Hlavní obsah

Překvapivé vychytávky pro lepší sex

Foto: FrameAngel, Shutterstock.com

Foto: FrameAngel, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O neuvěřitelném milování se hovoří spíš v případě nových, zamilovaných párů, kdy se milenci sebe nemohou nabažit. Stýská se vám po takových časech? Udělejte z průměrného milostného setkání vášnivý zážitek – třeba s pomocí zinku anebo celeru!

Článek

Nedostatek času, stres nebo péče o děti vyčerpává sexuální vztahy, které se postupem času stávají nudné a pohodlné. Postrádá jiskru i ten váš? Osvěžte ho překvapivými zlepšováky a znovu prožijte báječnou noc plnou neobvyklých zážitků. Na tohle se můžete spolehnout!

1. Začněte sextingem

Chlípné dopisování výrazně zlepší kvalitu sexuálního života. Když jste v práci nebo na výletě, pošlete milenci nezbedný text, který popisuje, co s ním později, tedy v ložnici, chcete dělat. Pár škádlivých písmenek zapálí jeho představivost a celý den vás nedostane z hlavy. Koneckonců, podle americké televizní stanice CNN je čeština čtvrtým nejvíc sexy jazykem světa, ze kterého čiší živočišnost. Tak toho využijte! Když se konečně vrátíte domů, strhá z vás oblečení! (Na prvním místě se v uvedeném hlasování umístila italština. Tak schválně, kolik umíte slovíček? Může jazyk ovlivnit vaši sexuální osobnost?)

2. Zatančete striptýz

Muži jsou vizuální tvorové. Milují pozorování nahých žen, a to zejména když rozvlní boky a ukážou tak svoji hravou a svůdnou stránku. Dopřejte partnerovi jedno i druhé a striptýzu se osobně ujměte. Nedělejte si starosti, pokud vaše taneční umění není na špičkové úrovni. O to přece nejde. Klaďte důraz na opravdu skvělé spodní prádlo (podvazkový pás je nutností) a aspoň malou chviličku se vžijte do role obdivované kurtizány. I pouhá minuta tance stačí k vzrušení!

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Vyzkoušejte domácí striptýz. Muži se rádi dívajíFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

3. Podávejte celer

Kdyby náhodou něco selhalo při striptýzu, dlouhá a báječná noc se dá pojistit i s pomocí stravy. Hodně toho pro vás může udělat celer. Vědci objevili, že dvě látky nacházející se v celeru, konkrétně androstenol a androstenon (ten se nachází i v lidském potu), podporují libido a zvyšují sexuální výkonnost. Pravidelná konzumace celeru zvyšuje produkci feromonů, podporuje tvorbu ejakulačních tekutin u mužů a stará se o to, že na sex máte větší chuť. Nezní to slibně? (Zkuste třeba recept na bramborovou kaši s celerem a smetanou.)

4. Noste při sexu ponožky

Jistě, ponožky při milování nejsou sexy, ale občas není na škodu dát jim zelenou. Studie nizozemské Univerzity v Groningenu odhalila, že nohy v teple násobí šanci na orgasmus. Při sexu s bavlněným doplňkem na nohou dosáhlo vyvrcholení 80 procent párů, bez nich se na vrchol dostala pouze polovina dvojic. A důvod? Zlepší se krevní oběh, roztáhnou se tepny a cesta k orgasmu je snazší.

Foto: Stockshakir, Shutterstock.com

Nohy v teple zajistí lepší sex a kvalitnější spánekFoto: Stockshakir, Shutterstock.com

5. Využijte sílu levandule

Dřív se fialová bylinka vkládala do amuletů lásky a podle průzkumu chicagského neurologa Alana Hirsche patří právě tahle oblíbená kráska na třetí místo nejúčinnějších afrodiziak u dospělých mužů – hned za vanilkou a skořicí. O levanduli se říká, že zklidňuje napětí ve vztahu a harmonizuje mysl obou pohlaví. Snad i proto ji už ve starém Egyptě používala Kleopatra k svádění Caesara a Marca Antonia. Levandule je momentálně všude plno, tak ji ukládejte pod polštář a podpořte tak vášeň ve své ložnici. Vyrobte si levandulové paličky!

6. Dejte si zinek

Výzkum Postgraduálního institutu medicínského vzdělání a výzkumu v indickém Čandígarhu odhalil, že zinek je skvělý léčitel nachlazení a chřipky. A také dělá zázraky s libidem. Podle všeho pozitivně ovlivňuje sexuální touhu, podporuje energetickou hladinu a zvyšuje hladiny testosteronu. A právě tento mužský pohlavní hormon, který mají i ženy, ovlivňuje potenci, sexuální touhu, nervovou soustavu a svalovou hmotu. Ne nadarmo mají ústřice pověst afrodiziaka. Zinku jsou plné! Tento minerál je však napěchován i v hovězím mase, pivních kvasnicích, dýňových či slunečnicových semínkách. Máte ho dostatek?

Načítám