Hlavní obsah

Ve svatebních šatech na ples i na party. Slavné dámy, které oblékají bílou nejen v den D

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Různé společenské události jsou pro celebrity příležitosti, jak se blýsknout v krásných róbách. Tentokrát nás ale zajímala jedna konkrétní barva. Jak slavné dámy nosí velkou bílou večerní?

Článek

Svatební šaty jsou většinou určené na příležitost, která potká ženu jednou, maximálně několikrát za život. To ale celebritám nebrání v tom, aby se do nich oblékaly i na jiné společenské události.

Priyanka Chopra (39)

Indická herečka a zpěvačka, které nedávno náhradní matka odnosila první dítě, má evidentně pro svatební šaty slabost. Když se v roce 2018 vdávala za zpěváka Nicka Jonase (29), vystřídala jich hodně. Veselka se totiž konala podle indických tradic a trvala několik dnů. Že bílé rozhodně nemá plné zuby, následně prokázala na filmovém festivalu v Cannes v roce 2019. Oblékla si romantické korzetové šaty plné rozevlátých tylových volánků z kolekce pro nevěsty od libanonského módního návrháře Georgese Hobeika. Na červený koberec s ní vyrazil i manžel oděný do bílého obleku, klidně by mohli na místě obnovit svůj manželský slib.

Foto: Profimedia.cz

Outfit doplnila třpytivými šperky a uhlazeným culíkemFoto: Profimedia.cz

Kylie Jenner (24)

Svatební šaty z poslední kolekce Off-White si influencerka a podnikatelka oblékla na letošní Met Gala. Tématem večera byla Antologie módy v Americe, a zejména Gilded Glamour, tedy zlatý věk konce devatenáctého století. Kylie Jenner byla posléze kritizována, že dress code nesplnila, ale uvedla, že k tomu měla své důvody. Oblečením vzdala hold zesnulému módnímu návrháři Virgilu Ablohovi (✝41), který loni zemřel na rakovinu. Aby ovšem nebyla jen za princeznu, doplnila svůj look baseballovou čepicí se závojem.

Foto: Profimedia.cz

Z nesplněného zadání si Kylie Jenner nic nedělala, chtěla uctít památku zesnulého kamarádaFoto: Profimedia.cz

Elle Fanning (24)

Na filmovém festivalu v Cannes v roce 2019 působila americká herečka jako něžná víla, i když je pravda, že při svém křehkém vzezření a bělostné pleti vypadá jako víla skoro ve všem. Svatební šaty v reálném životě ještě nevynesla, a tak je oblékla alespoň na červený koberec. Zdobené korzetové šaty značky Reem Acra překrýval lehoučký pláštík. Vlasy si herečka nechala učesat do uhlazeného baletního drdůlku.

Foto: Profimedia.cz

Svatební šaty si herečka zatím vyzkoušela jen nanečisto na červeném koberciFoto: Profimedia.cz

Kate Hudson (43)

Americká herečka se vdávala zatím jen jednou – za hudebníka Chrise Robinsona (55) v roce 2000. Pár se sice v roce 2007 rozvedl, ale to neznamená, že si herečka bílé šaty nemůže obléknout i jako znovu svobodná. V jedněch svatebních dorazila na Zlaté glóby v roce 2010, šlo o značku Marchesa. Saténové šaty měly zajímavý peplum střih, asymetricky skládanou látku, korzetový vršek a peříčkové aplikace. Disponovaly také dlouhou vlečkou, kterou si herečka musela přidržovat, aby o ni nezakopávala.

Foto: Profimedia.cz

Model ze Zlatých glóbů kombinuje tradiční a extravagantní prvkyFoto: Profimedia.cz

Keira Knightley (37)

Tento tylový model značky Chanel si britská herečka oblékla v roce 2013 na svatbu s hudebníkem Jamesem Rightonem (38). Ukázala tak, že recyklované oblečení jí rozhodně není cizí. V šatech se totiž poprvé objevila už v roce 2008 na udílení cen BAFTA, kde je zkombinovala s černými punčochami. Uvedla, že má tento model moc ráda, v minulosti se v něm dobře bavila a zároveň měla v duchu tradic na svatbě něco starého. Ani po veselce jí ovšem nezůstaly ležet ve skříni. Svou třetí šanci dostaly v tomtéž roce, kdy se v nich objevila na galavečeru v Londýně. Tentokrát si pod ně ovšem vzala průhledné body s dlouhým rukávem a ozdobnými aplikacemi.

Foto: Profimedia.cz

Třikrát a dost, nebo herečku v těchto šatech ještě uvidíme?Foto: Profimedia.cz

Gabriela Partyšová (43)

Podobně jako Keira Knightley na to šla i česká moderátorka. V lednu 2016 se vdávala ve svatebních šatech s dlouhým rukávem za podnikatele Daniela Farnbauera v tajném obřadu. O týden později se v tomtéž modelu objevila na Plese v opeře. Buď se chtěla jako nevěsta cítit ještě jeden den, nebo se jí nechtělo shánět narychlo nové šaty. Na plese se také pochlubila snubním prstenem. Manželství ovšem nevydrželo ani dva roky, Farnbauer se vrátil k předchozí manželce.

Foto: Profimedia.cz

Moderátorka na plese zářila po boku svého manželaFoto: Profimedia.cz

Načítám