Hlavní obsah

Bramboráky se sýrem a cibulí

Hodnocení:
(207)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Na bramboráky nepotřebujete žádné zvláštní ani nákladné ingredience a vždycky potěší. I když především ty, kdo nevaří. Ale co bychom pro blízké neudělali, že? Tak pusťte digestoř, zakolíčkujte si nos a pojďte na to. Tentokrát budou obzvláště vypečené: s cibulkou a rozteklým sýrem.

Ingredience pro:
10 kousků
Na bramboráky
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • sůl a pepř
  • 100 g strouhaného ementálu
  • 50 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžička tymiánu
  • sádlo na smažení
K podávání
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžičky hořčice
Článek

Postup

Krok 1: Brambory (asi 600 gramů) nastrouhejte najemno a nechte chvíli pustit vodu. Mezitím nadrobno pokrájejte cibuli (100 gramů), nastrouhejte sýr a očistěte česnek (množství upravte dle chuti).

Krok 2: Z brambor vymačkejte co nejvíce tekutiny, přidejte cibuli, sýr, prolisovaný česnek, vejce, mouku (klidně obyčejnou pšeničnou), dost osolte a ochuťte čerstvě mletým pepřem a tymiánem nebo klasickou majoránkou.

Krok 3: Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu sádla a rukama s pomocí lžíce tvořte malé bramboráčky, které pozvolna smažte z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce a podávejte jen tak, s kysaným zelím nebo s kysanou smetanou ochucenou oblíbenou hořčicí.

Podobnou kombinaci si vychutnáte i v tomto bramborovém koláči se sýrem a cibulí nebo bramborových plackách ze zbylých brambor, obojí je výtečné!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek