Hlavní obsah

Rekonstrukce: Jak si s ní poradí znamení zvěrokruhu?

Foto: Kuzina Natali, Shutterstock.com

Foto: Kuzina Natali, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekonstrukce bytu či domu má vždycky plusy i minusy: na konci všeho je krásný, vysněný prostor, ale cesta k němu? To rozhodně není procházka růžovým sadem. Jak se k téhle budovatelské kratochvíli stavějí jednotlivá znamení horoskopu?

Článek

Máte před sebou rekonstrukci? Tak to vám držíme všechny palce, není to žádná legrace, třebaže výsledek stojí za to. Každé znamení zvěrokruhu k rekonstruování bydlení přistupuje jinak. Zjistěte, kdo patří mezi plánovače věčně obklopené plány a tabulkami, kdo se do poslední chvíle fláká a kdo z rekonstrukce v noci nespí! Možná vám pak bude jasnější, co od drahé polovičky nebo třeba od potomstva čekat.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berany nové projekty baví, do počátečních fází plánování se vrhají po hlavě a jen srší energií. Problém je však jejich krátká výdrž: po chvíli je to přestane bavit, začnou se flákat a mizet kamkoli, kde se nerekonstruuje, a moc nápomocní nebudou. Rozdělte rekonstrukci do víc samostatných fází-úkolů. Beran tak bude moct přebíhat od jedné věci k druhé, jak se mu zrovna zlíbí. Je to jeho oblíbený přístup k práci. Možná vám přijde neefektivní, ale Beran to vykompenzuje neutuchající energií.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci se do rekonstrukce rozhodně nijak nepohrnou. Je to pro ně velký krok, jsou si vědomi, kolik práce a energie od nich bude vyžadovat, a nejradši by se tomu všemu úplně vyhnuli. Jestli se vám je podaří přesvědčit, nejdřív si všechno důkladně rozplánují – a to bude nějakou dobu trvat. Býci mají pomalejší životní tempo, které se vztahuje zejména k důležitým, zásadnějším krokům. Když se ale jednou rozhodnou, překonají všechny potíže a zádrhely, protože mají pořádně tvrdou palici.

Foto: LStockStudio, Shutterstock.com

Berani i Býci jsou mistři plánování. Jak dlouho jim to bude trvat a jak budou práce pokračovat dál, to je ovšem ve hvězdách...Foto: LStockStudio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci rádi věci kolem sebe mění, a tak je velmi láká i rekonstrukce. Nijak zvlášť je nevábí práce samotná, uklízení, stěhování, zkrátka fyzická dřina, ale rádi testují svoje intelektuální schopnosti – třeba tím, že se budou snažit dohodnout nejlepší řemeslníky a podobně. Rekonstrukci berou jako výzvu, bude je bavit vymýšlet, která varianta je nejvhodnější a nejvýhodnější a kde by se dalo co pozměnit. Nepočítejte s tím, že pomůžou po praktické stránce, ale celé to klidně „zmenežují“.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci milují svoje hnízdo a jeho zvelebování. Když se tedy nabídne šance ho vylepšit a posunout na novou úroveň, nebudou otálet a rozhodně po ní skočí. Většinou jim však chybí větší vize a jsou trochu naivní v komunikaci s dodavateli, toho by se tedy měl ujmout někdo jiný. Mají však bezchybný cit pro domáckou atmosféru a svými zásahy dokážou udělat to „pravé doma“. Navíc jim nevadí ani otravná, s úklidem spojená část – už mají totiž před očima, jak báječně to celé bude nakonec vypadat.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi zastávají jednoznačný názor: co je nové, to je lepší. Vždycky. A tak ani rekonstrukci bytu či domu neodmítají. Důležité je však předem vědět, že si budou přát, aby to někdo udělal za ně. Lvům nevadí vynaložit peníze, aby si ušetřili práci a aby ji odvedl někdo, kdo jí skutečně rozumí. Už z principu by se do ničeho nepouštěli jen tak amatérsky sami – chtějí to nejlepší, i když si za to musejí připlatit. Nikdy nepochopí kutily, kteří se do všeho vrhnou po svém, ale plánování a vymýšlení je baví taky.

Foto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Blíženci sice moc nejsou na fyzickou práci, ale plánování, dohadování a řízení zvládnou na jedničkuFoto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny mají rekonstrukci bezchybně rozvrženou a naplánovanou – jako všechno. Akci jsou ochotné zasvětit hodiny a hodiny času. Od všech, kdo se na rekonstruování podílejí, očekávají perfektní práci na jedničku, dodržení veškerých termínů, zkrátka chtějí, aby byl na všechny spoleh. A protože to se nikdy nestane, dost často se u rekonstrukce vztekají a nadávají, probdí celé noci při vymýšlení alternativních variant a plánů. Rozhodně nepustí otěže z ruky, musejí na všechno dohlížet a mít vše pod palcem.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy se do rekonstruování příliš nehrnou. Většinou jsou zvyklé na to, jak prostor vypadá, a víc než velké převraty mají rády malé, ale časté změny. Nebaví je měnit něco od podlahy, jejich srdci jsou bližší drobné vychytávky. Velké předělávání je děsí, ačkoli mají většinou velmi dobrý vkus a estetické oko. Pro jejich i vaše nervy bude lepší, když jim všechno předvyberete, jinak se mohou při výběru zaseknout. Dejte jim omezený výběr a omezený čas a předvedou vám vytříbenost svého vkusu.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou poměrně konzervativní, zvlášť když jde o jejich doma. Je jim velmi nepříjemná představa, že by jim jejich hnízdo někdo rozvrtal a přeoral, z toho nemají dobrý pocit. Do rekonstrukce se tak většinou pouštějí po svém, svépomocí, aby nikoho nemuseli pouštět do soukromí a intimní sféry. A dopadá to všelijak. Štíři jsou ovšem tvrdohlaví, vynalézaví a schopní, takže si poradí s ledasčím – až to může druhé překvapit. Na rekonstrukci si dávají velmi záležet a všechno pečlivě rozvažují.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

S Váhami musíte opatrně: připravte pečlivě terén a ony vám pak předvedou, jak skvělý mají vkusFoto: New Africa, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou pro – ať jde o cokoli. Asi nebudou předělávání domu či bytu iniciovat, ale když na to dojde, rozhodně se zapojí a pomůžou, jak bude v jejich silách. Nevadí jim fyzická práce, klidně se nadřou. Spíš je obtěžuje manažerská stránka věci, kdy je potřeba komunikovat a všechno zajistit – tohle není jejich šálek čaje a raději si počkají na jasné úkoly od někoho, kdo má pod palcem organizaci. Navíc přispějí dobrou náladou, budou uklidňovat, povzbuzovat, konejšit, vařit čaj, zkrátka co bude třeba.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Rekonstrukce, to je noční můra všech Kozorohů. Proč nezůstat u toho, co je už ozkoušené časem a dobře funguje? A když náhodou nefunguje, proč to nespravit místo toho, aby se nahrazovalo? Budou se proto zuby nehty držet zavedeného a nejspíš se vám nepovede je přimět k nadšení. Pokud je podle vás rekonstrukce nezbytná, pak je z toho doopravdy co nejvíc vynechte a nějak si to zařiďte sami. Velké změny jsou jim vyloženě nepříjemné, nejspíš budou bručet a stáhnou se někam do soukromí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři při rekonstrukci můžou plně popustit uzdu své kreativity – a někdy až příliš. Nejspíš není nejlepší nápad nechávat to celé na nich, protože mají občas hlavu v oblacích a zapomenou na praktickou stránku věci. Efektivnější je přidělit jim úkol, kde jim dáte tvůrčí volnost a budou si moct všechno udělat podle svého. Věřte, že vás překvapí a vymyslí něco, co by vás ani ve snu nenapadlo. Nebaví je domýšlet věci do důsledků a dotahovat nudné práce, to bude potřeba svěřit někomu jinému. Ale nástěnná malba? Dlaždičková mozaika v koupelně na podlaze? To je přesně pro ně.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou na rekonstrukci ideální parťák – nechybí jim ani fantazie, ani cílevědomost a jsou schopné se na všem podílet od počátku do konce, aniž by jim došel dech. Domácí hnízdo je pro ně extrémně důležité, takže jim udělá radost, že si ho můžou zvelebit. Zároveň je baví i praktické aspekty. Potřebují však po svém boku někoho, o koho se budou moct opřít, až se věci začnou hroutit (a že se hroutit začnou určitě), a kdo je podpoří, až něco nepůjde podle plánu. Pak už je nemůže nic zastavit.

Reklama

Načítám