Článek
Postup
01.
Houby očistěte, nakrájejte a v osolené vodě povařte asi 10 minut. Vlašské ořechy rozemelte najemno. V misce smíchejte zchladlé okapané houby s ořechy a obojí spojte majonézou.
02.
Dochuťte citronovou šťávou a kmínem a dle chuti osolte a opepřete. Podávejte vychlazené s listy salátu a ozdobte ovocem podle vaší chuti.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice