Hlavní obsah

Tuňáková pomazánka z tvarohu a jarní cibulky

Hodnocení:
(44)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Nejjednodušší způsob, jak do rodinného jídelníčku dostat ryby? Pomazánky! Pro bleskovou přípravu jednoduše přidejte do základu z tvarohu plechovku tuňáka nebo si trochu vyhrajte a oberte uzenou makrelu. Kromě vitaminu D a omega-3 mastných kyselin doplníte i bílkoviny a vápník.

Ingredience pro:
1 misku
Na pomazánku (použít lze i uzenou makrelu, lososa či šproty)
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Tuňáka (použila jsem větší plechovku se 120 gramy pevného podílu) slijte. Stejně tak se hodí konzervovaný losos, uzená makrela (tam jen pozor na kostičky) i klasické šproty či sardinky, klidně v tomatě.

Krok 2: Přidejte najemno nasekanou cibulku (prima je i petržel a pažitka) a tvaroh a dochuťte citronovou šťávou, hořčicí, worcesterem, solí a čerstvě mletým pepřem.

Foto: Jakub Jurdič

Domácí pomazánky jsou skvělé nejen jako rychlá večeře, ale i jako pohoštění

Obměny: Pomazánku můžete zjemnit majonézou nebo dát naopak dietnější tvaroh (nicméně plnotučné mléčné výrobky jsou zdravější), přidat kyselé okurky, vařená vajíčka, sušená rajčata nebo třeba kapary.

Mrkněte se na další 2 zdravé pomazánky z tvarohu, jsou za chvíli hotové a s tuňákovou si v ničem nezadají.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek