek C&A, 250 Kč. Náušnice Reserved, 259 Kč za set. Kabelka C&A, 598 Kč. Šátek na kabelce C&A, 249 Kč. Boty DeeZee, prodává CCC, 889 KčFoto: Jakub Jurdič

Nebojte, barvy nekoušou

Post covidová sezona je maximálně hravá a plná barev. Pestrobarevné štendry v obchodech dost možná nalákají i ty z vás, které jinak jedou scénář černá, šedá a maximálně modrá. Jak s výraznými odstíny začít? Nejprve si pořiďte jeden kousek, který dobře zapadne do vašeho šatníku. Třeba oranžovou zavinovací sukni, která bude lichotit především hruškám. Kromě černé se oranžová dobře kombinuje s bílou a obecně světlými barvami.

Foto: Jakub Jurdič

Košile Reserved, 899 Kč. Sukně Reserved, 659 Kč. Kabelka Mohito, 549 Kč. Řetízek C&A, 259 Kč. Prsteny H&M, 349 Kč za set. Náušnice Reserved, 259 Kč za set. Boty Deichmann, 699 KčFoto: Jakub Jurdič

Džíny v letní verzi

Pokud jsou vaším nejvěrnějším spojencem džíny, hoďte je alespoň do letního módu. Přidejte k nim oblíbený světlý vršek (nás baví spojení háčkovaného topu a kimona) a zapracujte na doplňcích. Přidat můžete kabelku ve výrazné barvě a klidně i šátek, který si můžete různě uvázat na hlavu nebo přímo do vlasů.

Foto: Jakub Jurdič

Háčkovaný top Lindex, 599 Kč. Džíny C&A, 998 Kč. Kimono Lindex, 899 Kč. Kabelka DeeZee, prodává CCC, 1199 Kč. Řetízek Mohito, 299 Kč. Šátek Zara, 299 Kč. Boty Jenny Fairy, prodává CCC, 849 Kč. Náušnice Reserved, 259 Kč za setFoto: Jakub Jurdič

Ahoj, potisky!

Když se řekne potisky, jako první si nejspíš vybavíte květovanou halenku. Šatník ale můžete oživit i jinak. Pokud jste sukňové, vyberte si z široké nabídky potištěných kousků a doplňte je podle osobní odvahy jednoduchým vrškem nebo rovnou barvou. Nevíte-li, který odstín přidat, nic nezkazíte tím, když zopakujete libovolnou barvu ze sukně.

Foto: Jakub Jurdič

Úpletový top Mohito, 299 Kč. Vesta Zara, 1199 Kč. Sukně Zara, 1199 Kč. Kabelka Quazi, prodává CCC, 849 Kč. Náušnice Mohito, 199 Kč. Boty DeeZee, prodává CCC, 899 KčFoto: Jakub Jurdič

Odvážný pyžamový komplet

Něco na těch pyžamech je. Jestli s módou rády experimentujete a vyrovnáte se s pohledy okolí, vklouzněte do maximálně pohodlného kompletu evokujícího pyžamo. Saténové duo složené z košile a kalhot je trendy a navíc nevyžaduje podpatky. Ve svém novém denním „pyžamu“ můžete vyběhnout na snídani s kamarádkou, ale i na procházku letním městem.

Foto: Jakub Jurdič

Košile Reserved, 499 Kč. Kalhoty Reserved, 659 Kč. Kabelka Quazi, prodává CCC, 1199 Kč. Náušnice Reserved, 259 Kč. Boty Jenny Fairy, prodává CCC, 1099 KčFoto: Jakub Jurdič

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Laura Goncalvesová. (Crush Models)
  • Styling - Barbora Havlíková
  • Vizáž - Linda Chudomelová

Reklama

Související témata:

Načítám