Hlavní obsah

Jak utajit vztah: Kromě telefonu si dejte pozor i na řeč těla

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Důvodů, proč chcete tajit novou lásku, je hodně. Máte například před rozvodem, a nechcete, aby cokoli zhatilo šanci na střídavou péči. Nebo jste se už několikrát spálili, a tak chcete počkat, abyste se zase nespletli. Nebo je vaše láska čerstvá a vy ji nechcete zakřiknout a předčasně vytroubit do světa. Jak se dá skrýt, že se s někým scházíte?

Článek

Chemii lásky je těžké zamaskovat. Testosteron a estrogen pohánějí chtíč, dopamin, norepinefrin a serotonin mají na svědomí přitažlivost a oxytocin s vasopresinem se spojují s oddaností, a tím pádem i oddanými pohledy, které nejde přehlédnout. Váš ruměnec ve tváři, dobrou náladu a prozpěvování si ve sprše přehlédne málokdo, ale i tak můžete svůj vztah aspoň nějakou dobu skrývat. Ostatně, pro lásku člověk udělá cokoli. Třeba tohle…

1. Odolejte sociálním sítím

Je lákavé vykřičet do světa, že se „cítíte milovaně“, je vám s někým dobře, jste na výletě tam a tam, ale kdykoli uděláte něco podobně roztomilého, blížíte se k prozrazení. Odolejte pokušení, soukromé fotografie si nechte čistě jen pro sebe (ideálně je neuchovávejte ani v mobilu a spíš je zálohujte na bezpečném místě). Držte se pravidla, že cokoli se týká vašeho nového vztahu, na sociální sítě nepatří.

2. Vyhýbejte se přeplněným veřejným místům

Obchodní domy, výstavy, divadla či večírky. Máte-li dojem, že se v davu můžete ztratit a zůstat tak v anonymitě, opak je pravdou. Nikdy nevíte, kdy vás kdo uvidí. Kolegyně půjde dřív z práce, potomkovi odpadne vyučovací hodina, v sále bude sedět kamarád kamaráda. Nikdo neříká, že byste se nikdy neměli bavit na veřejnosti, ale dávejte pozor, kam se rozhodnete jít. Jízda autem za město, dál od bydliště, je jistě bezpečnější volbou.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Jestli chcete ještě chvíli tajit, že spolu chodíte, udržujte si odstup, řeč těla totiž prozrazuje hodněFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

3. Žádné veřejné projevy náklonnosti

Objímání, líbání, těsný kontakt tělo na tělo? Vše zakázané! Vyvarujte se toho, stejně jako jiných všeříkajících gest. Věděli jste třeba, že když si k někomu stoupnete tak, že se vaše pánev blíží k pánvi protějšku blíž než hrudník, mají ostatní jasno? Tento postoj signalizuje, že s někým chcete mít hlubší vztah, nebo s ním už dávno spíte.

4. Nemějte mobil jako slabé místo

Mobilní telefon je váš největší kamarád, ale když chcete třeba utajit nevěru, většinou vás zradí. O nevěře tenhle článek rozhodně není, ale dejme tomu, že máte dospělé děti, které vaší nové lásce ve zralém věku nepřejí, tak ji před nimi raději schováváte. V tom případě schovávejte i mobil. Nebo si k němu zřiďte přístup prostřednictvím otisku prstů. Nechcete se přece dostat pod palbu všetečných otázek (ze strany dětí nebo rodičů, záleží na vašem věku), kteří mají k novému vztahu výhrady? Nezapomeňte promazávat i fotografie. Vyhnete se tak situacím, kdy někomu budete ukazovat fotografie svého psa, a nechtěně narazíte na fotku, kde jste v objetí se svým miláčkem.

Foto: Tiko Aramyan, Shutterstock.com

Zamkněte si mobil, rodiče bývají zvědavíFoto: Tiko Aramyan, Shutterstock.com

5. Definujte své hranice v práci

Pro situaci, že vám váš partner zavolá v době, kdy nejste sama v kanceláři, a řekne, že vás miluje, si spolu vymyslete nějaké kódové slovo pro já tebe taky. Například „Ano, to oblečení mi skvěle sedí.“ Je také klíčové nebrat s sebou partnera, když se účastníte pracovních akcí.

6. Najděte si důvěrníka

Čím méně svědků, tím lépe, nicméně jeden prověřený, důvěryhodný spojenec vás může v mnoha situacích „přikrýt“, zařídí, že se dostanete z domu, aniž by to působilo okatě. Na tuto pozici pasujte skutečně jen člověka, kterému věříte.

7. Počítejte s prozrazením

Skrývání vztahu je psychicky i logisticky náročné a člověk může dřív či později udělat chybu. Navíc je to život ve střehu a s výmluvami. Věřte, že vaši přátelé a rodina to stejně nakonec zjistí, proto na to buďte připraveni. Nejlepší je předejít je a do svého nového vztahu je zasvětit. Trochu nesouhlasu určitě ustojíte, a budete žít v pravdě.

Načítám