Článek
Postup
Krok 1: Králíka naporcujte (anebo užijte již naporcovaná stehna), ze všech stran osolte a opepřete. Na pánvičce pak maso dozlatova opečte na rozpáleném oleji (nebo na másle). Opečené maso vyndejte z výpeku.
Krok 2: Na výpeku z králíka opečte pokrájenou cibuli, přidejte česnek, a jakmile začne vonět, zalijte ho vínem. Povařte, aby se odlepily výpečky, a pak prošlehejte s pokrájeným tymiánem, medem, hořčicí (použila jsem mix dijonské a hrubozrnné), zalijte vývarem (nebo vodou), zlehka osolte a znovu promíchejte.
Krok 3: Maso naskládejte do pekáčku, zalijte připravenou základem na omáčku, přiklopte a pečte asi 1,5 hodiny při 190 °C do změknutí. Poté odklopte a dopečte dozlatova.
Tip: Podávejte posypané čerstvou petrželí s rýží nebo třeba s bramborovou kaší s hráškem a mátou.
Chcete jíst dietně a přitom dobře? Jako příloha se perfektně hodí kluzky: bezlepkové bramborové knedlíky bez mouky a bez vajec.