Hlavní obsah

Takhle vypadá normální tělo po porodu! Eva Burešová, Jitka Boho a další slavné ukázaly realitu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Devět měsíců ve vás rostl nový život, vaše tělo zvládlo náročný porod… A je naprosto přirozené, že potřebuje čas, aby se vrátilo do původní formy. Tak proč se matky za své poporodní tělo stydí? Fandíme slavným ženám, které boří mýty a sdílejí realitu.

Článek

Ženský organismus projde během těhotenství a porodu náročnými změnami, a to jak fyziologickými, tak psychickými a emocionálními. A zaslouží si nejen obdiv, ale i péči a čas, aby se zotavilo. Orgány musejí znovu zaujmout původní polohu a svalstvo břišní stěny se obnovuje.

Těhotenství a porod jsou sice přirozené, ale jde o jiný stav a o mnoha věcech se stále nemluví nebo jen šeptá. O tom nás přesvědčila třeba i Kateřina Kopicová z projektu Tělo s příběhem, kterou v těhotenství překvapily strie a zjistila, že v tom rozhodně není sama. A popravdě: strie jsou to nejmenší! A je proto dobře, že ženy, které jsou víc vidět a slyšet, tuto realitu ukazují. Které slavné dámy otevřely téma tělo po porodu?

Eva Burešová (29)

Herečka a zpěvačka se stala nedávno dvojnásobnou maminkou, s šéfkuchařem Přemkem Forejtem (35) jsou rodiči tříměsíčního syna Tristana Williama. Kromě toho, že patří k talentům mladé generace, je velmi sympatické i to, že otevírá zajímavá témata a nebojí se jít do diskuse.

Zveřejnila i fotografii dva měsíce po porodu, na které dle svých slov vypadá jako v šestém měsíci, a doplnila ji prohlášením: „… Tohle těhotenství je jiné než to první, tělo se nevrací zpátky tak rychle, ale já mu dávám čas. Dokázalo úžasné věci. Byla jsem 9 měsíců pod takovým tlakem a v takovém stresu, že mu budu vděčná do konce svého života a každou jizvu budu milovat a ctít! “ Povzbudila mnoho svých sledujících a vyvolala výzvu, na kterou mnohé ženy zareagovaly tak, že šly s bříškem na trh a zveřejnily, jak po porodu vypadaly ony.

Jitka Boho (30)

Vítězka České Miss z roku 2010 se stala před pár dny maminkou malého Tadeáška a ani ona se nesnaží ukazovat v perfektní formě. Naopak hrdě postuje fotky s poporodním bříškem ve stahovacích legínách a se sledujícími sdílí realitu. Tělo potřebuje čas, protože zvládlo a sneslo neuvěřitelné věci. Dle jejích slov to bude „běh na dlouhou trať“ a je to v pořádku.

Martina Pártlová (43)

Zpěvačka s nezaměnitelným hlasem se stala mámou v červnu 2021, kdy se jí a jejímu partnerovi Josefu Vařekovi (29) narodila holčička Stella. Nikdy nepatřila mezi ženy, které by se snažily o dokonalost, je jí vlastní upřímnost a autentičnost. Takže na fotkách z lednové dovolené nejdřív partie, s nimiž nebyla spokojená, dcerou zakrývala a posléze publikovala i fotku, kde hrdě přiznala, že nezatáhne břicho a nehodlá se tím trápit. My tleskáme!

Berenika Kohoutová (31)

Talentovaná herečka a zpěvačka umí překvapit, šokovat i potěšit. Byla vnímána jako rebelka (prý po mamince), ale je to především zpěvačka s geniálním hlasem a máma malé Loly (2). Nikdy neměla problém vyfotit se nebo točit odhalená, což mnozí těžko vydýchávali. A nepřestala s tím ani po narození dcery, kdy ale nemínila provokovat, nýbrž ukázat skutečný život. Pět měsíců po porodu se vyfotila v plavkách a sdílela realitu dní s malým miminkem. Její kamarádka Marika Šoposká (32) ji pochválila, že vleže s vcuclým břichem se umí vyfotit každý a že by se mohly předhánět v počtu strií.

Amy Schumer (41)

Americká komička je proslulá upřímností a ostrovtipem, kdy si dělá legraci ze sebe i všech okolo. A sympatie veřejnosti si získala také v době, kdy bez pozlátka sdílela své pokusy o otěhotnění a následně porod a týdny a měsíce poté. Psala, jak zvládala pokusy o IVF, jak nosila poporodní kalhotky i jak se jí změnilo tělo: prsa našla na úplně jiném místě, než původně byly, a poporodní kila se nedařilo shodit. A svěřila se i s tím, že je syn Gene (3) láska jejího života a má obavy z návratu do práce.

Kate Hudson (43)

Herečka a trojnásobná maminka potěšila a povzbudila dva měsíce po třetím porodu všechny mámy. Postovala fotografii ve cvičebním úboru a svěřila se, že by se ráda dostala do formy. Ale také s tím, že stejně jako všechny maminky i ona bojuje s časem, který by měla věnovat jen sama sobě, protože je pro ni výchova dětí na prvním místě, pracuje a ráda by trávila čas i s partnerem… Zdůraznila ale, že je podle ní duševní očista důležitá. Mnoho žen jí následně psalo, že se k ní přidává a budou na sobě pracovat.

Reklama

Načítám