Hlavní obsah

Nej frajeři ze Slovenska: Gentleman Koleník, nová hvězda Případů 1. oddělení i padouch z Ordinace

Foto: TASR / Profimedia

Foto: TASR / Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proslavili se za našimi hranicemi, ale moc dobře o nich víme i my v Česku. Charisma těchto slovenských krasavců je k nepřehlédnutí. A tak na ně se zalíbením koukáme na plátně, fandíme jim při závodech a chodíme na ně do divadla. O koho se jedná a kdo je právě single?

Článek

Mají sex-appeal, úsměv, který vás dostává do kolen, v očích jiskru a jen se objeví na obrazovce, máte radost, protože kromě talentu (uměleckého či sportovního) se na ně pěkně kouká. A protože jsou to naši bratři ze Slovenska, dodává jim na přitažlivosti i mluva, slovenština je sexy.

Ano, víme, že Juraj Kukura je slovenský Bartoška a Pavol Habera vedle Daniely Peštové zraje jako víno, ale rozhodli jsme se dát prostor i dalším fešákům.

Ján Koleník (42)

Hvězda slovenského i českého filmu a televize je idol žen všech věkových kategorií. Hereckého talentu má na rozdávání, tvář řeckého boha, tělo samý sval, pravidelně vyhrává ankety o nejoblíbenějšího slovenského herce, a když nedávno tančil v soutěži Let's Dance, ukázalo se, že mu jde i to.

České divačky si jej zamilovaly v seriálu První republika (2014–2018) a ve filmu Šťastný nový rok (2019), na Slovensku prakticky neexistuje projekt, ve kterém by nehrál – mimo jiné Za sklom (2016–2019), Oteckovia (2018–2022), Druhá šanca (2022) a další.

Ján Koleník působí jako dokonalý gentleman, ale se svou dvanáctiletou neteří se prý mění v uvolněného šaška a baviče (i když je to čím dál těžší, jak malá slečna roste). Velmi si střeží soukromí a o tom, s kým žije a pro koho jeho srdce bije, se nesvěřuje.

Foto: Profimedia.cz

Ať hraje doktora, majitele hotelu nebo drsného policajta, je ve svých rolích vždy velmi autentickýFoto: Profimedia.cz

Juraj Loj (38)

Do povědomí širší slovenské veřejnosti se dostal herec díky seriálu Búrlivé víno (2012), české publikum ho zaznamenalo výrazněji ve filmu Šarlatán (2020), kde ztvárnil milence a pomocníka léčitele Jana Mikoláška (Ivan Trojan, 58) a byl za vedlejší roli nominován na Českého lva. V letošní novince ve filmu Prezidentka ztvárnil spolu s Veronikou Khek Kubařovou (35) duo tajemníků první dámy a jeho role má mnoho humorných scén.

v současné době ho můžete vidět v seriálu Případy 1. oddělení, kde hraje kapitána Jiřího Netíka.

Jeho životní partnerkou je herečka Zuzana Kanócz (42), známá českému publiku mimo jiné díky filmu Román pro ženy (2005), mají spolu dvě děti.

Foto: TASR / Profimedia

Za roli v Šarlatánovi ho na Slovensku odměnili cenou Igric za filmovou a televizní tvorbu Foto: TASR / Profimedia

Tomáš Maštalír (45)

Možná byste ho nepoznali po hlase, protože bývá někdy pro české publikum předabován, ale určitě ho poznáte podle očí.

Oblíbeným se stal v seriálu Chlap (2022), kde hraje doktora Ondřeje Franka. Špičkového a striktně racionálního experta, který ale kvůli zranění hlavy přijde o část vzpomínek a začne v práci více hledět na city pacientů.

Skvělý byl i jako Dan v komedii Známí neznámí (2021), kde se parta přátel na silvestra rozhodla, že nemají co skrývat a budou si vzájemně číst zprávy a poslouchat telefonáty. Jeho bývalou partnerkou je herečka Táňa Pauhofová (39), v roce 2018 řekl ano své ženě Kristíně a o rok později se stali rodiči.

Foto: Profimedia.cz

Někdy zarostlý, jindy s hladkou tváří. Oceňujeme vkusný a zajímavý styl oblékáníFoto: Profimedia.cz

Miro Šmajda (33)

V roce 2009 se umístil na druhém místě v soutěži Česko Slovenská SuperStar, kde ho porazil Martin Chodúr (32). Byl tehdy střapatý a z jeho úsměvu se mladým děvčatům dělalo slabo.

Co dělá dnes? Hudbou se živí stále, je frontman kapel Walda Gang a Terrapie, věnuje se focení, miluje cestování a taky se o sebe dobře stará, může se pochlubit vypracovaným břišním pekáčem. Blond vlasy má nyní nakrátko a podle všech informací by měl být single…

Foto: Profimedia.cz

Klukovský úsměv má stále, ale k tomu i kopu svalůFoto: Profimedia.cz

Peter Sagan (32)

Jeden z nejúspěšnějších cyklistů na světě je sice známý vtipálek, ale zároveň profesionál, který své disciplíně vrací punc poctivosti. Říká se mu slovenský Tourminátor a má na kontě ojedinělý hattrick (třikrát v řadě vyhrál silniční závod na mistrovství světa v silniční cyklistice, 2015-2017).

Sportovní fešák je nyní ostříhaný nakrátko a nosí šviháckou bradku, v minulosti vystřídal různé vlasové délky a z fleku by mohl dělat modela. S bývalou ženou Katarínou má syna. Jejich lásku všichni obdivovali, byli pár snů. Ale v roce 2018 oznámil Peter, že se rozchází. O jejich problémech neměli tušení ani nejbližší. Žádnou oficiální partnerku zatím nemá.

Foto: Profimedia.cz

Jen se na nějakou ženu podívá, média z nich dělají minimálně zasnoubenéFoto: Profimedia.cz

Ján Jackuliak (44)

I přes obrovské charisma není snadné si jej zamilovat. Českému publiku se totiž nesmazatelně vryl do paměti jako ten, co mlátí ženy. V Ordinaci v růžové zahradě (2005–2022) ztvárnil agresivního hokejistu, který je milencem doktorky Zdeny Suché (Dana Morávková, 51). Záporné role v jeho rejstříku převažují, ale sám říká, že ve skutečnosti je velmi citlivý člověk.

Proslavil se i díky vystupování s kapelou All X, když v roce 2008 zářili v soutěži X Factor. Vedle televize a filmu (z českých např. Masaryk, 2016; Amnestie, 2019; Přes prsty, 2019) účinkuje i v divadle, v Praze ho můžete vidět např. v představení Vše o mužích v divadle Studio Dva.

V pořadu 13. komnata se svěřil nejen s tím, že mu kdysi stoupla sláva do hlavy, ale i s komplikovaným vztahem se sestrou a smutkem ze ztráty maminky. S manželkou Barborou má syna Tea (4).

Foto: Profimedia.cz

Nepůsobí na první pohled jako milý chlápek, ale zdání často klameFoto: Profimedia.cz

Související témata:
Ján Koleník
Miroslav Šmajda
Peter Sagan
Slováci

Načítám