Hlavní obsah

Seriál Dynastie se vrátil v novém kabátě. Blake je o dost víc sexy a Sammy Jo je kluk!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jestli v 80. letech uměl nějaký seriál přikovat televizní diváky k obrazovce, byla to Dynastie. Osudy členů bohaté rodiny Carringtonových, tedy ropného magnáta Blaka, jeho dětí, bývalé ženy Alexis, současné ženy Krystle a jejich blízkých, byly návykové. A v roce 2017 vznikl tzv. reboot!

Článek

Boje o moc, peníze, postavení, ale i o lásku a uznání tu byly na denním pořádku. Intriky v lásce i v obchodě, úkladné vraždy, utajovaní potomci a únosy patřili k folklóru denverské smetánky. Charismatičtí muži okouzlovali ve skvěle padnoucích oblecích, dámy v luxusních robách a s nejzářivějším úsměvem.

A když se objevila informace, že Dynastie se dočká rebootu (nový začátek seriálu, který může postavy zcela přepsat), jásali mnozí. Jak fanoušci původního seriálu, tak ti, kteří prostě milují soap opery a považují je za své guilty pleasure. Nová Dynastie se vysílá od roku 2017, přesunula se do Atlanty, ale stále proti sobě stojí znepřátelené klany Carringtonových a Colbyových.

A ikonická seriálová mrcha dnes slaví 89. narozeniny! Pojďme se podívat, jak vypadalo původní obsazení a kdo si hlavní postavy zahrál v současnosti. A ještě varování pro ty, kteří snad ještě nemají vše zkouknuté – následující odstavce mohou vyzradit řadu dějových zvratů a překvapení!

Blake Carrington

Představitelé:  John Forsythe (†92), Grant Show (60)

Je hlavou rodiny a vede úspěšný byznys, obojí se občas vymkne jeho kontrole a neštítí se občas zneužít svou moc. A to ani proti nejbližším.

Manželku Alexis z rodiny po její nevěře vypudil, o děti Fallon a Stevena se stará sám (v obou verzích seriálu se později další děti objeví na scéně). Nakonec se zamiluje do své zaměstnankyně a ožení se. V původní verzi si stejně jako většina postav prošel kde čím: amnézií, slepotou, obviněním z vraždy, vězením.

V nové verzi přijde Blake o svou druhou ženu Cristal poměrně záhy, ale naštěstí se ukáže, že těch Cristal běhá po světě víc. S ambiciózní dcerou bojuje o firmu, zjišťuje, že ne všechny děti jsou jeho.

Foto: Profimedia.cz

Pro Johna Forsytha byla role Blaka nejzásadnější v kariéře a získal i Zlatý glóbus. Nový Blake, Grant Show, je dobře známý ze seriálu Melrose Place. A pojďme si říct, že v jeho podání je Carrington o dost víc sexyFoto: Profimedia.cz

Fallon Carrington

Představitelé: Pamela Sue Martin (69) a Emma Samms (61), Elizabeth Gillies (28)

Fallon je tatínkova holčička, zvyklá dostat vše, na co si ukáže. Krásu i vkus na muže zdědila po matce. V původní verzi je její muž ze znepřátelené rodiny, s Jeffem Colbym se rozchází a zase schází. Kromě klasických eskapád prožije i ztrátu paměti, nehodu či únos mimozemšťany.

V rebootu je postava Fallon výrazně feminističtěji pojatá. Jde tvrdě za svým, aby uspěla v byznysu, a nebojí se postavit ani vlastnímu otci. Jejím osudovým mužem je Liam Ridley a ona se snaží balancovat mezi vztahem a prací. Má za sebou samozřejmě i koma apod.

Foto: Profimedia.cz

V původním seriálu ji hrála nejdřív Pamela Sue Martin (vlevo). Ta ovšem po čtvrté sérii odešla, neměla pocit, že se její postava vyvíjí, a nahradila ji Emma Samms. Hvězdou novodobé Dynastie je Elizabeth Gillies (vpravo)Foto: Profimedia.cz

Krystle/Cristal Carrington

Představitelé: Linda Evans (79), Nathalie Kelley (37) a Ana Brenda Contreras (35) a Daniella Alonso (43)

Původní Krystle je žena milující a oddaná, Blake Carrington je láska jejího života a nesejde na tom, jestli ráno plave v bazénu plném dolarů nebo má hluboko do kapsy. Snaží se najít cestu k nevlastním dětem, bojuje slovně i ručně s jeho exmanželkou. Kvůli nehodě na koni potratí.

S novodobou Cristle je to trochu komplikovanější a drobná změna jména je to nejmenší. Cristle, se kterou se ožení Blake Carrington a povýší ji v rámci firmy, je totiž původním jménem Celia a utíká před vězením. S Fallon si jdou nejdříve po krku, nakonec je spojí návrat Alexis, o který ani jedna nestojí. Když je Cristal zavražděna, na scénu přichází ta, která jí identitu kdysi půjčila. A aby se to nepletlo, v průběhu sérií původní herečku této „druhé Cristle“ nahradila kolegyně.

Foto: Profimedia.cz

Pro Lindu Evans (vlevo) byla role Krystle zásadní, ale po natáčení se stáhla do soukromí. Patří mezi ty šťastné dámy, které na pohled nestárnou. Nové představitelky jsou sexy a exotické (Nathalie Kelley uprostřed, Ana Brenda Contreras vpravo, ta byla také nakonec vystřídána jinou herečkou, měla totiž zdravotní problémy)Foto: Profimedia.cz

Alexis Carrington Colby

Představitelé: Joan Collins (89), Nicollette Sheridan (58) a Elaine Hendrix (51)

Pojďme si říct, že Krystle je fajn holka, ale původní Dynastie stála a padala s Alexis. Ta se stala prototypem pomstychtivé a zákeřné mrchy, které mohl konkurovat snad jen J. R. Ewing ze seriálu Dallas. Neustále se vdávala a rozváděla, intrikovala proti všem, hledala skryté příbuzné a snažila se připravit Blaka o majetek. Navíc nebylo jasné, jestli ho stále ještě miluje...

Novodobá Alexis je platinová blondýna a opět je jejím smyslem života zničit svého ex a vše, co má rád. Když ji syn Adam, který byl jako dítě unesen a má psychické problémy, strčí do krbu, musí na plastickou operaci. A vrátí se zcela nová Alexis.

Foto: Profimedia.cz

Díky roli se proslavila Joan Collins. Víte ale, že původně stáli producenti i o Sophii Loren (87)? V roli novodobé Alexis se představí herečky dvě, Nicollette Sheridan (vpravo, známá ze Zoufalých manželek) a poté Elaine Hendrix (to když Alexis prodělá plastické operace)Foto: Profimedia.cz

Sammy Jo/Sam Jones

Představitelé: Heather Locklear (60), Rafael de la Fuente (35)

Neteř Blakovy ženy vypadala na první pohled jako neviňátko, ale brzy se z blonďaté Sammy Jo vyklubala prvotřídní mrcha, která neváhala vydírat, vyhrožovat apod. Ve staré Dynastii byl jejím osudovým mužem Steven Carrington, který měl ale problémy se svou sexuální orientací.

V rebootu došlo k nečekanému zvratu, Sam je totiž synovec Cristal. Ale i zde je jeho osudovou láskou Steven, kterého nejdřív okrade, následně zjistí, že budou rodina a zamilují se do sebe. Jestli jim to vydrží, to si necháme pro sebe.

Foto: Profimedia.cz

Pro Heather Locklear byla role Sammy Jo průlomovou, pro venezuelského herce také. Má úctyhodný milion sledujících na InstagramuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám