Hlavní obsah

Za honorář pro Gotta, řízení v opilosti i sexuální násilí: Slavní, kteří skončili za mřížemi

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Do klubu šedesátníků se dnes přidává americký herec Wesley Snipes. Dobře rozjetou filmovou kariéru mu ovšem před lety překazilo vězení. Kteří slavní mají podobnou zkušenost?

Článek

Daňové úniky i řízení pod vlivem alkoholu. Důvody, proč slavní končí ve vězení, jsou různé. Svůj trest si odseděl i dnešní oslavenec Wesley Snipes. Kdo další někdy oblékl vězeňský mundúr a proč?

Wesley Snipes (60)

V sérii Blade (1998, 2002, 2004) si zahrál napůl člověka a napůl upíra, ale potom dostala jeho kariéra krutou ránu. V roce 2010 mu soud napařil tři roky vězení za daňové úniky, přičemž poslední čtyři měsíce mohl strávit v domácím vězení.

Poté, co si trest odseděl, na svou hereckou kariéru navázal, ale už to prostě nebylo jako dřív. Z novějších filmů si zahrál například v Cestě do Ameriky 2 (2021). Na letošním předávání Oscarů všechny překvapil svým vyhublým vzhledem, ale co za ním je, se neví.

Foto: Profimedia.cz

Herec zjistil, že podvádět se nevyplácíFoto: Profimedia.cz

Hana Hegerová (✝89)

Do vězení se překvapivě podívala i tato česká zpěvačka. V osmdesátých letech jí totiž na účet přišel honorář, který ve skutečnosti patřil Karlu Gottovi (✝80). Zpěvačka si omylu, který způsobila bankovní úřednice, nevšimla, a peníze tudíž nevrátila. Soud to vyhodnotil jako protiprávní obohacování a napařil jí rok natvrdo. Nakonec si odseděla půl roku, prezident jí udělil milost.

Foto: Petr Topič / iDNES.cz / Profimedia

Do vězení se dostala za nepozornostFoto: Petr Topič / iDNES.cz / Profimedia

R. Kelly (55)

Dlouhých třicet let za mřížemi čeká zpěváka a interpreta hitu I Believe I Can Fly. Letos v červnu ho odsoudili za dlouholeté sexuální zneužívání. Soudkyně při čtení rozsudku zmínila, že prožil problematické dětství, během kterého byl on sám opakovaně sexuálně zneužíván, uvedla ovšem, že to jeho činy v žádném případě neomlouvá.

Foto: Profimedia.cz

Trvalo to několik let, ale nakonec bylo spravedlnosti učiněno zadostFoto: Profimedia.cz

Felicity Huffman (59)

Škraloup má také hvězda seriálu Zoufalé manželky (2004–2012). Ta byla v roce 2019 odsouzena za účast ve skupině rodičů, která se dopouštěla uplácení prestižních univerzit, aby se jejich děti dostaly na školu. U soudu se ke svému pochybení přiznala a výsledkem bylo, že strávila 11 dnů ve vězení, musela zaplatit tučnou pokutu a také absolvovat dvě stě padesát hodin veřejně prospěšných prací.

Foto: Profimedia.cz

Za peníze si koupíte skoro všechno, ale někdy za to zaplatíte vysokou cenuFoto: Profimedia.cz

Allison Mack (40)

Tak tohle by do roztomilé blondýnky, která si zahrála v seriálu Smallville (2001–2011), řekl asi málokdo. Momentálně si ve vězení odpykává tříletý trest za to, že spoluvedla náboženskou sektu, kde byly zneužívány ženy. Herečka prováděla jejich nábor, kde jim měla tvrdit, že jde o sebezdokonalovací cvičení, ale ve skutečnosti se z nich staly sexuální otrokyně gurua, jediného muže ve spolku. Za členství v něm ovšem ženy platily nemalé peníze.

Foto: Profimedia.cz

Opravdu věřila, že pomáhá božímu muži konat boží dílo? Foto: Profimedia.cz

Kiefer Sutherland (55)

Dva měsíce strávil ve vězení na přelomu roku 2007 a 2008 i tento americký herec. Příčinou bylo řízení auta pod vlivem alkoholu. Při cestě z večírku se dostal do protisměru a v krvi mu byl zjištěn alkohol. Během svého pobytu za mřížemi pracoval v prádelně. Oplétačky se zákonem kvůli řízení pod vlivem měl ale už dřív. Kromě basy dostal peněžitou pokutu a musel absolvovat kurz pro alkoholiky.

Foto: Profimedia.cz

Alkohol za volantem se mu rozhodně nevyplatilFoto: Profimedia.cz

Jan Révai (48)

Bouřlivou minulost už nikdo neodpáře českému herci, který byl v devatenácti letech odsouzený za přepadení benzínové pumpy. Propuštěn byl po dvou a půl letech. Pobyt ve vězení sice nebyl jednoduchý, ale herci podle jeho slov prospěl, věnoval se při něm studiu východní filozofie a psychologie a po propuštění se pustil do práce a začal sekat latinu.

Foto: Profimedia.cz

Pobyt ve vězení mu prý pomohl začít nový životFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám