Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Houby a ořechy, to je přece ta pravá oslava podzimu. Podzimní hostinu zahajte nejlépe koktejlem z hřibů.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g čerstvých hub
  • 100 g vlašských ořechů
    8
  • 100 g majonézy
    3
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 listy listového salátu
  • 1 hrst čerstvého ovoce
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Houby očistěte, nakrájejte a v osolené vodě povařte asi 10 minut. Vlašské ořechy rozemelte najemno. V misce smíchejte zchladlé okapané houby s ořechy a obojí spojte majonézou. 

02.

Dochuťte citronovou šťávou a kmínem a dle chuti osolte a opepřete. Podávejte vychlazené s listy salátu a ozdobte ovocem podle vaší chuti.

Houby na každém kroku

Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.

Načítám