Hlavní obsah

Letos slaví 40: Potomci slavných, Viktorčin andílek i představitel Thora

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Co to obnáší mít „na krku“ čtyřicítku? Že jste na vrcholu, víte, co chcete a co ne. A pokud máte ještě své sny, máte i dost času si je splnit. Mezi slavnými osobnostmi, které letos oslaví 40. narozeniny najdete držitelku Zlatého glóbu, děti ze slavných rodin i modelku od „Viktorky“.

Článek

Rok 1983. Jarmila Kratochvílová zaběhla (dosud nepřekonaný) rekord na 800 metrů, na trh byl uveden první komerční mobilní telefon. A byl to rok „bohatý“ na letecká neštěstí a únosy. Tak ho popisuje Jarmila Frejtychová ve své knize z edice Můj rok.

A také se narodila řada dnes velmi úspěšných umělců. Představitel Thora i andílek od Victoria´s Secret, muži i ženy, kteří museli dokázat, že se neproslavili jen díky jménu, nebo herečka, která se rozhodla prozkoumat hranice lásky.

Hana Vagnerová

Herečka, která jde z role do role a prosadila se i za hranicemi. Tolik toužila po charakterní roli a zajímavém příběhu, až se rozhodla stát spoluautorkou scénáře filmu Hranice lásky. A vybrala si těžké téma: vztahy, včetně těch volných, nevěru, polyamorii.

Přitom ona sama si nedovede představit, že by se o partnera dělila. V současnosti má po svém boku fešáka z ciziny a otevřeně říká, že je jí sympatické, jak ve světě vnímají věk jen jako číslo. A žije si podle svého, ne podle toho, co očekává společnost.

Foto: Profimedia.cz

Herečka žije naplno a neřeší, co si myslí společnost o ženách v jejím věkuFoto: Profimedia.cz

Tereza Černochová

Dcera zesnulého zpěváka Karla Černocha se proslavila jako součást tria Black Milk, kde ukázala, jak má úžasný hlas a jaká je šoumenka. Vystudovala zemědělskou univerzitu a je velkou milovnicí koní, hudba je ale stále její láskou a to po boku těch nejlepších, spolupracuje například s Monkey Business.

O čem se v souvislosti s ní aktuálně mluví? Velká změna nastala v jejím soukromí. Maminka malé Laury (jejíhož otce nikdy neprozradila) září štěstím a je zamilovaná.

Foto: Profimedia.cz

Je velmi ženská a má obrovskou energii, kterou fanoušci milujíFoto: Profimedia.cz

Ondřej Brzobohatý

Herec a muzikant, který nejdřív musel dokazovat, že má opravdu talent a ne jen slavné jméno, je dnes uznávaným skladatelem. Ale ač má na svém kontě hudbu k několika muzikálům, Legenda jménem Holmes a Slunce, seno, jahody, věnovala se mu média spíš kvůli peripetiím v osobním životě. Jeho rozvod s Taťánou Kuchařovou byl hojně propíraný, stejně jako nový vztah s Danielou Písařovicovou.

Je i obsazovaným televizním a filmovým hercem, září mimo jiné po boku Anny Fialové v minisérii Iveta, kde hraje Ladislava Štaidla. A užívá si i účinkování v zábavních pořadech, neb je vyhlášený vtipálek.

Foto: Martin HyklCzech News Center / CNC / Profimedia

Profík a bohém zároveň, čtyřicátník s klukovským úsměvemFoto: Martin HyklCzech News Center / CNC / Profimedia

Táňa Pauhofová

Těsně před čtyřicítkou se stala mámou i jedna z nejpopulárnějších hereček u nás i na Slovensku. A ač má být profesně na co pyšná, o úspěchu mluvit neumí. V minulosti svěřila, že se narodila do rodiny vzdělaných vědců a dobré výsledky se braly jako samozřejmost.

Skvělá je ve filmech současných (Známí neznámí či Šťastný nový rok) i historických (Bez vědomí i Lída Baarová).

Foto: Profimedia.cz

Jejím manželem je o deset let mladší hudební skladatel Jonatán Pastirčák, vzali se tajně v roce 2021Foto: Profimedia.cz

Jakub Prachař

Letos jej uvidíme v roli muže, který ještě nedospěl a doufá, že mu v tom pomůže drsný výcvikový tábor. Jakub Prachař je ve skutečnosti pracovitý umělec, který má navíc ve střídavé péči dceru, takže z vlastní zkušenosti asi čerpat nemohl.

Je pravidelně k vidění v zábavních pořadech, hraje ve filmech (např. Hádkovi) a seriálech (např. Ohnivý kuře), daří se mu i v soukromí. Jeho partnerkou je již nějaký čas mladá herečka Sara Sandeva, se kterou se dal dohromady během natáčení seriálu Dvojka na zabití.

Foto: Profimedia.cz

Už dávno není „jen“ potomek slavných rodičů, ale uznávaný muzikant, talentovaný herec a milovník soutěžíFoto: Profimedia.cz

Chris Hemsworth

Představitel Thora je ve skvělé formě, maká na sobě, ale zároveň se v době, kdy má volno, věnuje své manželce a třem dětem. Nedávno natočil velmi zajímavý dokument pro Netflix. Jmenuje se Limitless a herec se rozhodl vyzkoušet nejrůznější extrémní způsoby, kterými chce bojovat se stresem nebo proti stárnutí. Důvodem bylo i zjištění, že má v genech Alzheimerovu chorobu a bojí se, že neuvidí stárnout své milé, že nepozná svá vnoučata.

Foto: Profimedia.cz

Mohli jsme sem dát herce bez trička, ale chtěli jsme, abyste se soustředili i na textFoto: Profimedia.cz

Mila Kunis

Herečka, která umí bláznivé komedie i oceňovaná dramata, si extrémně hlídá soukromí. V poslední době se zdálo, že ani v pracovní oblasti netlačí na pilu a užívá si hlavně poklidný rodinný život s Ashtonem Kutcherem a jejich dvěma dětmi.

Nedávno na sebe ovšem upozornila ve filmu Nejšťastnější holka pod sluncem (Netflix). Její hrdinka působí jako ta, co má všechno (od dokonalého vzhledu po dokonalého muže), ale dostihlo ji trauma z minulosti a ona musí učinit životní rozhodnutí.

Foto: Profimedia.cz

Kromě herectví se věnuje i dabování, roky spolupracuje na seriálu GriffinoviFoto: Profimedia.cz

Emily Blunt

V dětství bojovala s koktáním, dnes je oceňovanou a hojně obsazovanou herečkou. Kariéru jí odpálila vedlejší role v Ďábel nosí Pradu a v současnosti je k vidění v dramatech, hororech i komediích, a co se týče finančního ohodnocení, patří k nejlépe placeným.

S manželem Johnem Krasinskim mají pohodový vztah a klape jim to i pracovně, jejich společný film Tiché místo sklidil obrovský úspěch.

Foto: Profimedia.cz

Nebojí se náročnějších natáčení, nedávno zavzpomínala na zkušenost ze snímku Na hraně zítřka. Z těžkého obleku byla hotová a kolega Tom Cruise jí doporučil, ať se vzmuží. Dala toFoto: Profimedia.cz

Adam Driver

Nepatří mezi mediálně propírané hvězdy, ale v poslední době jde z role do role. Seriáloví fanoušci znají Adama Drivera z Girls, a co se týče filmů, upozornil na sebe v poslední době hned několikrát. V Manželské historii procházel nepříjemným rozchodem, v Klan Gucci hrál vnuka zakladatele návrhářského klanu Maurizia, kterého nechá zastřelit bývalá žena. A hodně se mluví o Bílém šumu, absurdní komedii režírované Noahem Baumbachem.

Vedle herectví se věnuje i provozování neziskové organizace Arts in the Armed Forces, která dělá divadelní představení pro profesionální vojáky.

Foto: Profimedia.cz

Je mu čtyřicet a je na vrcholu. On jakoby si toho nevšímalFoto: Profimedia.cz

Miranda Kerr

Byla první australskou modelkou, která se objevila na přehlídce prádla značky Victoria´s Secret. Nakonec se ale rozhodla zaměřit na obchodní činnost, mimo jiné má vlastní řadu produktů péče o pleť. A taky rodinu. Trojnásobná maminka je podruhé vdaná, jejím současným partnerem je miliardář a zakladatel sociální sítě Snapchat Evan Spiegel. A ona svěřila, že dbá na radu babičky a kromě času věnovaného dětem se snaží mít prostor i pro svého muže. I díky tomu jim to perfektně klape.

Foto: Profimedia.cz

S Orlando Bloomem má 12letého syna Flynna, s druhým mužem má syny dva. A uvažuje o dalším dítěti, manžel by prý moc rádFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám