Hlavní obsah

Claudia Schiffer vzala kocoura na premiéru. Měla ho v batůžku! Svoje tři kočky miluje i Taylor Swift

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitelé domácích mazlíčků mnohdy vedou spory o to, jaké zvíře je pro člověka lepší parťák. Zarytí pejskaři samozřejmě tvrdí něco jiného než oddaní kočkomilové. Topmodelka Claudia Schiffer má ale jasno. Stejně jako další hvězdy showbyznysu.

Článek

Zatímco o psech se nemluví jinak než jako o věrných přátelích člověka, kočky mají obecně trochu horší pověst. Přestože jsou obviňované z přílišné pýchy, i mezi celebritami se najde mnoho opravdových kočičích milovníků.

Claudia Schiffer

Před pár dny způsobila bývalá topmodelka Claudia Schiffer pozdvižení, když dorazila na premiéru filmu Argylle: Tajný agent s rozkošným kocourem v batohu s průhlednou bublinou. Modelčin chlupatý mazlíček Chip doslova zastínil další účastníky akce, mezi nimiž byli například zpěvačka Dua Lipa, herec Samuel L. Jackson a také režisér filmu a modelčin manžel Matthew Vaughn. Ostatně ani Chip zde nebyl jen na okrasu: ve filmu si totiž zahrál! Nutno ovšem dodat, že ochránci zvířat a veterináři se k zavazadlu, v němž se kocour premiéry zúčastnil, staví jako ke zcela nevhodnému pro přepravu koček.

Ricky Gervais

Když si otevřete Instagram známého komika a moderátora, hned vám bude jasné, která bije. Do ironického vtipálka, jemuž není nic svaté, byste asi neřekli, že je tak zapáleným milovníkem koček. Na sociální síti má desítky fotografií svého mazlíčka jménem Pickle (česky Nakládaná okurka). Kočce dal domov poté, co mu v březnu 2020 zemřel jeho dlouholetý společník, siamská kočka jménem Ollie. Dožila se víc než šestnácti let.

Bella Thorne

Herečka a modelka, která ráda provokuje, by si zasloužila titul kočičí máma. V roce 2018 v rozhovoru pro Los Angeles Times prozradila, že má doma 19 koček. Svou první kočku Lolu nechtěla nechat vykastrovat, protože to považuje za barbarský čin, a tak se jí doma postupně ocitly čtyři další generace chlupatých mazlíčků. Její dům tedy rozhodně není pro alergiky.

Taylor Swift

Na kočky nedá dopustit ani Taylor Swift, držitelka mnoha cen Grammy. Doma má tři a pojmenovala je podle filmových a seriálových postav. První se jmenuje Meredith Grey, což je lékařka ze seriálu Chirurgové, kterou si zahrála Ellen Pompeo. Druhá je Olivia Benson z kriminálního seriálu Zákon a pořádek, kde se této role ujala Mariska Hargitay. A konečně poslední nese jméno Benjamin Button z filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona v hlavní roli s Bradem Pittem. Zpěvačka o nich prohlásila, že vypadají jako malí líní medvídci a pořád někde podřimují. Tedy ty kočky, nikoli herci.

Ed Sheeran

Kočkám fandí i slavný zrzavý zpěvák, který se v roce 2019 musel vyrovnat s bolestnou ztrátou. Jeho dlouholetého kočičího parťáka Grahama totiž srazilo auto. Naštěstí zpěvák nezůstal sám – má ještě kočky jménem Calippo a Dorito. Těm dokonce založil vlastní instagramový profil a jejich dobrodružství tam sleduje víc než tři sta tisíc lidí.

Načítám