Článek
Postup
01.
Oloupané a na kostky nakrájené brambory zalijte vodou, osolte a dejte vařit na cca 15 minut (aby byly uvařené do poloměkka). Vodu z brambor slijte, ale nevylévejte.
02.
Do hrnce s horkými bramborami vraťte asi polovinu vody, vše zasypte moukou a koncem vařečky prošťouchejte. Hrnec přikryjte pokličkou a postavte ho na mírný plamen. Brambory s moukou nechte asi 15 až 20 minut propařit.
03.
Poté brambory rozšťouchejte co nejvíce dohladka, dobře míchejte a těsto roztírejte o stěny kastrolu, aby bylo hladké a nelepilo. Nyní lžící namočenou v rozpuštěném sádle vykrajujte škubánky.
04.
Na pánev dejte péct na kostičky nakrájenou prorostlou slaninu. Když je opečená, servírujte ji na kucmochu společně se lžící zakysané smetany. Celou porci posypte sekanou pažitkou, solí a čerstvě namletým pepřem.
Pestrý a chutný jídelníček dokážete připravit i s omezeným rozpočtem. Připravili jsme menu na celý týden tak, aby částka za porci nepřesáhla 30 korun. Levný jídelníček krok za krokem