Hlavní obsah

Pořádná dávka sebevědomí a ženskosti: Čtyři taneční styly, které stojí za vyzkoušení

Foto: Master1305, Shutterstock.com

Foto: Master1305, Shutterstock.com

Reklama

Tanec je skvělý prostředek pro posílení těla, zeštíhlení figury a uvolnění mysli. A některé taneční styly navíc fungují jako pořádná dávka ženského sebevědomí. Které to jsou a co od nich můžete očekávat?

Článek

Některé ženy mají ladnost a smyslnost v pohybu od přírody. Pokud si myslíte, že do této skupiny nepatříte, nebo chcete svoje schopnosti vylepšit, zaměřte se na taneční lekce. Mohou vám v tomto směru hodně prospět. Navíc vás budou bavit, spálíte kalorie, zformujete postavu a budete se cítit po všech stránkách lépe. Které tance vám vlijí do žil energii a zvýší sebevědomí? Vybírejte podle gusta, ale nikdy nepodceňujte oblečení na lekce, protože jen díky tomu budete hned tančit lépe!

Latino ladies

Dnes sice existují internetové taneční seznamky, přesto je někdy nadlidský úkon sehnat tanečního partnera. Láká vás vášnivý latino styl? Zkuste lekce latino ladies, kam můžete směle přijít bez partnera. Nemusíte mít ani taneční obuv, stačí pohodlné tenisky, nicméně v podpatcích a pěkné sukni na latinskoamerické tance se přece jen budete hned cítit lépe. Naučíte se základní kroky tanců, jako je salsa, rumba, čača nebo bachata. Kroky jsou sice důležité, ale během lekcí si osvojíte také krásné držení těla a ladnou práci s rukama.

Burleska

V burleskním představení se snoubí tanec, divadelní představení, charisma a krása. Nejde o svlékání, ale spíš o to, co zůstává skryto. Burleska není prvoplánová, ale naopak rafinovaná. „Je to taneční, výpravné a erotické vystoupení, je o krásných kostýmech a součástí je i svlékání, tedy striptýz. S tím burleska historicky začínala, striptýzem ženy upozorňovaly na nějaké politické problémy nebo zesměšňovaly vyšší vrstvy. Svlékaly se, aby šokovaly,“ vysvětluje tanečnice burlesky Terézia Bělčáková alias Miss Cool Cat.

Na představení se nemusíte jen chodit dívat do kabaretu, ale můžete se tanečnicí stát. Kurzy jsou určené pro dámy, které v sobě chtějí probudit ženskost, eleganci i smyslnost a v neposlední řadě umění svádět. Ovšem vítáni jsou i pánové! „Myslím, že už jenom fakt, že si účastnice nebo účastník kurzu na sebe udělají pravidelně čas, je první krok k lepšímu sebevědomí,“ říká Terézia Bělčáková. „A postupně pak vidí, že se jejich tělo dá používat jako ta nejvíc elegantní a sexy rekvizita.“

Foto: Darina Kubiková

Terézia Bělčáková alias Miss Cool Cat se věnuje burlesce už několik let na plný úvazekFoto: Darina Kubiková

High heels

Nedělá vám problém chodit na vysokých podpatcích? A co se na nich naučit také tančit… Jak anglický název napovídá, na lekci high heels si nemůžete zapomenout botky na vysokém podpatku. Umějí totiž dodat tanci i chůzi ladnost a smyslnost. A co teprve ve spojení se sexy hudbou a outfitem! Představte si, že jste hlavní hvězdou nového klipu Beyoncé nebo Jennifer Lopez, a nechte za sebe mluvit taneční pohyby.

Frame up strip

Troufáte si na ještě vyšší podpatky? O hodně vyšší? Pak vás možná nadchne frame up strip. „Pochází z Ruska a nyní v Evropě zažívá velký boom,“ říká tanečnice Liza Makarova, která vede lekce v Praze. Podle jejích slov tento taneční styl balancuje na hraně ženskosti a smyslnosti, aniž by se chtěl přehoupnout do vulgarity, kterou mohou vysokánské podpatky a platformy evokovat. „Tento styl vyčnívá díky tomu, že se tančí na dvaceticentimetrových podpatcích, a také díky přístupu k hudbě. Jde o rychlé, ale přesné pohyby, protažené linie a smyslný, svůdný výraz,“ vysvětluje lektorka.

Styl si bere inspiraci z high heels, pole dancingu i z moderního scénického tance (contemporary dance) a vyžaduje taneční průpravu. Často při něm tančíte vsedě i vleže, proto jsou nutné chrániče kolen! Získáte větší sílu do rukou, protože součástí choreografie jsou různé kliky a zdvihy, a díky mohutným podpatkům tvoří nohy krásné linie.

Foto: Ekaterina Kisel

Liza Makarova se věnuje kromě jiných tanců i stylu frame up strip, který je charakteristický 20centimetrovými podpatkyFoto: Ekaterina Kisel

Reklama

Načítám