Hlavní obsah
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Hermelín rozložený a zase složený – tuhle chuťovku k vínu si můžete připravit během pár chvilek a zaručeně s ní u vašich hostů zabodujete.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 kus
  • 1 ks sýru hermelínového typu
  • 1/2 lžíce másla
    7
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
  • 2 špetky soli
K podávání
  • 2 lžíce brusinkové marmelády
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hermelínu (nebo podobnému druhu sýra) odřízněte vrchní část a vydlabejte ho. Vydlabanou část dejte do misky, přidejte změklé máslo a nadrcený česnek. 

02.

Vidličkou směs důkladně utřete, až pak do ní zamíchejte nahrubo nasekané vlašské ořechy. Ochutnejte a dosolte dle chuti. 

03.

Teď směs přendejte do vydlabané části sýra, uhlaďte ji a přiklopte svrchní částí. Naplněný hermelín zabalte do alobalu a dejte ho ztuhnout do lednice. 

04.

Po ztuhnutí plněný hermelín podávejte třeba s brusinkovou zavařeninou a skleničkou bílého vína. 

Foto: Autorka

Hermelín můžete naplnit třeba i pikantními chilli papričkami nebo směsí čerstvých bylinekFoto: Autorka

Pokud neholdujete sýrům s plísní, naložte si blaťácké zlato s kapií.

Související témata:

Načítám