Hlavní obsah
3,3
(69)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tenhle recept rozhodně není dietní, ale zaručujeme, že vám bude opravdu chutnat. Zdánlivě fádní kuřecí maso se totiž dokonale snoubí s kapustičkami, slaninou a krémovými bramborami. Navíc je to recept z jednoho hrnce a (skoro) bez práce.

15 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 3 ks kuřecích stehen
  • 500 g brambor
  • 300 g růžičkové kapusty
  • 200 ml smetany
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Syrové brambory oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Slaninu nakrájejte na kostičky a kapustičky omyjte a očistěte. Pekáč (nejlépe litinový) vymažte máslem.

02.

Na dno pekáče rozprostřete polovinu bramborových plátků a kapustiček (větší kousky můžete rozpůlit), lehce osolte a přidejte polovinu slaniny. Zalijte polovinou smetany. Tento postup zopakujte ještě jednou: brambory, kapustičky, sůl, slanina, smetana.

03.

Navrch položte omytá, osušená a osolená kuřecí stehna a okořeňte je čerstvě namletým pepřem a mletou sladkou paprikou. 

04.

Pekáč přiklopte nebo přikryjte alobalem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů asi na 60 minut. Poté odstraňte poklici a jídlo dopečte dozlatova.

Foto: Svatava Vašková

Chvilku trvá, než suroviny naskládáte do jednoho pekáče, ale pak se všechno dělá bez práce a bez hlídání. A ta vůně, která se line z trouby!Foto: Svatava Vašková

Reklama

Načítám