Hlavní obsah

Princezna Kate přiznala, že všechna tři její těhotenství byla velmi náročná a bylo jí hodně zle

Foto: Max Mumby/Indigo, Gettyimages.com

Foto: Max Mumby/Indigo, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I příslušníci královské rodiny procházejí běžnými starostmi a obtížemi jako normální smrtelníci, jen o tom moc nemluví. Někdy ale i oni udělají výjimku a přiznají své slabosti, obavy či nemoci. Většinou v touze ulevit druhým a projevit soucit a pochopení pro strasti druhých.

Článek

Při nedávné návštěvě centra pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami se princezně Kate v rozhovoru jeden přítomný tatínek svěřil, že jeho žena celé těhotenství trpěla těžkými ranními nevolnostmi. Královská návštěvnice s ním velmi soucítila, protože i pro ni byla všechna její tři těhotenství velmi náročná.

Odborně se tomu říká hyperemesis gravidarum a jde o stav, který leckdy vyžaduje i hospitalizaci, protože v takové chvíli žena v sobě kvůli zvracení neudrží vůbec nic a hrozí jí silná dehydratace a závažné poruchy metabolismu. A to ohrožuje nejen ji, ale i vývoj plodu a celé těhotenství. A právě to se stalo princezně Kate, když čekala své první dítě – prince George. Naštěstí vše dopadlo dobře a z chlapečka je dnes zdravý následník trůnu.

Ale i její další dvě těhotenství byla podobně náročná, a jak již dříve přiznala, je ráda, že je má šťastně za sebou. Spekulace o dalším, již čtvrtém dítěti, které se občas objevují, jsou tak asi jen zbožným přáním fanoušků královské rodiny. Přesto o nové přírůstky v širším příbuzenstvu není nouze.

Foto: Max Mumby/Indigo , Gettyimages.com

Princezna Kate je milující matka, všechna tři těhotenství ale pro ni byla velmi náročnáFoto: Max Mumby/Indigo , Gettyimages.com

Děti v královské rodině

Na jaře přivítala na svět své druhé dítě sestřenice prince Williama princezna Eugenie. Druhý syn dostal jméno Ernest George Ronnie a má se čile k světu.

Dalším očekávaným dítětem v rodině je potomek bratra princezny Kate. James Middleton v září sdílel na sociálních sítích dojemný příspěvek k dvouletému výročí svého sňatku a přidal fotografii, na které má jeho žena již velmi zřetelné bříško. K obrázku připsal láskyplný vzkaz s tím, že nejlepší teprve přijde:

Dítě, které má přijít na svět na konci roku, bude přímým příbuzným královské rodiny, i když bez jakýchkoli nároků i povinností. Na synovce či neteř se samozřejmě těší i princezna Kate. V několika rozhovorech se už nechala slyšet, že doufá, že i její mladší bratr se dočká potomka a ona se stane tetou.

Tou ale už je, protože její mladší sestra Pippa má se svým manželem Jamesem Matthewsem také tři děti – Arthura, Grace a Rose. A to znamená, že nový přírůstek bude sedmým vnoučetem Carole a Michaela Middletonových.

Král Karel III. a jeho vnoučata

Jako milující dědeček se projevuje i Karel III., který má celkem pět vnoučat: George, Charlottu a Louise a od prince Harryho Archieho a Lilibet. Ty ovšem na rozdíl od Williamových dětí nevídá a podle pozorovatelů a odborníků na královskou rodinu ho to hodně trápí. Rád by je měl u sebe aspoň občas a slyšel, jak mu říkají dědo. I příslušníci královské rodiny se oslovují neformálně a různými přezdívkami, jako v každé jiné rodině.

Jak napsal deník Mirror, panovník by si velmi přál, aby na oslavu jeho 75. narozenin, které bude mít 14. listopadu, přijela i jeho „americká“ vnoučata a zúčastnila se plánovaných oslav v rodinném kruhu. K tomu ale očekává, že se mu Harry a Meghan omluví za útoky na královskou rodinu, které v médiích v posledních letech rozpoutali. Jak řekla pro deník Sun expertka na královskou rodinu Angela Levin: „Harry se bude muset rozhodnout. Dveře jsou otevřené.“

Načítám