Hlavní obsah

Filmy podle horoskopu: Kdo nedá dopustit na romantické, kdo se rád bojí a kdo miluje fantasy

Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stává se vám, že sedíte před obrazovkou a nevíte, co si pustit, přitom toužíte po chvíli filmové zábavy? Rozhodovat se můžete i podle znamení zvěrokruhu. Jaké filmy budou nejvíc bavit právě vás?

Článek

Někdo potřebuje spíš svižnější akční podívanou, jiný se vyžívá v pomalých artových záběrech a další si chce hlavně odpočinout u bláznivých komedií bez hlubší myšlenky. Každému co jeho jest… Někdy se ale člověku nechce vybírat a potřeboval by, aby volbu programu provedl někdo za něj. Máme tu doporučení pro všechna znamení zvěrokruhu: Co si pustit třeba už dneska večer?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Jste akční a jen těžko vydržíte poklidně sedět u zahloubaného artového snímku s několikahodinovou stopáží… Pro Berany se hodí něco kratšího a svižnějšího! A nebraňte se ani animákům, nejsou zdaleka jen pro děti. Pomalou tíživou atmosféru asi moc nedoceníte, od filmu chcete zážitek, něco dobrodružného, hrdinského a napínavého. Doporučili bychom animáky Duše, hodně cílí na dospělé, anebo ohnivé Encanto. Z dobrodružných a napínavých filmů se špetkou vtipu Uncharted, Ztracené město a cokoli od Marvelu nebo klasiku: Jamese Bonda či Indianu Jonese.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Chcete se pohodlně usadit, do filmu se pořádně ponořit všemi smysly a propadnout se do příběhu. Býky baví propracovaná dramata, rádi se probírají komplikovanými vztahy a pohnutými osudy. Užíváte si krásu toho, co se před vámi odvíjí, a nevadí vám ani pomalejší tempo. Doporučíme vám třeba Letní světlo, a pak přijde noc nebo Víly z Inisherinu. Dramatičtější podívanou je Na západní frontě klid a něčím oddechovějším, ale vizuálně nádherným bude jeden z dílů snímku Avatar.

Foto: Profimedia.cz

Víly z Inisherinu získaly 9 nominací na Oscara. Na snímku představitelé hlavních rolí Colin Farrell a Brendan Gleeson Foto: Profimedia.cz

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Baví vás zejména snímky, kde můžete naplno popustit uzdu fantazii, zapojit zvídavost a ponořit se do příběhu stejně jako jeho hrdinové. Blížence nejčastěji zaujme něco kreativního a chytrého. Pro únorové večery jsou pro vás ideální detektivky, kde se může projevit vaše bystrá mysl, rychlý úsudek a všímavost, ale nepohrdnete ani něčím úplně oddechovým pro zasmání. Zkuste netflixové Na nože nebo Enolu Holmes, určitě vás neurazí ani zamotané sci-fi Christophera Nolana TenetPočátek anebo bizarní drama Všechno, všude, najednou.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vaším oblíbeným žánrem, co se filmů týká, je bezpochyby romantika. A to je super, víte, co chcete. Raci se umějí vžít do hlavních postav, takže každý špatný konec pociťují ještě dlouho poté, co snímek skončí. Zkusit můžete zpracování literární klasiky od Jane Austen, jako je třeba romantická paráda Pýcha a předsudek, případně zfilmované příběhy Nicholase Sparkse, například Zápisník jedné lásky. Velmi hřejivá je romantika Lásky čas nebo loňský snímek Vem si mě, určitě nepropásněte ani teen kousky – třeba Já, Simon.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Nemáte úplně jasně vyhraněný vkus. Důležité pro vás je, aby byl film velkolepý, působivý, ohromující, zcela vás pohltil a zanechal ve vás hluboký dojem. Lvi mají rádi cokoli, co vyvolá silné emoce, snímky založené na skutečných událostech a nevyhýbají se ani dílům z válečného prostředí. A samozřejmě hltáte současné kousky, abyste byli in. V kinech právě běží Babylon, který by mohl být přímo pro vás, a jestli jste ještě neviděli nového Avatara, okamžitě to dožeňte! Určitě vás zasáhne Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny nebo drama Dunkerk. A loňský Top Gun: Maverick má v sobě všechno, co milujete.

Foto: Profimedia.cz

Tom Cruise jako excelentní pilot Maverick dlouhá léta odmítá povýšení, aby mohl stále létat…Foto: Profimedia.cz

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Na filmy se Panny dívají jen občas. A když už se pro to rozhodnete, chcete zážitek: komplikovanější a vrstevnatý, který vám bude ještě nějakou dobu ležet v hlavě. Rozhodně žádné bláznivé komedie. Sáhněte proto mezi nominanty na Oscara – bavit by vás rozhodně mohly snímky Fabelmanovi nebo Women Talking. A když zatoužíte po něčem jednodušším, pak vás pravděpodobně okouzlí biografický snímek Elvis. Zaujmout by vás mohl i český Arvéd, který rozhodně není prvoplánový.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Baví vás spíše odlehčenější snímky, u kterých se dobře pobavíte, lehké komedie s romantickým nádechem spíš než těžká dramata. Váhy mají také velmi rády vizuálně krásné filmy, které je okouzlí propracovanými záběry a příjemnou estetikou. Proto doporučujeme úžasnou a vtipnou podívanou Grandhotel Budapešť, vesmírně okouzlující Interstellar, roztančený La La Land nebo vizuálně omračující Pí a jeho život. Z lehkých komedií by vás mohlo zaujmout letní Palm Springs o pobytu v časové smyčce nebo Nějak se to komplikuje s jedinečnou Meryl Streep.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Ve filmech přitahují Štíry záhady, mystika a tajemné příběhy – a nejlépe takové, co se nikdy nevyřeší, dokonce se špetkou paranormálna. Nebojíte se ani hororových příběhů, lekačky vás nezastaví a baví vás tíživá atmosféra. Když vám snímek vyvolá mrazení v zádech, je to velké plus. Zkuste tedy zajít do kina na úplnou novinku M3GAN nebo si pusťte trochu bizarní horor Uteč, do kterého je nejlepší jít úplně naslepo. Bavit vás bude i loňský Úsměv nebo dva děsivé filmy o Sirotkovi, které vám nedají spát. Nezklame vás ani klasika Záhada Blair Witch, Kruh nebo Paranormal Activity.

Foto: Profimedia.cz

Vera Farmiga jako starostlivá adoptivní maminka a Isabelle Fuhrman jako děsivý ruský sirotek… Zlo existuje!Foto: Profimedia.cz

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se u filmů rádi zasmějí. Vážným příběhům příliš neholdují, protože je jich dostatek v reálném životě. Baví vás animáky i rodinné filmy, ale stejně tak ujeté komedie s Adamem Sandlerem – a to je hned první tip: zalistujte filmografií tohoto herce a jistě něco zvolíte. Určitě vás pobaví i skvělá série filmů Pařba (ve Vegas, Bangkoku a na třetí). Na škodu nebude ani bláznivě barevná komiksárna Birds of Prey nebo něco z animované sekce: nezklamou vás strašidelná komedie Coco ani fantasy V hlavě.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi se u filmů rádi zahloubají, zajímá je věda a vyžadují, aby byl příběh logický a dával smysl. Určitě vám tak nejlépe sedne žánr sci-fi, především pořádně propracované snímky – komplikované kousky Christophera Nolana jsou přímo pro vás. Bavit by vás mohly ale i přímočařejší zástupci tohoto žánru, doporučujeme třeba již starší Na hraně zítřka, vyloženě vesmírné sci-fi Život nebo úspěšnou Gravitaci. Odlehčenější, ale zase vědečtější je pak Marťan podle literární předlohy.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vaše nikdy nespící a velmi bohatá představivost miluje fantasy světy a kouzelné krajiny, které vám na obrazovce rozkvétají před očima. Vodnáři se chtějí ponořit do nového světa – a čím je od toho našeho odlišnější, tím lépe. Zvládnete i skutečně originální kousky: doporučujeme jihokorejský snímek Parazit. Z konvenčnějších vás určitě naprosto oslní Duna a její fascinující soundtrack nebo animák Divnosvět s překvapivým rozuzlením. Fantasy klasiky, jako je Pán prstenů nebo Nekonečný příběh, asi netřeba zmiňovat.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Snivé Ryby si užívají snivé filmy, ať už jde o jejich vizuální kvalitu, nebo zasněný příběh. Hodně je baví pohádkově laděné kousky, ovšem s dospělejším přesahem. Doporučit můžeme například už starší Hvězdný prach, který lze považovat za jakousi esenci estetiky tohoto znamení. Stejně tak vás určitě nadchne Velká ryba, neprávem přehlížený kousek Tima Burtona. Z aktuálnějších najdete třeba animovaného Pinocchia Guillerma del Torra nebo filmově zpracovanou slavnou předlohu Škola dobra a zla. A jestli si chcete u filmu i trochu poplakat a upustit emoce, není pro vás nic lepšího než Volání netvora.

Chcete vědět, co vás čeká každý den v lásce, v sexu, v rodině, v domácnosti… Nastavte si svůj denní horoskop!

Reklama

Načítám