Hlavní obsah

Slavné Italky umí žít. Jsou tváří kosmetických firem, mají mladší partnery a nebojí se plastik

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krása jim sice nastartovala kariéru a pomohla k prvním rolím, ale snadné to neměly. Slavné italské herečky málokdy trpěly studem, uspěly i za hranicemi a nesmazatelně se zapsaly do dějin světové kinematografie. Vzdejme těmto smyslným kráskám hold.

Článek

Italská kinematografie dvacátého století patří k nejuznávanějším na světě. Začalo to už němým filmem, pokračovalo zvukovým a vedlo se jí i po nástupu fašismu, paradoxně díky Mussolinimu, který okamžitě pochopil, jak silný nástroj mu film poskytuje z hlediska propagandy, a neváhal do něj hodně investovat.

Později dala vedle režisérských es Itálie světovému filmu řadu nejen oslnivě krásných, ale především charismatických a talentovaných hereček. Jedna z nich, Ornella Muti s kočičíma očima, dnes slaví 68. narozeniny.

Ornella Muti (68)

Trojnásobná matka a pyšná babička. Italský temperament po otci a ledová krása po švédské matce se smíchaly v dokonalý koktejl. Ornella hrála celý život osudové ženy, které sice vypadají na první pohled zranitelně, ale mají obrovskou energii a nezdolnou vůli.

Její rodiče (lékař a sochařka) si přáli, aby studovala něco pořádného, ideálně medicínu. Přísný otec ale brzy zemřel, a tak si už ve 14 letech zahrála ve svém prvním filmu, jmenoval se Nejkrásnější manželka. A další úspěšné snímky následovaly, její hvězda zářila především v 70. a 80. letech. V Hollywoodu se jí sice prorazit nepodařilo, ale nikdy toho nelitovala. Čeho však litovala, bylo odmítnutí role v bondovce Jen pro tvé oči a to, že nechala brzy školy. Kráska s kočičíma očima nikdy nepatřila ke stydlivkám, ale nutno říct, že odhalené scény měly vždy svůj význam a nikdy nebyly vulgární.

V současné době již nehraje, ale ráda se účastní týdnů módy nebo filmových festivalů, kde je vždy ozdobou. Jejím partnerem je plastický chirurg, se kterým žije na italském venkově. Pěstují víno.

Foto: Profimedia.cz

Patří ke slavným dámám, které rozhodně neodmítají úpravy vzhledu.Foto: Profimedia.cz

Claudia Cardinale (85)

Říkalo se jí italská Brigitte Bardot. Často ztvárňovala dívky s dobrým vychováním, které jsou sexy jen tak mimochodem. Do světa filmu pronikla v 18 letech, nejdřív se ovšem musela vyrovnat se znásilněním, z kterého vzešel syn. Až do jeho dospělosti se před ním vydávala za jeho sestru (vychovávala ho babička).

V osmnácti letech podepsala smlouvu s produkční společností Franca Cristaldiho, kterého si později vzala. Podmínky byly tvrdé, nesměla skoro jíst a musela ho na slovo poslouchat. Až ve čtyřiceti letech se dokázala manželovi postavit. Rozvedla se a odjela do New Yorku za svou novou láskou. Měla ještě dceru. Se synem k sobě cestu už nenašli, nicméně ona pak vychovávala jeho dceru, společně s tou svou.

Hrála po boku největších hereckých hvězd Evropy i Ameriky, na své role se prý připravovala skrze kostýmy a konečně si užívala svobodu a nezávislost. Do filmu vždy dala vše. Zářila ve snímcích Rocco a jeho bratři, Růžový panter nebo Tenkrát na Západě.

Foto: Profimedia.cz

Vedle filmu propadla ve vyšším věku i divadlu a dodnes se čas od času objevuje na červeném koberci a před kamerou.Foto: Profimedia.cz

Sophia Loren (88)

Její život mohl dopadnout úplně jinak. Byla nemanželskou dcerou, ale na rozdíl od sestry ji otec uznal za svou. Mohla zemřít během války, ale naštěstí ji „jen“ zasáhla střepina z bombového útoku. Mohla se stát maloměstskou učitelkou, o čemž snila. Ale vše dopadlo jinak. Krásná dívka se účastnila soutěží krásy a jednou seděl v porotě producent Carlo Ponti, který věděl, jak vytvořit hvězdu, a zamilovali se do sebe. Začala pomalu zářit, pracovala na sobě a sklízela úspěchy po celém světě.

Během natáčení okouzlila mimo jiné (výrazně staršího) Caryho Granta, který ji požádal o ruku. Její srdce ale tlouklo pro ženatého Pontiho. Přestože se později rozvedl, Vatikán rozvod ani následný sňatek se Sophií neuznal. V Itálii se rozpoutala vlna nenávisti, především katolíci její filmy bojkotovali. Nakonec se vše uklidnilo.

Herecký koncert předvedla ve filmu Horalka, za roli dostala Oscara. Ač patřila k hvězdám, které inkasovaly honoráře milion dolarů, toužila i po jiné roli, chtěla být matkou. Nebylo to snadné, ale nakonec porodila dva syny. Co dělá nyní? Stále se čas od času objeví před kamerou, např. ve filmech svého syna Edoarda.

Foto: Profimedia.cz

Vždy dokonale upravená dáma, která se rozhodně necítí tak, že by měla brzy oslavit devadesátku. Naopak se nevyhýbá natáčení ani společenským akcím.Foto: Profimedia.cz

Gina Lollobrigida (†95)

Italská legenda zemřela letos v lednu. Byla sexsymbolem i herečkou s velkým talentem, ale ve skutečnosti nebylo hraní jejím dětským snem, studovala sochařství a malířství. Pak se ovšem umístila jako třetí na Miss Itálie a od menších rolí se postupně dostala až k těm hlavním. Do filmových dějin se zapsala nejprve filmem Pozor, banditi. Byla nezapomenutelná ve snímku Fanfán Tulipán (ano, to je ten film, kde poodhalila ňadra) i jako cikánka ve filmu Zvoník u Matky Boží. To byla 50. léta.

V dalším desetiletí byla nominována na Zlatý glóbus za film Dobrý den, paní Campbellová! Ve starším věku se pak vrátila ke koníčkům z mládí: byla fotografkou, novinářkou, ale i sochařkou, zkoušela to v politice a angažovala se ve filantropii.

Vdaná byla jen jednou za slovinského lékaře a měla s ním syna. I když se už neprovdala, sama nebyla. Její partneři (často o desítky let mladší) neměli vždy nejčistší úmysly, jeden například rozprodal část jejího majetku.

Foto: Profimedia.cz

Milovnice umění se mu věnovala v mnoha oblastech a byla i sběratelkou cenných děl.Foto: Profimedia.cz

Monica Bellucci (58)

Mohla z ní být krásná právnička, ale při studiu si přivydělávala modelingem a ten ji nakonec zlákal víc než paragrafy. Zároveň koketovala s herectvím. A brzy přišla „ta“ nabídka. Francis Ford Coppola ji obsadil do Draculy. Od té doby hrála v evropských i amerických filmech, v roce 2000 například zářila po boku Gena Hackmana ve filmu Podezření. Nezapomenutelná je také brutální devítiminutová scéna znásilnění z filmu Zvrácený a v roce 2015 byla nejstarší Bond girl ve filmu Spectre.

Jednu dobu byl jejím manželem, se kterým má dvě dcery, herec Vincent Cassel. A poslední novinky ze života italské krásky? V minulosti měla o třicet let mladšího partnera, nyní randí už pár měsíců se slavným režisérem Timem Burtonem, který je pro změnu o šest let starší.

Foto: Profimedia.cz

Bohatá hříva vlasů a postava, kterou si prý udržuje malými porcemi a dobrým sexem.Foto: Profimedia.cz

Isabella Rossellini (70)

Rodačka z Říma je jedním ze tří dětí herečky Ingrid Bergman a režiséra Roberta Rosselliniho. S herectvím koketovala od mládí, ale než se stala uznávanou hvězdou stříbrného plátna, proslavila se jako modelka, vystudovala kostýmní návrhářství a po přestěhování do New Yorku pracovala jako překladatelka, učitelka italštiny a novinářka. Z její filmografie je asi nejvýraznější film Modrý samet, za roli v televizním filmu Zločin století byla nominována na Zlatý glóbus.

Kromě toho, že byla tváří kosmetické firmy Lancôme, byla i hvězdou bulvárních magazínů, kde se probíral její milostný život. Prožila dvě krátká manželství s Martinem Scorsesem a Jonathanem Wiedemannem (se kterým má dceru), i vztahy s hereckými kolegy, například Davidem Lynchem nebo Garym Oldmanem.

V posledních letech mluví o kráse stárnutí, ve kterém nalézá svobodu, a před pár lety se hodně věnovala živočišnému sexu. Aby nedošlo k mýlce, nepustila diváky do své ložnice, ale ukázala v několika krátkých dokumentech, jak vypadají namlouvací rituály ve zvířecí říši.

Foto: Profimedia.cz

Tváří Lancôme byla poprvé v roce 1983. A znovu se jí stala jako zralá žena po šedesátce.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám