Hlavní obsah

Test redaktorek: Diety, co fungují!

Foto: Thinkstock

S dietou jsme se v redakci potýkali téměř všichniFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tukožroutská polévka, ovocné šťávy, dělená strava, zdravý životní styl - po které dietě opravdu zhubnete? Otázka, kterou řeší miliony nespokojených žen na světě. Chcete trochu napovědět a vyvarovat se chyb, o nichž ostatní už dávno ví? Prozradíme vám, které diety jsme vyzkoušeli my v redakci i jaké jsou naše osobní tajné fígle. Třeba vás správně nasměrujeme!

Článek

Znám jen málo žen, které se nikdy nepokoušely zhubnout. Receptů, jak toho dosáhnout, existují tisíce. Jen málokterý je ovšem bez jo-jo efektu a nezhuntujete si po něm tělo. Já jsem hubla od loňského ledna pomocí zdravého životního stylu a musím říci, že zdárně. Podařilo se mi vybojovat krásných 12 kilogramů za rok. Jak jsem to dokázala, můžete zjistit z mého pravidelného seriálu. Vaše tajné fígle, jak opravdu zhubnout, jsem se vydala zjišťovat do terénu. Na výsledek ankety se můžete podívat zde:

{stream-video}

A jaké jsou nejhorší diety naší redakce?

Dieta z hecu? Nefunguje!

Jana Chmelíková sice se svou konfekční velikostí číslo 36 opravdu hubnout nepotřebuje, ale jednou se davem strhnout přeci jen nechala. „Zhruba ve druháku na gymplu jsem zjistila, že spolužačky řeší pořád dokola to samé: Jak zhubnout. A abych se s nimi měla o čem bavit, rozhodla jsem se jednu jakousi dietu také držet. Jedla jsem jen racio chlebíčky, zelenou papriku a další nízkokalorické potraviny a vůbec mi to nechutnalo.Vydržela jsem to zhruba jeden den a večer jsem nakonec stejně snědla všechno, co jsem v lednici našla,“ vzpomíná Jana.

Adipex? Nikdy!

Špatnou zkušenost má i naše „sexařka“ Lucka Maixnerová, která si kdysi dávno na vlastní kůži vyzkoušela zázračný prášek na hubnutí Adipex. „Byla to mladická nerozvážnost,“ říká s odstupem času Lucka. Zhubla sice asi 8 kilogramů, ale začaly se jí mastit vlasy, kazit pleť a pozorovala i další zdravotní komplikace. „Černaly mi dokonce všechny šperky, které jsem nosila. Cítila jsem se nervózní, podrážděná,“ popisuje nepříjemný stav. Po vysazení samozřejmě všechno nabrala zpátky. Jak jsou na tom další hubnoucí chemické „zázraky", se dočtete v článku Prášky na hubnutí! Které fungují?.

Tukožroutská polévka nás zklamala!

Tukožroutská polévka stejně jako další drastické diety, na které jsme upozorňovali v článku Hitparáda nejšílenějších diet, podle našich redaktorek nefunguje! Magda Krajmerová, specialistka na bydlení a od nynějška přezdívaná sběratelka diet všeho druhu, je jednou z těch, co to tvrdí. Vyzkoušela prý snad všechny diety! „Ještě někde v šuplíku mám tu sbírku schovanou. Tehdy jsem si je ručně přepisovala. Mám pocit, že jsem vyzkoušela, co se dalo, a zjistila jsem, že nefunguje nic kromě zdravého životního stylu,“ radí dietní experimentátorka, která za nejhorší označila tukožroutskou polévku. Kromě toho, že jí nechutnala, měla po ní hlad a nezhubla ani o píď. Pravda, vydržela to jen asi dva týdny.

Podobné zkušenosti má i Lucka Müllerová. „Už je to hodně dávno, tehdy mi nebylo ani dvacet, když jsme s mámou zkusily tukožroutskou polévku. Byla to naprostá blbost, protože ani jedna z nás tehdy příliš hubnout nepotřebovala. Máma navařila kotel té odporné polévky, jedly jsme ji jeden den, pak druhý den a pak nám z toho bylo tak blbě, že jsme se na to vykašlaly.“

Je evidentní, že zázračná pilulka na hubnutí neexistuje a bez práce nejsou koláče. Kdyby tomu tak bylo, nebylo by na světě tolik obézních lidí. Věřím, že naše zkušenosti najdou úrodnou půdu na vašich dvorečcích a že se nebudete pouštět do předem prohraného boje zbytečným hazardováním. A které diety jste vyzkoušely vy?

Reklama

Související témata:

Načítám