Hlavní obsah

Nejkratší sukně, nejpřekvapivější změna účesu i nejlepší film: To nejlepší z letošních Zlatých glóbů

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máme za sebou jubilejní 80. ročník Zlatých glóbů, tedy předávání filmových a televizních cen. Bylo k vidění na stanici NBC a hvězdy i diváci ocenili, že si je užijí naživo. Kdo byl nejvtipnější, kdo nejstylovější a co na to Will Smith?

Článek

V noci se předávala filmová a televizní ocenění – Zlaté glóby, o kterých rozhodují zahraniční novináři v Hollywoodu. Asociace se v posledních letech potýkala s kritikou kvůli nedostatečné diverzitě (nebyl v ní nikdo tmavé pleti) a údajné korupci, proto se vloni konalo vyhlašování on-line a bojkotovala je i řada hvězd.

Letos se předávání vrátilo do normálních kolejí a moderátor pořadu Jerrod Carmichael hned na úvod řekl, že je tam proto, že je černý. Zlaté glóby bývají označovány jako předzvěst Oscarů, a my tedy již víme, kdo si může začít brousit zuby na cenu nejvyšší. Kdo vyhrál a byl někdo vtipný?

Spielberg králem. Ale to víme

Steven Spielberg a jeho film Fabelmanovi získali ocenění za nejlepší drama a režii. Jedná se o snímek, který je částečně autobiografický a mapuje Spielbergovo dětství i dospívání a začínající lásku k filmu. Cenu mu předával Quentin Tarantino a řekl přitom, že by na něj byl pyšný legendární John Cassavetes. Steven Spielberg tomuto režisérovi totiž kdysi dělal asistenta – a sám si své asistenty prý hýčká.

Foto: Profimedia.cz

Vítězným snímkem prý začíná Steven Spielberg končit kariéru. Snad ne!Foto: Profimedia.cz

Konec kamarádství? Nebojte!

Nejvíc nominací získal snímek Víly z Inisherinu a cenu získal za nejlepší komedii, scénář a pro herce v hlavní roli. Film o rozpadu přátelství dvou mužů se odehrává na ostrově u Irska a září v něm Colin FarrellBrendan Gleeson. Režisér a scenárista Martin McDonagh uvedl, že doufá, že jejich vzájemná spolupráce nebude až za dalších 14 let. Trojice spolu totiž pracovala i na dramatu V Bruggách z roku 2008.

Foto: Profimedia.cz

Colin Farrell a režisér snímku Martin McDonagh se radovali z cen i obnovení spolupráceFoto: Profimedia.cz

Vtipálek Eddie Murphy

Populární komik Eddie Murphy byl oceněn za celoživotní dílo a postaral se o jeden z nejvtipnějších momentů večera. V děkovné řeči uvedl, že v Hollywoodu platí tři základní pravidla: plaťte daně, hleďte si svého a neberte si do pusy ženu Willa Smithe. Narážel tak na incident, kdy vloni na předávání Oscarů vtipkoval Chris Rock na účet Jady Pinkett Smith a její muž to šel řešit na jeviště ručně.

Foto: Profimedia.cz

Populární komik si odnesl cenu za celoživotní díloFoto: Profimedia.cz

Móda z šedého koberce

Tak jako Zlaté glóby naznačují, kdo se může těšit na Oscara v březnu, móda na červeném (tedy v tomto případě šedém) koberci naznačuje trendy. A po roce bojkotu byly opět k vidění róby všech barev a střihů (i délek).

Ikonická Tanya se raduje

Úspěšný seriál Bílý lotos je dobře známý i u nás. Obě série jsou skvělé a fanoušci jsou rádi, že se v obou objevila božská Tanya v podání Jennifer Coolidge. Herečka si navíc za svůj výkon odnesla zlatou sošku. A stejně jako její postava je i ona pravá diva a v černých třpytivých šatech od značky Dolce & Gabbana byla za velikou hvězdu. Moderátor show se jí vtipně omluvil za všechny gaye kvůli tomu, co jí ti seriáloví provedli na lodi (měli byste to vidět, stojí to za to).

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Coolidge je prostě bohyně a vždy bylaFoto: Profimedia.cz

Těhotná Kaley Cuoco

Televizní hvězda Kaley Cuoco zářila v seriálech Teorie velkého třesku a byla nominována za roli v seriálu Letuška. A štěstím zářila i na ceremoniálu. Ona a její partner Tom Pelphrey čekají miminko a v levandulových šatech od Very Wang byla okouzlující. Navíc překvapila novou barvou vlasů – z blondýnky je brunetka.

Foto: Profimedia.cz

Něžný model Kaley Cuoco opravdu slušelFoto: Profimedia.cz

Nejkratší sukně? Zase Heidi

V červnu oslaví modelka Heidi Klum padesátiny a ráda ukazuje, že na to má a rozhodně nekončí. Její minišaty značky Germanier patřily k nejkratším, průstřihy ukázaly další kousek kůže, a protože byly navíc zdobené flitry a peřím, byla modelka nepřehlédnutelná.

Foto: Profimedia.cz

Heidi Klum nikdy nebyla stydlivá a s délkou sukní si nelámala hlavu. Na předávání šla ovšem do minidélky skoro jedináFoto: Profimedia.cz

Margot v Chanelu

Módní odborníci říkají, že když je ouvej, hvězdy se oblečou obzvlášť honosně a draze, aby daly naději a popřely krizi. Margot Robbie, hvězda filmu Babylon, zářila v modelu od Chanelu v růžové barvě. Že by si tuto barvu oblíbila při natáčení Barbie, která má letos premiéru?

Foto: Profimedia.cz

Margot Robbie na společenských akcích září a ani teď tomu nebylo jinakFoto: Profimedia.cz

Wednesday v tělové

Jenna Ortega je hvězdou seriálu Wednesday, kde hraje ústřední postavu. Dcera Morticie a Gomeze Addamsových je mírně řečeno svérázná a herečka ji ztvárnila dokonale a byla za to oceněna nominací. Na předávání byla k nepoznání – Wednesday se totiž obléká pouze a jedině do černé a bílé barvy.

Foto: Profimedia.cz

Jenna Ortega získala svou první nominaci na velkou cenu a byla to pro ni pocta, třebaže ji neproměnilaFoto: Profimedia.cz

Rudá Lily

V seriálu Pam & Tommy hrála naprosto dokonale Pamelu Anderson. Ta se vždy snažila být sexy a s nahotou neměla problém. Zato její představitelka Lily James a její model patřily k nejsofistikovanějším. Rudé šaty značky Versace s nadýchanou sukní, vlečkou, odhaleným dekoltem a průstřihy doplnila diamantovým náhrdelníkem, a ač její seriál, ona ani její kolegové žádnou ze čtyř nominací neproměnili, byla jednou z hvězd večera.

Foto: Profimedia.cz

Co by si tak asi vzala opravdová Pamela Anderson?Foto: Profimedia.cz

Načítám