Hlavní obsah

Mají velikost XXL, a přesto na červeném koberci bodují. Které hvězdy umějí své křivky obléknout?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemají velikost S jako jejich kolegyně, a přesto jsou na červeném koberci nepřehlédnutelné. A ne proto, že jsou velké, ale protože jim to sluší. O kom je řeč? O hollywoodských hvězdách, které mají plnou postavu a k tomu cit pro módu. Po jakých šatech sahají, když chtějí zazářit?

Článek

Pozvánky na slavnostní předávání cen a filmové premiéry jim na stole přistávají pravidelně, a otázku „Co na sebe?“ tak řeší mnohem častěji než většina populace. Co si na červený koberec oblékají hvězdy s plnoštíhlou postavou?

Barbie Ferreira

Americká herečka kariéru začínala coby mladičká plus size modelka. Módní kampaň značky Aerie, ve které se objevila v plavkách a bez retuše, se stala natolik populární, že se brunetka s brazilskými kořeny dostala na seznam nejvlivnějších teenagerů roku 2016 časopisu Time. O něco později začala koketovat s herectvím a získala roli v super populárním seriálu z dílny HBO Euforie (2019–22), který z ní udělal hvězdu.

Foto: Profimedia.cz

Úspěch slaví od doby, co se objevila v kampani pro značku Aerie v plavkách bez retušeFoto: Profimedia.cz

Nicola Coughlan

O kariéře herečky snila už jako malá. Přestože se jí v sedmnácti letech podařilo získat první větší roli, na úspěch si musela počkat až do třiceti. Po seriálu Holky z Derry (2018–22) přišel veleúspěšný hit Bridgertonovi (2020–22), který patřil k nejsledovanějším projektům na streamovací platformě Netflix. A boduje, i když o ní někteří mluví jako o tlusté holce.

Foto: Profimedia.cz

I když o ní někteří mluví jako o tlusté holce, je Nicola rozhodně stylováFoto: Profimedia.cz

Melissa McCarthy

Ačkoli se do povědomí široké veřejnosti dostala především jako kuchařka Sookie z Gilmorových děvčat (2000–07), usměvavá brunetka je především rozená bavička. Patří mezi nejlépe placené herečky a znát ji můžete ze sitcomu Mike a Molly (2010–16) nebo z bezpočtu filmů, kde uplatnila svůj komický talent. Za výkon v romantické  komedii Ženy sobě (2011) byla dokonce nominovaná na Oscara, stejně jako za dramatickou roli šikovné podvodnice ve filmu podle skutečné události Můžete mi kdy odpustit? (2018).

Foto: Profimedia.cz

Melissa má smysl pro humor i pro stylFoto: Profimedia.cz

Queen Latifah

Velká afroamerická hvězda je žena mnoha tváří. Ačkoli ji nejspíš budete znát z filmů, jako je muzikál Chicago (2002), za který získala oscarovou nominaci, nebo třeba Tajný život včel (2008) či Zázraky z nebe (2016), primárně se proslavila v hip hopu a mluví se o ní jako o první rapující feministce, která to dotáhla až na hollywoodský chodník slávy. Grammy, Emmy, Zlatý glóbus, SAG – tahle multitalentovaná hvězda sbírá ceny ve velkém. Nemluvě o tom, že měla dlouhá léta vlastní televizní show. A také je to nejlepší kamarádka Jady Pinkett Smith.

Foto: Profimedia.cz

Queen Latifah umí své křivky vynést a ukázatFoto: Profimedia.cz

Octavia Spencer

Výborná americká herečka si za svůj výkon v dramatu Černobílý svět (2011) odnesla Oscara za vedlejší roli (a k tomu i Zlatý glóbus a cenu BAFTA) a nominována byla také za historické drama Skrytá čísla (2016) nebo fantasy Tvář vody (2017). Vyzdvihována je ovšem i pro svůj komediální talent – podle časopisu Entertainment Weekly patří mezi jednu z nejzábavnějších hollywoodských hereček.

Foto: Profimedia.cz

Držitelka Oscara ví, že šaty áčkové střihu dělají krásnou siluetuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám