Hlavní obsah
3,1
(128)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Jednoduchá brokolicová omáčka je hotová během chvilky a se zapečenými těstovinami je úžasná. A jestli chcete připravit bezmasou variantu, vyměňte slaninu za sušená rajčata nakládaná v oleji.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balení těstovin
  • 250 g brokolice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml mléka
  • 250 ml drůbežího vývaru
  • 1 ks mozzarelly
  • 50 g parmazánu
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte podle návodu a propláchněte chladnou vodou, aby se neslepily. Brokolici rozeberte na malé růžičky a pak je rozmixujte najemno. 

02.

V rendlíku rozpusťte máslo. Přisypejte mouku, míchejte, až vznikne světlá jíška, a za stálého míchání přilijte mléko a pak vývar (případně vodu). Míchejte, aby nevznikly hrudky, a pak přidejte brokolici. Směs osolte, přiklopte a na mírném ohni vařte asi 10 minut. 

03.

Mezitím nastrouhejte mozzarellu a parmazán. Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte ji na pánvi dokřupava. Zapékací mísu vymažte olejem. 

04.

Těstoviny dejte do zapékací mísy, přidejte hotovou omáčku, vmíchejte slaninu a mozzarellu. Směs uhlaďte a dejte zapéct do trouby předehřáté na 180 °C. Zapékejte 10 minut.

05.

Hotové těstoviny rozdělte na talíře a posypejte parmazánem. Podávejte se zeleninovým salátem podle chuti. 

Reklama

Načítám