Hlavní obsah

Svatba ano, či ne aneb Kterým znamením (ne)svědčí?

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Reklama

Jedni v manželství vyloženě vzkvétají, jiným tak úplně nesedne. Komu se bude lépe dařit na hromádce a kdo se cesty uličkou k oltáři rozhodně bát nemusí? To vám prozradí znamení zvěrokruhu.

Článek

Je pro vás svatba nejdůležitějším životním momentem? Nebo vnímáte oddací list jen jako nedůležitý papír, který nic nemění a neovlivňuje? Každý vnímá manželství trochu jinak. Abyste věděli, na čem jste, sledujte znamení zvěrokruhu – pomůže totiž odhadnout, jestli druhému manželství spíš svědčí, nebo je pro něj vhodnější život na hromádce. A jak je na tom vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berany svatba děsí, protože mají problémy s konceptem navždy. Tihle přelétaví ptáčci umí být ve vztahu, umí být věrní, v tom problém není – jen nad tím nesmí příliš přemýšlet. Jakmile jim totiž dojde, že by si vzali někoho napořád, pravděpodobně zpanikaří. Vztah bez papíru je pro ně daleko schůdnější, a může být klidně stejně dlouhodobý jako jakékoli manželství. Když svatba, tak spíš nějaká překvapivá bleskovka jako impulzivní rozhodnutí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky je svatba dost podstatná. Tohle znamení žije v pomalejším tempu a zbožňuje stabilitu. Tradice jsou pro něj také dost důležité, a tím pádem je svatba jasná volba, pokud najde toho pravého. Býky moc nezajímá svatební den jako takový – ale právě manželství jako oficiální svazek. V manželství věří jako v užitečnou instituci.

Foto: DGLimages, Shutterstock.com

Býci rádi dodržují tradice a svatba je pro ně důležitáFoto: DGLimages, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou ohledně manželství často nejistí a mění názory ze dne na den. Jednou vám budou tvrdit, že je vůbec nezajímá, jindy nadšeně plánovat, jakou barvu bude mít ubrus na svatební tabuli. Rádi si nechávají, manévrovací prostor, takže se do sňatku spíš neženou. Na druhou stranu pro ně představa manželství nebývá nijak stresující, a pokud je pro jejich partnera sňatek důležitý, rádi do toho půjdou.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci a manželství, to je VSL – velká světová láska. Svatba je pro ně zásadním okamžikem života a jak najdou toho pravého, už jim v hlavě vyzvání svatební zvony. Sňatek je pro ně vrchol romantiky. Svůj velký den plánují dlouho dopředu a mají o něm jasnou představu. Ale nejde jen o oslavu. Hodně se těší i na to potom, Raci totiž zbožňují budování hnízda a vytváření domova. A manželství jim v tom rozhodně pomáhá.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ačkoli by to do nich mnozí neřekli, Lvi v manželství rozhodně vzkvétají. Je to i proto, že jsou na svou druhou polovičku hrdí a chtějí ukázat, že k sobě patří. Veřejné a oficiální stvrzení vztahu je pro tento projev ideální – a navíc je to vlastně velká párty, což je událost, ve které se Lvi cítí  jako ryby ve vodě! Rádi používají slovo manžel/manželka a dbají na výročí. Ta jsou pro ně posvátná a slaví je pořádně. Svatbu tedy rozhodně nepovažují za zbytečnou.

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Svatba je vlastně jeden velký mejdan a ty Lvi milujíFoto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se svatbou většinou počítají, zapadá do jejich životního plánu. Manželství je podle nich praktické a jedná se o rozumný krok, když je člověk v dlouhodobém partnerském vztahu. Málokdy se vrhají do sňatku spontánně a bez rozmyslu, postupují pěkně krok za krokem podle plánu, který mají v hlavě. Pokud na ně vytáhnete známé „je to jen kus papíru“, pravděpodobně vás utlučou rozumnými argumenty, proč to rozhodně jen kus papíru není.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Romantické Váhy svatby milují. Představují pro ně veřejné vyhlášení lásky. Ale co se týká manželství, vlastně na něm nijak nebazírují. Stejně dobře dovedou žít bez sňatku a najít si romantiku i v soužití na divoko.  Je pravděpodobné, že pokud jim jeden vztah nevyjde, podruhé se už do vdávání či ženění tolik nepoženou.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou zmítáni dvěma opačnými proudy. Na jednu stranu jsou to silné a nezávislé osobnosti, které nesnášejí pocit, že je někdo nebo něco svazuje. Na druhou stranu jsou poměrně majetničtí a žárliví a představa oficiálně uzavřeného svazku je svým způsobem uklidňuje. Svatbu většinou nijak neplánují a podobně jako Berani se pro ni rozhodují impulzivně ve chvíli nadšení. Na myšlenku manželství si potřebují trochu zvyknout, ale nakonec jim žádný problém nedělá.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelce není manželství nijak důležité, nepotřebují ho. Na druhou stranu jim ale nevadí sňatek uzavřít a fungovat v něm. Důležité je pro ně hlavně to, aby byla jejich drahá polovička šťastná – pak jsou spokojení i oni. V tomto ohledu jsou přizpůsobiví, a když vám budou tvrdit, že je jim to jedno, věřte tomu. To může trochu popouzet ty, kteří vnímají sňatek jako nejdůležitější moment svého života.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi nemají k manželství nijak nadšený citový vztah, ale tak nějak s ním počítají. Podobně jako Panny vnímají výhody sňatku hlavně prakticky. Soužití na hromádce je nejasně znepokojuje, jako by se snad dopouštěli něčeho špatného a nedovoleného. Svatbu jako takovou si ale nijak zvlášť neužívají, přece jen jde o veřejný projev citů. Většinou ji tedy odbudou rychlým a malým obřadem.

Foto: Tatiana Chekryzhova, Shutterstock.com

Kozorozi moc nemusí svatební veselí. Raději ať se to odbude rychle a bez zbytečného humbukuFoto: Tatiana Chekryzhova, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři a manželství, to k sobě příliš nejde. Tohle znamení zbožňuje svobodu a nenávidí jakýkoli pokus ji umenšovat. A přesně takhle vnímají i manželství. Považují ho za zbytečnost a přežitek a často se nedovedou přemoct ani kvůli své drahé polovičce. Nejde ani tak o to, že by snad měli v úmyslu rovnou zahýbat – jen je rozčiluje přísaha celoživotní věrnosti, o které pochybují.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Přizpůsobivé Ryby se často rozhodují podle partnera. Zrozenci tohoto znamení dlouho dopředu sní o kouzelné pohádkové svatbě, ale do realizace se zase tolik neženou. Naplňuje je láska jako taková a na soužití nepotřebují oficiální zápis na matrice. Často se vdávají a žení později. Důležité jsou pro ně hlavně každodenní projevy náklonnosti, které mohou stejně tak dobře probíhat při soužití bez oddacího listu.

Reklama

Načítám