Hlavní obsah

Nejhezčí šaty na svatbu, pokud nejste ani nevěsta, ani družička: Vsaďte na pastelové barvy i květiny

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řekly jste ano a přislíbily jste účast na svatbě? Stojí před vámi důležitá módní volba. Protože s výběrem oblečení by si neměly dát práci jen snoubenci, ale i hosté. Jste rozhodnuté pro šaty? Prohlédněte si nejvydařenější modely z nových kolekcí a nechte se inspirovat.

Článek

Před námi je hlavní svatební sezona, která trvá až do konce září. Právě na toto období směřuje většina snoubenců svůj velký den. V jakých šatech vyrazit, když nejste nevěsta ani družička, ale host? Přihlédnout byste měly k místu konání, svému osobnímu stylu i přání budoucí novomanželky.

Jak vybrat šaty na svatbu

Jestli jste od snoubenců spolu se svatebním oznámením a pozvánkou dostaly instrukce, jak se obléknout, jejich přání se držte. Ale když ne, tak čím se při výběru řídit? Šaty nemusejí být ani zdaleka dlouhé, ale modely, které stěží zakrývají pozadí, si nechte na jindy. Při výběru buďte střídmější (zvlášť pokud vás čeká obřad v kostele) a stejně postupujte i u volby barev. Letní měsíce jsou ideální příležitost pro pastely, které se na oslavu lásky perfektně hodí. Nejvhodnější jsou jemné odstíny, jako je světle růžová, bledě modrá, mentolová nebo lososová.

Dovolit si můžete i syté barvy, s těmi ale buďte opatrné, a jestli máte ohledně dress kódu jakékoli pochybnosti, obraťte se s dostatečným předstihem na snoubence.

Foto: Archiv firem

Zleva: S.Oliver, 4799 Kč. Next, 3065 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M; 999 Kč. Pepe Jeans, 2099 Kč, prodává AnswearFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: New Look, 1865 Kč. Marks & Spencer, 2199 KčFoto: Archiv firem

Co se na svatbu nehodí

Čemu se v každém případně vyhnout? Barvy, které se opravdu nedoporučují, jsou dvě – bílá, ta náleží jen nevěstě, a smuteční černá. U bílé nebo krémové přitom existuje přijatelná výjimka a tou jsou šaty s potiskem, kde světlá barva slouží jen jako základ. Nejčastěji se jedná o květované modely, které si se svatbami skvěle rozumějí, a dvojnásob to platí u obřadů na čerstvém vzduchu.

Foto: Archiv firem

Zleva: Vila, 1899 Kč, prodává Answear. H&M, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: S.Oliver, 3599 Kč. Na-Kd, 3410 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 1335 Kč. About You, 1129 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M; 999 Kč. Next, 1615 KčFoto: Archiv firem

Nezapomínejte na prádlo

Pokud jste prošly šatník a vyhodnotily, že žádné vhodné šaty nemáte, vyrazte na nákupy. V potaz kromě všeho výše zmíněného berte i to, jestli pro model, který plánujete koupit, najdete další využití. Výběr se snažte vždy maximálně přizpůsobit vlastnímu stylu a při nákupu rovnou řešte, zda máte vhodné spodní prádlo pod společenské šaty. Vykukující ramínka od podprsenky ještě nikdy dobrý dojem neudělala. Skvělou práci odvede také kvalitní stahovací prádlo.

Foto: Archiv firem

Zleva: Chi Chi London, 2010 Kč. S.Oliver, 3299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Chi Chi London, 2150 Kč. Only, 999 Kč, prodává ModivoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Boohoo, 810 Kč. Lulus, 2180 KčFoto: Archiv firem

Co vybrat, když nechcete šaty

Nabídli jsme inspiraci na šaty, ale ty nejsou povinné. Samozřejmě se můžete přiklonit i k jiným variantám oblečení. Vřele doporučit lze především společenské overaly, které dokážou šaty opravdu důstojně zastoupit, a nejrůznější kombinace luxusních halenek s elegantními kalhotami nebo slušivou sukní.

A jak si poradit s vlasy? Naučte se vytvořit natupírovaný glamour účes nebo jednoduchý falešný culík.

Načítám