Hlavní obsah

Top jarní kousky: Co vám letos nesmí chybět?

Foto: F&F

Foto: F&F

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím se příliš nevyplatilo uklízet zimní věci, ale skutečně teplé dny se nezadržitelně blíží. Je tedy nejvyšší čas uklidit, vytřídit a obnovit šatník tak, abyste měly každé ráno co na sebe. Některé kousky už ve skříni jistě máte, jiné můžete snadno sehnat on-line. Na co se soustředit?

Článek

Mít správný minimalistický šatník znamená mít vždy v záloze ideální outfit. Díky správné skladbě a důrazu na výběr kvalitních oblíbených kousků se vám nikdy nestane, že byste ráno koukaly půl hodiny do plné skříně a nevěděly, co z ní vytáhnout.

Základní kousky jsou nepostradatelné. Znamená to mít bílé/černé triko, padnoucí džíny a nadčasový trenčkot. Pak vám nesmějí chybět květinové šaty, správné doplňky, elegantní i sportovní boty – a šatník na jaro je hotov. Inspirujete se naším výběrem?

1. Zajímavý pulovr či kardigan

Pastelová barva, zajímavý střih. To jsou parametry pro stylový svetřík sezony. Noste ho k džínům i sukním a klidně sáhněte i po variantě s krátkými rukávy. Nebo si raději vyberete zkrácený kardigan s knoflíky?

Foto: Archiv firem

Zleva: Orsay, 699 Kč; Reserved, 499 KčFoto: Archiv firem

2. Basic triko

Nepostradatelná basic trika? Právě teď platí heslo: Oversized vpřed! Nebojte se delších rukávů ani prodloužených délek. Ale samozřejmě vás nikdy nezklame nestárnoucí model s výstřihem do véčka.

Foto: Archiv firem

Zleva: Edited 779 Kč; Levi’s, 540 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

3. Úpletové kalhoty

Jsou tu zase, ale nedá se nic dělat. Tepláky jogger, žebrované kalhoty či legíny se – zdá se nadobro – staly součástí nejen domácích outfitů. Hodí se na neformální příležitosti a kombinujte je klidně s ladící mikinou, crop topem nebo svetříkem.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 299 Kč; Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

4. Elegantní obuv

Lesklé, semišové, s podpatkem i bez... Elegantní pár obuvi k sukním, šatům či cigaretovým kalhotám nesmí chybět. Naším výběrem prošly černé semišové mokasíny s řetízkem a lesklé béžové kotníčkové boty na podpatku.

Foto: Archiv firem

Zleva: Tamaris, 1899 Kč; Gino Rossi, 2499 Kč, prodává EobuvFoto: Archiv firem

5. Pohodlné tenisky

Elegantní mokasíny potřebují sportovní protějšek. Tenisky ve stylu devadesátých let nebo s platformou budou tím nejlepším společníkem pro jarní ležérní styl.

Foto: Archiv firem

Zleva: Puma x Dua Lipa, 2599 Kč; Sprandi, 899 Kč, prodává CCCFoto: Archiv firem

6. Oversized blejzr

Oversized blejzr může sloužit jako praktický kousek do práce, ale i jako cool doplnění ležérního outfitu. Ještě nemáte svoje ideální sako? Vsaďte na proužky nebo pastelové barvy.

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull&Bear, 999 Kč; Bershka, 479 KčFoto: Archiv firem

7. Rovné džíny

Už jste si pořídily aktuální střih džín? Čím širší nohavice, tím lepší, chce se říct. Sázkou na jistotu je ale rovný střih: taková investice vám zaručí, že rifle unosíte i za rok. Jestli se nebojíte trendů, zvolte lehce širší nohavice, které jsou i tak označované jako straight.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč; Pull&Bear, 799 KčFoto: Archiv firem

8. Zajímavý trenčkot

Béžový trenčkot nikdy nezklame. Pokud ale pokukujete po novém kousku, zkuste zajímavější odstín, třeba světle krémový nebo šedomodrý. Tenhle oblíbený kabátek se dá nosit jak klasicky, tak i trochu originálně.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1799 Kč; Massimo Dutti, 3995 KčFoto: Archiv firem

9. Košilová bunda 

Džíska je jasná. Ale víc trendy jsou teď bundy ve stylu košile, takzvané shackety. Zvolíte flanelovou z bavlny, nebo raději model v kožené úpravě?

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč; Reserved, 999 KčFoto: Archiv firem

10. Květované šaty

Konečně nastal čas na pohodlné šaty s květovaným vzorem. Romantické střihy, maličké květy a pastelové odstíny, po tom ženská duše touží! A pokud květy zrovna nemusíte, zvolte samozřejmě potisk nebo barvu podle svého gusta. Šik jsou třeba módní černobílé vzory.

Foto: Archiv firem

Zleva: Orsay, 799 Kč; Mohito, 1299 KčFoto: Archiv firem

11. Zářivé doplňky

Zlaté šperky hrají stále prim. A jakou kabelku vybrat? Poohlédněte se po variantě na rameno, tedy po bagetové kabelce. Kombinace řetízku a zvířecího potisku skvěle okoření každý outfit.

Foto: Archiv firem

Zleva: Náhrdelník Orelia, 439 Kč, prodává About You; Kabelka Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Jaké doplňky právě frčí? Hlavně musejí být pořádně vidět!

Reklama

Načítám