Článek
U tohoto receptu určitě použijte kvalitní olivový olej, nejlépe extra virgin. Dodá skvělou chuť, která vás přenese do Středomoří!
Postup
01.
Troubu předehřejte na 190 °C. Lilek rozkrojte podélně napůl, dužinu nakrojte do mřížky a pokapejte olivovým olejem. Na plech vyložený pečicím papírem položte poloviny lilku řezem dolů, přidejte celou menší papriku a v alobalu zabalenou palici česneku. Vše pokapejte olivovým olejem a pečte asi 40 minut.
02.
Upečená zelenina by měla mít tmavou slupku. Lilek i papriku oloupejte, z papriky nezapomeňte vyndat semínka. Zeleninovou dužinu položte na krájecí prkénko. Upečený česnek vybalte z alobalu a změklé stroužky vymačkejte k lilku a paprice. Velkým nožem vše nasekejte, vložte do misky, přidejte nasekanou zelenou petrželku a sušená rajčata, citronovou šťávu a sůl. Dobře promíchejte. Podávejte pokapané olivovým olejem a s opečenou bagetkou.