Hlavní obsah

Madonnu změnily plastiky k nepoznání. Připomeňte si, jak vypadala dřív

Foto: Junko Kimura - GettyImages.com

Foto: Junko Kimura - GettyImages.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madonna. Jméno, při jehož vyslovení si začnete pobrukovat některou z jejích písní. Jméno, které se stalo synonymem pro velkolepou show a sílu ženství. Stejné jméno dnes ale budí rozpaky a posměch. Obzvlášť v poslední době, kdy se královna popu kvůli plastickým operacím mění před očima a kdy její příspěvky na sociálních sítích nutí mnohé pochybovat o jejím duševním zdraví. Vzpomenete si ještě, jak vypadala dřív?

Článek

Ať udělá cokoli, nikdo jí neodpáře, že je to žena, která už 40 let utváří podobu popové hudby na celém světě. Madonna je geniální umělkyně, která má talent nejen na úspěšné songy, ale umí ze svých koncertů udělat gigantickou show a taky pořádně vydělat. Taneční kreace se skupinou tanečníků, nejrůznější světelné a jiné efekty, šokující kostýmy, skandální výstupy a rekvizity – s tím vším přišla Madonna a mnozí současní interpreti stále čerpají z jejího odkazu.

Škoda, že všechno tohle v poslední době zastínilo její divoké počínání na sociálních sítích a až děsivá fyzická proměna. Zavzpomínejte ale, jak šel čas s Madonnou a jaký kus cesty urazila do své dnešní podoby.

80. léta – Madonna jako diblík i rebelka

Foto: Profimedia.cz

Madonna v roce 1987, kdy se konalo její turné nazvané Who´s That GirlFoto: Profimedia.cz

První studiové album jí vyšlo v roce 1983 a jmenovalo se jednoduše Madonna. Následovaly další tři alba a svět poznal ikonické hity jako Like a Virgin, Like a Prayer, Material Girl či Holiday.

Postupně se stala nejen hudební ikonou, ale i tou módní. Jejím poznávacím znamením se staly výrazně blond kudrnaté vlasy, rudá rtěnka, tmavé líčení očí, perly, křížky, ale i nadýchané až skoro romantické šaty nebo kožené kousky. Madonna se prezentovala jako diblík s rebelským duchem, co má v plánu tak trochu zlobit.

90. léta – Madonna a špičatá podprsenka

Foto: Profimedia.cz

Korzety se špičatou podprsenkou, to jsou typické devadesátkyFoto: Profimedia.cz

Devadesátá léta se nesou ve znamení alb I´m Breathless, Erotica, Bedtime Stories a Ray of Light a Madonna přitvrzuje. Více sexu, více nahoty, víc erotična. A to by se neobešlo bez korzetů, síťovaných punčoch a ano, bez ikonické špičaté podprsenky, kterou pro ni tehdy speciálně na turné Blond Ambition World Tour navrhl Jean-Paul Gaultier.

Ale devadesátky nebylo jen období sexy vystoupení, vznikl také slavný film Evita. Madonna v něm hrála hlavní roli - první dámu Argentiny Evu Perón. Za roli získala Zlatý glóbus!

První desetiletí 21. století – Madonna a doba skandálů

Foto: Profimedia.cz

Dnes už si lze jen těžko představit, že někdy vypadala takhle přirozeněFoto: Profimedia.cz

Madonna vždy provokovala, je to rebelka, průkopnice a žena, která se nebojí vystoupit z davu. A s novým tisíciletím se rozhodla ještě víc šlápnout na plyn.

Jakoby byly najednou Madonny dvě. Na veřejné a společenské události vyrážela často až nečekaně elegantní a umírněná dáma s relativně střídmým líčením a přirozeným účesem, na pódiu vystupovalo její divoké já. Sexy kostýmy, korzety, síťované punčochy, to vše zůstalo. Ale Madonna potřebovala pro své fanoušky něco nového a neokoukaného, a tak přišly první opravdu velké skandály. V roce 2003 se na pódiu vášnivě líbala s Britney Spears a Christinou Aquilerou. Dnes už to nikoho ze židle nezvedne, ale před dvaceti lety to byla bomba.

A v roce 2006 na své koncertní sérii Confessions Tour rozčílila představitele křesťanské církve, protože se nechala přímo na pódiu s trnovou korunou na hlavě ukřižovat. Podle mnohých věřících tím zesměšnila jejich víru a vyznání.

Druhé desetiletí 21. století – Madonnina bradavka

Foto: Profimedia.cz

V muslimském Istanbulu ukázala bradavkuFoto: Profimedia.cz

I v druhé dekádě 21. století se Madonně dařilo, vznikla alba MDNA, Rebel Heart a Madame X. Navíc zpěvačka v roce 2012 kývla na možnost vystoupit v poločase Super Bowlu, nejsledovanější sportovní události v USA, což je pro většinu umělců sen. A Madonna si jako skvělá obchodnice spočítala, že tahle show prodeji jejích alb hodně pomůže.

Co se týče módy, jde o období podobné tomu předešlému. Na společenských akcích je spíš umírněná a elegantní, na pódiu je za sexy dračici. A stále provokuje a šokuje. O velké pozdvižení se postarala během svého devátého světového turné, v jehož rámci koncertovala i v Istanbulu. Tam se během vystoupení začala svlékat a nakonec ukázala v muslimském státě bradavku a následně na zádech nápis „no fear“ (žádný strach).

Současnost – kam se ztratila Madonna

Foto: Profimedia.cz

Svým vzhledem na letošním udílení cen Grammy všechny šokovalaFoto: Profimedia.cz

Poslední dobou Madonna doslova řádí na sociálních sítích. Zahlcuje je obscénností, nahotou, lascivními nebo naprosto podivnými gesty. Není to tak dávno, co šokovala tím, že pila vodu ze psí misky.

Kromě těchto výstřelků se ale mnozí děsí toho, jak moc se mění její tvář. Když se naposled objevila na veřejnosti, konkrétně na udílení hudebních cen Grammy na začátku února, komentáře lidí byly neúprosné. Madonna se mění v mimozemšťana, znělo ze všech stran! A i když sama zpěvačka následně reagovala tím, že na vině byly objektivy s dlouhou ohniskovou vzdáleností, faktem je, že tvář současné Madonny tu z minulosti už ani vzdáleně nepřipomíná.

Co myslíte vy, vadí vám její snaha nezestárnout, nebo to berete jako součást její celoživotně provokativní osobnosti?

Reklama

Načítám