Hlavní obsah

Nemohu bez tebe žít! Nejen Alžběta II., ale i Josef Abrhám a George Bush odešli brzy za svou láskou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královna Alžběta odešla za svým milovaným princem Philipem ani ne rok a půl od jeho skonu. Jakoby bez sebe nemohli žít. Podobně silné pouto panovalo i mezi dalšími dvojicemi. Kteří slavní také následovali své milované na onen svět krátce po jejich smrti?

Článek

Žili spolu, pracovali, jejich vzájemné pouto bylo z těch nejsilnějších. Milovali se tak silně, že se smrtí jednoho přestal dávat život smysl tomu druhému. Tohle jsou slavné „labutí páry“, kdy oba partneři odešli brzy po sobě.

Královna Alžběta II. (†96) a princ Philip (†99)

Foto: Profimedia.cz

Manželství královny a prince Philipa trvalo neuvěřitelných 73 letFoto: Profimedia.cz

Byli si vzájemně životní láskou, on byl vždy její oporou, rádcem, chápavým partnerem. Ona jeho Kapustičkou, jak jí něžně říkal, ženou, jíž propadl.

V jejich případě ale rozhodně platilo ono V dobré i ve zlém. Obzvlášť pro Philipa bylo zpočátku komplikované žít v neustálém stínu své ženy, ale své místo si záhy našel. A oba dokázali, že láska a vzájemný respekt vážně hory přenáší. Jejich manželství, které trvalo neuvěřitelných 73 let, bylo tím nejdelším v historii panovníků britské monarchie.

Když loni v dubnu princ Philip zemřel, byla to pro královnu životní rána. Jeho odchod navenek zvládla s elegancí a důstojností hodné panovnice, ale všem bylo jasné, že v soukromí ji trápí silný stesk. Necelý rok a půl dokázala osudu vzdorovat, ve čtvrtek ale nakonec za svou životní láskou odešla. Smrt je rozdělila opravdu jen na malý čas.

Josef Abrhám (†82) a Libuše Šafránková (†68)

Foto: Anna Vavríková / MAFRA / Profimedia

Po smrti své milované Libušky Abrhám každým dnem chřadlFoto: Anna Vavríková / MAFRA / Profimedia

Tihle dva byli nejen životními partnery a jedním z nejstabilnějších párů českého showbyznysu, ale i dokonalou filmovou dvojicí. Ačkoliv si chránili soukromí a v zájmu médií si rozhodně nelibovali, diváci je milovali. Možná i díky tomu, co oba jen tak mimoděk vyzařovali. Třeba vzájemný respekt a úctu k druhému.

Když v červnu 2021 národem i Abrhámem milovaná Libuška zemřela, všichni se začali strachovat o jejího muže. Každým dnem chřadl, výrazně zhubl, z očí se vytratila veškerá jiskra. Bolest ze ztráty ženy, se kterou byli svoji 45 let, byla tak silná, že se zcela uzavřel před světem, přestal komunikovat s přáteli a blízkými, odstěhoval se ke svému synovi a jako by čekal na vykoupení. Zemřel letos v květnu, ani ne rok po smrti své životní lásky.

Johnny Cash (†71)a June Carter Cash (†73)

Foto: Profimedia.cz

Johnny a June byli málokdy spatřeni jeden bez druhého Foto: Profimedia.cz

Pořekadlo „do třetice všeho dobrého“ platí u June Carter Cash víc než stoprocentně. Hvězdný country zpěvák Johnny Cash byl totiž jejím třetím manželem a konečně tím pravým. Brali se v roce 1968 a spojili své životy osobně i pracovně, tvořili nerozlučnou hudební i milostnou dvojici.

June ale v květnu 2003 zemřela na komplikace spojené s operací srdce. Na pohřbu promluvila její nevlastní dcera Rosanne (67): „Kdyby být manželkou byla korporace, June by byla generální ředitelkou. Byla to její nejcennější role,“ řekla tehdy na adresu pětatřicetiletého manželství June a Johnnyho.

Jak moc silné pouto mezi manželi panovalo, se potvrdilo o čtyři měsíce později, když odešel i Johnny Cash. Zemřel v nemocnici na komplikace spojené s cukrovkou.

George H. W. Bush (†94) a Barbara Bush (†92)

Foto: Profimedia.cz

Barbara Bush svého muže podporovala, svým humorem si získala přízeň mnoha AmeričanůFoto: Profimedia.cz

Bývalý americký prezident George H. W. Bush si Barbaru vzal za ženu v roce 1944, jen pár týdnů poté, co jako jediný z posádky bombardéru Avenger přežil sestřelení letadla při bojích v Pacifiku. On té doby byli spolu, celých 73 let. Ona mu byla oporou při jeho politické kariéře a nakonec nebyla jen první dámou jeho života, ale poté, co se stal prezidentem, i první dámou USA. Měli spolu šest dětí.

V dubnu 2018 ale Barbara odešla navždy. Celý život trpěla onemocněním štítné žlázy, před smrtí trpěla i chronickou obstrukční plicní nemocí a měla problémy se srdcem. A pro jejího muže jakoby svět ztratil význam. Nevydržel bez ní déle než sedm měsíců. V listopadu téhož roku odešel i on.

Brittany Murphy (†32) a Simon Monjack (†40)

Foto: Profimedia.cz

Bez své Brittany dokázal Simon žít pouhých pět měsícůFoto: Profimedia.cz

V roce 2002 herečka Brittany Murphy sice randila s Ashtonem Kutcherem (44), ale v květnu 2007 se vdala za scenáristu, režiséra a producenta Simona Monjacka. A vypadalo to, že je čeká skvělá budoucnost. Ještě na začátku prosince 2009 Brittany veřejně mluvila o tom, že by se příští rok ráda stala maminkou. Tuhle radost jí ale osud nedopřál, 20. prosince zkolabovala a zemřela. Podle oficiálních závěrů šlo o nešťastnou náhodu, příčinou kolapsu byl zápal plic v kombinaci s neléčenou anémií a směsí léků, které našli v její krvi. Šlo o léky na bolest, na alergii a nosní sprej.

Její náhlý odchod byl šokem pro fanoušky, ale nejhůř ho snášel její muž. Ten zemřel v květnu příštího roku, asi pět měsíců po své manželce. Ale co je nejděsivější, jeho smrt byla nejen stejně náhlá jako ta Brittanina, ale shoduje se i příčina skonu – zápal plic v kombinaci s anémií!

70 let se Británie neloučila s panovníkem, s odchodem královny Alžběty II. je pro monarchii letošek tedy asi tím nejtěžším v dlouhé historii. Pro královskou rodinu ale ani ten loňský nebyl výhra. Co přinesl královské rodině rok 2021? Smutek i skandály

Reklama

Načítám