Hlavní obsah

Julia Roberts a George Clooney jako pár v novém filmu: Které další dvojice fungují jako tahák?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Některé dvojice se na filmovém plátně natolik osvědčí, že je režiséři angažují i do dalších projektů. Kteří herci a herečky spolu opakovaně hráli?

Článek

Když zafunguje chemie, tak proč to měnit? No, jeden důvod by se u filmu možná našel – každá dvojice se po čase okouká. V těchto případech ale filmoví tvůrci vsází na to, že divák si žádá své osvědčené a ví, že nebude zklamán.

Ryan Gosling (41) a Emma Stone (33)

Je mezi nimi taková chemie, že se mnozí diví, že neskončili jako partneři i v reálném životě. Emma Stone si ovšem v roce 2020 vzala spisovatele Davea McCaryho (37) a Ryan Gosling je od roku 2011 s herečkou Evou Mendes (48). Coby zamilovaná dvojice se Emma a Ryan objevili ve filmech Bláznivá, zatracená láska (2011), společně si zahráli v akčním filmu Gangster Squad – Lovci mafie (2013) a protančili se a prozpívali také filmovým muzikálem La La Land (2016). Herec o své zrzavé kolegyni řekl, že práce s ní je jako neustálé otevírání vánočních dárků a že o filmech, na které kývne, ví, že budou dobré.

Foto: Profimedia.cz

Kdyby každý neměl svou lásku, tvořili by okouzlující dvojiciFoto: Profimedia.cz

Ben Stiller (56) a Owen Wilson (53)

Tihle dva se před kamerou potkávají tak často, až se tomu těžko věří. Jejich doménou jsou hlavně bláznivé komedie. Počet společných projektů překračuje desítku a je to zejména proto, že Ben Stiller svého kolegu často zve do filmů, na kterých se podílí. Ne vždy ovšem hrají parťáky, funguje jim to, i když jsou sokové. A funguje jim to i mimo kamery, jsou prý nejlepšími přáteli. Objevili se spolu například v komedii Zoolander (2001), dále v akční komedii Starsky & Hutch (2004) nebo třeba v Fotr je lotr (2000). Seznam je ale mnohem delší.

Foto: Profimedia.cz

Takhle si herci společně zašaškovali v komedii Starsky & Hutch Foto: Profimedia.cz

Julia Roberts (54) a George Clooney (61)

V minulosti se před kamerou několikrát setkali také herečka s širokým úsměvem a americký elegán, který věkem zraje jako víno. George Clooney o své kolegyni dokonce řekl, že je jeho velmi dobrou přítelkyní a že ji zbožňuje. Samozřejmě jen na přátelské úrovni. Společně je mohli diváci vidět v Dannyho parťácích (2001), v Milujte svého zabijáka (2002), v Blízko od sebe (2013) nebo ve Hře peněz (2016). Fanoušci tohoto dua mohou jásat, protože v září by měla mít premiéru romantická komedie Vstupenka do ráje (2022), v níž si zahrají bývalé manžele.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie ze Vstupenky do ráje už jsou venkuFoto: Profimedia.cz

Pavla Tomicová (60) a Ondřej Malý (56)

Od roku 2003 jsou tito dva čeští herci manželé a skoro to vypadá, že na konkurzy vyrážejí jedině ve dvou. A k tomu si dávají do smlouvy, že jeden bez druhého hrát prostě nebudou. Počet společných projektů totiž rozhodně není malý. Manželský pár si zahráli v Deníčku moderního fotra (2021), objevili se také v Létě s gentlemanem (2019), ve Vlastnících (2019) nebo v Bezva ženské na krku (2016). Herečka v rozhovoru uvedla, že spolu hrají velmi rádi. Jen když měli malé děti, museli v divadle prosit, aby je obsazovali každého zvlášť a oni nemuseli shánět hlídání. V minulosti využívali také toho, že podle svých slov působili trochu jako Homolkovi – ona statná žena a on menší muž. To se ale změnilo, protože herečka prošla v posledních měsících neuvěřitelnou proměnou a zhubla pětatřicet kilo.

Foto: Profimedia.cz

Ondřej Malý byl své ženě velkou oporou, když to roztáčela ve StarDanceFoto: Profimedia.cz

Bohumil Klepl (64) a Eva Holubová (63)

Tento český herecký pár patří k nejobsazovanějším komediálním dvojicím. Hrají spolu nejen mnohá představení ve Studiu Dva, ale mnohokrát se sešli také na filmovém natáčení. Jmenovitě to bylo například Pupendo (2003), dále Mazaný Filip (2003), Účastníci zájezdu (2006) nebo Doktor od jezera hrochů (2010). Znají se přes čtyřicet let a Klepl byl do své kolegyně dokonce zamilovaný. Potom se ale dohodli, že vztah nechají pouze v přátelské rovině. Kromě intimity se ovšem jeden ke druhému prý chovají jako staří manželé.

Foto: Profimedia.cz

Osvědčené komediální duo hraje společně i v divadleFoto: Profimedia.cz

Zdeněk Svěrák (86) a Daniela Kolářová (75)

Mnoho let a řada filmů prověřila i skutečnost, jak to jde dohromady české herečce a herci a cimrmanologovi. Několikrát se dokonce před kamerou sešli v roli manželů. Konkrétně ve filmech Na samotě u lesa (1976), Vratné lahve (2007) a Betlémské světlo (2022). Jejich jména ovšem figurují i v obsazení dalších snímků, jako je Kulový blesk (1978) nebo Tmavomodrý svět (2001). Herečka o svém kolegovi v minulosti uvedla, že je pro ni báječným hereckým partnerem.

Foto: Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Ve Vratných lahvích řešili manželské problémy, jako kamarádům jim to ale klapeFoto: Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Reklama

Načítám