Hlavní obsah
3,1
(136)
Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Aktualizováno

Chcete si připravit k obědu salát, po kterém nebudete mít až do večera hlad jako vlk? Vsaďte na bramborový s červenou řepou a sýrem feta. Když přidáte zelený chřest, který má právě sezonu, bude naprosto skvělý.

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 300 g zeleného chřestu
  • 1 ks červené řepy
  • 1 ks červené cibule
  • 4 ks vejce
  • 200 g sýru feta
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Dip
  • 5 lžic majonézy
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Den předem uvařte brambory. Červenou řepu zabalte do alobalu, dejte do trouby a asi hodinku pečte. (Jak přesně upéct řepu v alobalu, najdete v receptu Nakládaná pečená řepa.) Poté ji oloupejte a nakrájejte na kousky. Vejce uvařte natvrdo. Vařené brambory oloupejte a pokrájejte na kolečka nebo čtvrtinky. Zelený chřest zbavte tvrdých konců a krátce ho povařte v osolené vodě. Ihned ho přelijte ledovou vodou, aby si uchoval krásně zelenou barvu. Cibuli rozkrájejte na kolečka.

02.

Majonézu promíchejte se zakysanou smetanou. Přidejte špetku nastrouhané citronové kůry, sůl, pepř a petrželku. Do mísy vložte brambory, řepu, na kousky nakrájený chřest, cibuli, sůl a vše zakapejte olivovým olejem. Směs opatrně promíchejte a rozdělte na talíře. Na každou porci položte dvě poloviny vejce a ozdobte rozdrobenou fetou. Podávejte s majonézovým dipem.

Reklama

Načítám