Hlavní obsah

Rychlá kuřecí paštika

Hodnocení:
(33)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Domácí paštika se s tou kupovanou nedá srovnat. Můžete do ní přidat kromě jater i kuřecí nebo králičí maso. S opečenou bagetkou a vůní rozmarýnu je jednoduše dokonalá.

Ingredience pro:
6 porcí
Budete potřebovat
  • 700 g kuřecích jater
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • šťáva z pomeranče
  • 100 ml portského vína
  • 250 ml smetany na vaření 33%
  • 250 g másla
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Játra očistěte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte najemno a česnek nakrájejte na plátky. 

Krok 2: Cibuli a česnek opečte na oleji. Česnek pak vyjměte a přidejte lístky rozmarýnu. Pak přidejte do pánve játra.

Krok 3: Opékejte je 10 minut. Míchejte a dohlédněte, aby se opekly ze všech stran. Přidejte šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče a pod pokličkou duste dalších 10 minut. 

Krok 4: Přidejte do směsi portské a nechte ho trochu odpařit. Vařte přibližně 5 minut. Pak směs stáhněte z ohně a dejte do vyšší nádoby. Přidejte sůl, pepř a směs rozmixujte. 

Krok 5: Přilejte smetanu, polovinu másla a směs ještě jednou promixujte. 

Krok 6: Paštiku rozdělte do čistých sklenic. Zbylé máslo nechte rozpustit. Můžete do něj přidat navíc lístky rozmarýnu a 2 lžíce pomerančové šťávy. Ochucené rozpuštěné máslo nalejte na paštiku a nechte ztuhnout. 

Krok 7: Paštiku podávejte s plátky opečené bagetky. Ty jednoduše nakrájejte, pokapejte olejem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte dozlatova. Můžete dozdobit brusinkami nebo karamelizovanou cibulí

Paštika nemusí být tabu ani pro vegetariány. Co zkusit jemnou celerovou paštiku nebo houbovou bezmasou paštiku s ořechy a vínem

ynezorPumanzeSaNyknalC
25. 5. 2022

Reklama

Sdílejte článek