Hlavní obsah

Za jediný příspěvek dostávají miliony. Podívejte se, kdo jsou nejúspěšnější hvězdy na Instagramu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jejich příspěvky srdíčkují miliony lidí. Sociální sítě hýbou světem a některé celebrity zase hýbou sociálními sítěmi. Kdo se může pochlubit tím, že nedávno pokořil hranici půl miliardy sledujících? Podívejte se na desítku nejúspěšnějších instagramových účtů.

Článek

Instagram je jednou z nejpopulárnějších platforem současné doby a v letošním roce se na něm sešlo více než dvě miliardy uživatelů. A má opravdu globální zásah – nejvíce sledujících pochází podle různých průzkumů z Indie, na druhém místě jsou Spojené státy, za nimi Brazílie a Indonésie.

Máte-li pocit, že na této platformě tráví čas jen náctiletí, jste vedle. Většinu podle platformy Statista tvoří lidé ve věku 25–34 let, v závěsu se drží kategorie 18–24. Více než 15 % uživatelů je mezi 35 a 44 lety, dalších 15 % vyplňují followeři, narození ještě dříve.

Top 3 české účty spravují…

Nejúspěšnějším Čechem na Instagramu je Petr – fotbalistu Petra Čecha sleduje na @petrcech 2,4 milionů sledujících. Na druhém místě není Leoš Mareš, ale talentovaná kreslířka Silvie Mahdal se skórem 1,8 milionu sledujících, která má na svém @silviemahdal_art spoustu zahraničních fanoušků. I moderátor Evropy 2 se ale vyhoupl přes milion – účet @leosmares sleduje 1,1 milionu uživatelů.

A jdeme se podívat na světová čísla!

1. Instagram

@instagram – 580 milionů sledujících

Čekali jste na první příčce celebritu? Nejvíce sledujících na Instagramu nasbíral… Instagram. Na oficiálním účtu najdete všehochuť, upozorňující na to, co byste si na téhle sociální síti neměli nechat uniknout. Třeba čivavu Cedrica, užívající si koupel.

2. Cristiano Ronaldo

@cristiano – 520 milionů sledujících

Portugalský fotbalista na síť vykopl první fotku před deseti lety (Instagram byl založen o dva roky dříve) a za tu dobu k sobě přitáhl slušnou fanouškovskou základnu. Ronaldovi se nedávno podařilo to, co nikomu jinému před ním – jako první pokořil hranici půl miliardy sledujících. To už je pěkných pár zaplněných stadionů! Není divu, že mu firmy, které s ním chtějí spolupracovat, neváhají zaplatit za jediný (!) příspěvek víc než padesát milionů korun.

3. Lionel Messi

@leomessi – 405 milionů sledujících

Fotbal evidentně táhne. Na třetí příčce se drží argentinský útočník, který je na platformě jednoduše jako Leo. Držitel mnoha titulů nechává své sledující nakouknout nejen na stadion, ale i do svého osobního života, který se alespoň na první pohled jeví jako harmonický. Před lety si vzal svou dětskou lásku Antonelu Roccuzzo, se kterou vychovává tři potenciální fotbalisty.

Jeho nedávný post, na kterém se raduje z trofeje po mistrovství světa, navíc prolomil rekord v počtu nasbíraných srdíček. Lionel Messi porazil fotku vejce se skóre překračujícím 70 milionů reakcí a vytvořil tak nejlajkovanější příspěvek v historii sítě.

4. Kylie Jenner

@kyliejenner – 375 milionů sledujících

Ženou s nejsilnější základnou followerů je členka ambiciózní rodiny Kardashianových. Nejmladší dcera Kris Jenner se snaží svou slávu zúročit a podniká v kosmetice – její balzámy na rty se prodávají samy, a kromě dekorativní kosmetiky má ve svém portfoliu i péči. Před třemi lety ji Forbes dokonce označil za nejmladší self-made miliardářku, a i když se později ukázalo, že její příjmy byly trochu zveličené, téhle dvounásobné mámě se jednoznačně daří.

Foto: Profimedia.cz

Kylie Jenner je nejúspěšnější ženou InstagramuFoto: Profimedia.cz

5. Selena Gomez

@selenagomez - 365 milionů sledujících

Nejsledovanější zpěvačka na Instagramu prozradila, že před lety ji sociální sítě psychicky vyčerpávaly natolik, že si aplikaci ze svého telefonu smazala. Chtěla si odstranit celý účet, zpětně ale děkuje svému týmu, že byl dost chytrý na to, aby ji přesvědčil o opaku. Selena Gomez, která má perfektní reklamní prostor nejen pro svá alba, ale i kosmetiku Rare Beauty, přiznala, že je dnes na sítích mnohem více svá a spojení s fanoušky ji vyloženě těší.

6. Dwayne Johnson – The Rock

@therock – 354 milionů sledujících

Na Instagramu je jako doma i herec a profesionální wrestler, který si říká The Rock (chápeme, ty svaly vypadají opravdu pevně jako skála). Pokud se nekouknete na jeho nový film Black Adam, můžete mu prolustrovat účet a třeba od něj opsat recept na cheat meal po cvičení - 12 míchaných vajec (10 bílků, 2 celá), sýr feta a křupavá krůtí slaninka. A jako dezert? Kokosovo-banánové lívanečky s arašídovým máslem a javorovým sirupem.

7. Ariana Grande

@arianagrande– 345 milionů sledujících

Úctyhodný počet followerů si drží i zpěvačka Ariana Grande, která se dlouhodobě pohybuje na žebříčku nejstreamovanějších umělců na Spotify. Kdyby držitelku dvou cen Grammy hudba omrzela, zůstane jí kosmetika – jako spousta hvězd se pustila do produkce vlastní dekorativky pod značkou r.e.m. beauty.

8. Kim Kardashian

@kimkardashian – 336 milionů sledujících

Kim Kardashian má zbraně těžkého kalibru a nebojí se je využít. Můžeme jen spekulovat o tom, kolik sledujících jí vynesly polonahé fotky, jisté ale je, že svou slávu umí zpeněžit. Může se zdát, že kromě natáčení rodinné reality show nic nedělá, faktem ale je, že se jí podařilo vybudovat miliardové impérium. Kromě kosmetiky SKKN by Kim a spodního prádla SKIMS založila i soukromou investiční společnost SKKY Partners.

9. Beyoncé

@beyonce – 287 milionů sledujících

V top desítce se drží i Queen B neboli zpěvačka Beyoncé. Bývalá členka R&B skupiny Destiny's Child se dala před téměř dvěma dekádami na sólovou dráhu a stala se jednou z nejprodávanějších a nejoceňovanějších interpretek současnosti. Beyoncé drží rekord v počtu Grammy – jako jediná žena na světě jich má doma 28.

10.Khloé Kardashian

@khloekardashian– 283 milionů sledujících

Třetí Kardashianka na seznamu! Na proměnlivé poslední místo se dostala Khloé, která z top desítky vyšachovala svou sestru Kendall Jenner nebo zpěváka Justina Biebera. Hvězda, která si přes všechny kosmetické úpravy a filtry přestává být podobná, vydělává balík díky rodinné reality show The Kardashians a módní značce Good America, kterou spoluzaložila.

Reklama

Načítám