Hlavní obsah

Letos slaví 30 a v životě toho dokázaly leckdy více než někdo starší. Slavné dámy, které jedou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potká-li se parta třicátníků, je velmi pravděpodobné, že půjde o pestrou a různorodou skupinu lidí s naprosto rozdílnými pozicemi a životy. Budou tam rodiče malých dětí i bezdětní, lidé, kteří teprve začínají budovat kariéru a ti, co jsou na vrcholu. Jak jsou na tom slavné dámy, které letos sfouknou 30 svíček na dortu?

Článek

Co se stalo v roce 1993? Československo se rozdělilo na Českou a Slovenskou republiku a podle knížky „1993 – Co se stalo v roce, kdy jste se narodili“ začalo vysílání České sody, vojenská služba byla zkrácena z 12 na 8 měsíců a zemřel kolumbijský narkobaron Pablo Escobar.

Které slavné a úspěšné ženy se ale v tomto roce narodily, jak žijí a co jim dělá radost? Dámy z českého showbyznysu mají většinou kariéry i rodiny, slavné třicátnice ze zahraničí zatím rodiny nezakládají.

Ewa Farna

Polsko-česká zpěvačka se proslavila jako dospívající slečna, hit Měls mě vůbec rád ji vystřelil hodně vysoko. Dnes je jednou z nejoceňovanějších zpěvaček u nás i v Polsku. S písní Tělo se dostala až na billboardy na samotné Times Square v New Yorku, v listopadu se chystá oslnit pražskou O2 arenu. A její přínos vidíme i v tom, jak se zapojuje do body positivity hnutí.

Říká, že svému muži projevila lásku už tím, že si vzala jeho příjmení Chobot, a jako máma dvou malých dětí se nebojí na sociálních sítích přiznat, že rodičovství je někdy pěkný mazec.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka má unikátní styl oblékání a my oceňujeme, že se nebojí vyčnívat z davuFoto: Profimedia.cz

Eva Adamczyková

Lyžovat začala v době, kdy některé děti teprve upevňují chůzi, od sedmi let jezdí na snowboardu a první světové úspěchy ve snowboardcrossu začala slavit v roce 2010. Od té doby triumfovala na olympiádách, mistrovstvích i ve světových pohárech. Loni na olympijské hry do Pekingu bohužel nejela, zotavovala se po zlomeninách kotníků.

Jejím poznávacím znamením je knírek, který si pro štěstí před závodem maluje, a patří k nejsympatičtějším sportovkyním. Vlastní děti ještě nemá, ale aktivně se zapojuje k motivování rodičů a dětí ke sportu. A v loňském roce řekla ano herci Marku Adamczykovi.

Foto: KAREL KOPAC / CNC / Profimedia

Eva Samková se v roce 2021 vdala, Česko reprezentuje pod novým příjmením AdamczykováFoto: KAREL KOPAC / CNC / Profimedia

Eva Burešová

Zpěvu se věnuje odmalinka, studovala operní i muzikálový. Poměrně brzy začala získávat první role, přičemž ty hlavní na sebe nenechaly čekat. Vedle muzikálů se její doménou staly i televizní seriály, v poslední době například populární Slunečná a ZOO.

V soutěži Tvoje tvář má známý hlas nejdříve soutěžila a následně usedla do poroty, což se jí stalo osudným, poznala zde totiž šéfkuchaře Přemka Forejta a zamilovala se do něj. Je maminkou dvou synů: Nathaniela a Tristana. Aktivní je i na sociálních sítích, podporuje hlavně ženy, aby na sebe po porodu nebyly přísné, aby jako mámy neusilovaly o dokonalost ve výchově, ve vzhledu a podobně.

Foto: Profimedia.cz

Na Instagramu ji sleduje skoro půl milionů lidí a ona se nebojí otevřít i kontroverznější témata nebo okomentovat společenské událostiFoto: Profimedia.cz

Ornella Koktová

Letos jí bude třicet, je mámou tří dětí, a ač se kdysi zdálo, že bude jen slavnou milenkou, je po boku Josefa Kokty velmi šťastná, a to už roky. A s většinou členů rodiny Štikových již téměř není spojována.

Miluje koně, kterým se věnuje, ale většinu času jí zabere péče o malé děti. I ona je aktivní na sociálních sítích, kde má jak své přívržence, tak i kritiky, a kde se nevyhýbá ani spolupracím s firmami.

Foto: Profimedia.cz

S rodinou se nedávno přestěhovali do většího doma a ona si užívá zabydlováníFoto: Profimedia.cz

Ariana Grande

Pokud by se popularita měřila počty sledujících, Ariana Grande by měla být rozhodně zmíněna. Spolu s Kylie JennerSelenou Gomez je její instagramový účet jeden z nejsledovanějších (353 milionů sledujícíh). A stejně tak patří k nejstreamovanějším interpretům na Spotify a Apple Music.

Začínala v dětských seriálech, dnes je především zpěvačkou (možná znáte hity jako thank u, next nebo Into you), která vždy na červeném koberci září. V roce 2021 se provdala za realitního makléře Daltona Gomeze.

Foto: Profimedia.cz

Vypadá stále jako holčička a třicítku by jí málokdo hádalFoto: Profimedia.cz

Debby Ryan

Českým dětem není asi třeba herečku představovat, protože seriál Jessie o dívce z Texasu, která touží po kariéře herečky a nakonec „skončí“ jako chůva čtyř dětí z bohaté rodiny, je velmi populární. I Debby toužila uspět jako herečka a jí se to rozhodně podařilo. Začínala u fialového dinosaura Barneyho a do svých třiceti zvládla role v mnoha seriálech i filmech.

Ač na svou velkou filmovou roli stále čeká, na Instagramu je rozhodně populární (16 milionů sledujících). Za amerického bubeníka Joshe Duna se provdala před třemi lety.

Foto: Profimedia.cz

Herečka má velmi zajímavý módní vkus a nám se líbí, že se nesnaží být prvoplánovitě sexyFoto: Profimedia.cz

Elizabeth Gillies

Talentovaná herečka i zpěvačka se proslavila nejdříve po boku další letošní třicátnice (Ariany Grande) v muzikálu 13. Později hrála mrchu Jude v seriálu V jako Victoria. A dospělé publikum si ji oblíbilo v nové verzi seriálu Dynastie. V roli dcery Blaka Carringtona Fallon je skvělá, hraje mrchu, která nerada ukazuje city a chce uspět v tvrdém světě byznysu.

Před dvěma lety se provdala za o dvacet let staršího muzikanta Backhouse Mika.

Foto: Profimedia.cz

Stejně jako postava Fallon si oblíbila výrazné oční linkyFoto: Profimedia.cz

Sofia Carson

Další multitalent mezi letošními třicítkami. Herečka, zpěvačka a tanečnice, která v minulosti zaujala v pokračování seriálu Prolhané krásky, malé holčičky okouzlila ve Feel the Beat a ty starší zase v Následnících. Loni ukázala, že o ní ještě uslyšíme, film Zranitelná srdce má moc hezké hodnocení.

Je vnímána jako módní ikona, my její róby z červeného koberce milujeme a jejích 20 milionů sledujících jakbysmet. A pak je tu její pěvecká kariéra, na kterou by se nemělo zapomínat. Zpívá píseň Applause z filmu Tell It Like a Woman, která je nominována na Oscara.

Foto: Profimedia.cz

V březnu jí budeme držet během Oscarů palceFoto: Profimedia.cz

Načítám