Hlavní obsah

Signály, které prozrazují, že vás chce zpátky

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Reklama

Láska je komplikovaná a mezilidské vztahy nebývají jednoduché. Zdá se vám, že se váš bývalý nepřenesl přes rozpad vztahu? Třeba se chce vrátit v čase a napravit své chyby. Jestli dělá některou z těchto sedmi věcí, jste kandidátkou na recyklaci partnerství. Chce vás zpátky.

Článek

Rozchod bolí. Jak dlouho trvá, než se s ním člověk vyrovná? Autoři studie, kterou zorganizovala banka Capital One a kterou zveřejnil britský deník Daily Mail, tvrdí, že co rok vztahu s partnerem, to měsíc rekonvalescence. Rozešli jste se po deseti letech? Pak počítejte s tím, že se z toho budete léčit deset měsíců. Vy i váš ex. Během této doby se může stát cokoli. I to, že se vás bývalý bude snažit dostat zpátky. Jakými způsoby znovu naváže spojení? Tohle si neodpustí!

1. Posílá sentimentální textovky

„Sedím v restauraci, kde jsme měli první rande. Neuvěříš, že ještě dělají ten domácí čokoládový dort!“ Většina lidí, kteří jsou s rozchodem vyrovnaní, takové banální informace dál neposílá. Jenže když bývalý vzpomíná na staré časy a chce s vámi mluvit, vytáhne věc, o které si myslí, že na ni zareagujete. „Právě v rádiu hrají tvoji oblíbenou písničku!“ Samostatnou kapitolou jsou pak opilecké noční telefonáty.

Bruce Bartholow, docent psychologie na univerzitě v Missouri hlásá, že lidé jsou po alkoholu sebevědomější a odvážnější a zároveň vyhledávají romantické nebo sexuální kontakty – i ty z minulosti. Ex si už párkrát přihnul a hned se k vám snažil vetřít? Jedna a jedna jsou… pokus o comeback.

2. Zpovídá vaše přátele

Jistě, někteří lidé jsou přirozeně zvědaví, ale všechno má svoje hranice. V případě, že váš ex stále chce vědět, co se děje s vaším životem, zda máte někoho jiného a jestli se vám po něm stýská, pak z toho zjevně ještě není venku. Nemá odvahu zeptat se vás přímo, proto vyzvídá u vašich přátel – a souběžně s tím neustále kontroluje váš profil na sociální síti.

3. Vyskytuje se tam, kde vy

Jakoby náhodou jedete ve stejném metru, jste přihlášeni na ten samý volejbalový turnaj a kurz keramiky? Kdepak náhoda. Stýská se mu a vyhledává vaši společnost, což může přejít až v nebezpečný stalking. Evidentně mu naplno nedošlo, že už je konec.

4. Žárlí na vás

Žárlivost je velmi silná emoce, kterou nedokáží někteří lidé vůbec ovládat. Oba jste nezávisle na sobě dorazili na narozeninovou oslavu vašeho společného přítele. Bavíte se a snažíte se bývalému vyhýbat. Jenže copak to jde, když se na vás pořád dívá, a navíc vypadá vztekle nebo nešťastně, pokud prohodíte pár slov s nově příchozími – muži? To je klasická žárlivost, a taky jasný signál, že po vás „nebožtík“ stále touží.

Foto: StockLite, Shutterstock.com

Stále s vámi cítí spojení, a tak žárlí na každého muže, s kterým promluvíteFoto: StockLite, Shutterstock.com

5. Předhazuje, že je single

Dává najevo, že rozchodem trpí, sem tam si neodpustí srdceryvný citát na facebookové zdi (v naději, že si ho přečtete), a pokud se náhodou vaše cesty zkříží, drží se dál od ostatních žen. Dává najevo, že by vás nevyměnil za nic na světě – aspoň teď ještě ne.

6. Prosí o druhou šanci

Řekl to už tisíckrát, ale stejně má potřebu dokola opakovat, že na rozpadu partnerství nese větší část viny, ne-li celou. „Prosím tě vyslechni mě. Probereme to a třeba uvidíme, co jsem dělal špatně. Můžu se změnit.“ Co se na první pohled zdá jako mírová nabídka, může se proměnit v nátlak. Tohle dolézání má jeden jediný účel. Vytvořit si příležitosti pro další šanci na vztah s vámi.

7. Nešetří komplimenty

Je to tak trochu řitní alpinismus. „Máš teď moc hezké vlasy. To je nová barva? Jo a ten kostýmek ti fakt děsně sluší!“ Komplimenty představují skvělý způsob, jak v někom vzbudit zájem. Nepatří-li váš ex k lidem, kteří chválí každého na potkání, ale soustředí se v tomhle směru jen na vaši osobu, ještě stále ho máte ve své moci. Co s tím uděláte?

Než se rozhodnete, zda vztah recyklovat, či nikoli, sundejte si růžové brýle. Zamyslete se nad tím, proč vám to neklapalo a co za rozchodem stálo. Teprve poté střízlivě zhodnoťte, jestli se ex v daných záležitostech polepšil, popřípadě zda k sobě máte i nadále blízko. K bývalému se rozhodně nevracejte, pokud se na vás v minulosti dopustil násilí, nechce s vámi řešit konkrétní problémy nebo pokud patří k chronickým potížistům (stále se opakující nevěry, plané sliby, každodenní opilost a podobně).

Reklama

Související témata:

Načítám