Hlavní obsah
3,1
(53)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nejjednodušší způsob, jak do rodinného jídelníčku dostat ryby? Pomazánky! Pro bleskovou přípravu jednoduše přidejte do základu z tvarohu plechovku tuňáka nebo si trochu vyhrajte a oberte uzenou makrelu. Kromě vitaminu D a omega-3 mastných kyselin doplníte i bílkoviny a vápník.

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
Pomazánka
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžička soli a pepře
Příloha
  • 5 plátků celozrnného chleba
Článek

Postup

01.

Tuňáka (plechovka se 120 gramy pevného podílu) slijte. Stejně tak se hodí konzervovaný losos, uzená makrela (tam jen pozor na kostičky) i klasické šproty či sardinky, klidně v tomatě.

02.

Přidejte najemno nasekanou cibulku (prima je i petržel a pažitka) a tvaroh a dochuťte citronovou šťávou, hořčicí, worcesterem, solí a čerstvě mletým pepřem.

Foto: Jakub Jurdič

Domácí pomazánky jsou skvělé nejen jako rychlá večeře, ale i jako pohoštěníFoto: Jakub Jurdič

03.

Pomazánku nechte chvíli odležet, potom natřete na plátky chleba a podávejte.

Tip na obměny

Pomazánku můžete zjemnit majonézou nebo dát naopak dietnější tvaroh (nicméně plnotučné mléčné výrobky jsou zdravější), přidat kyselé okurky, vařená vajíčka, sušená rajčata nebo třeba kapary.

Mrkněte se na další 2 zdravé pomazánky z tvarohu, jsou za chvíli hotové a s tuňákovou si v ničem nezadají.

Reklama

Načítám