Hlavní obsah

Hollywood po česku: Jak to vypadá, když Eva Burešová hraje Whitney Houston a David Gránský DiCapria

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Na scéně je nový muzikál, který je inspirovaný filmem Osobní strážce s Whitney Houston a Kevinem Costnerem. Kdo se zhostí hlavních rolí? A v jakých dalších slavných filmech nebo muzikálech můžete srovnávat herecké obsazení?

Článek

České verze slavných muzikálů nebo divadelních her nejsou nic neobvyklého. Leonardo DiCaprio versus David Gránský nebo aktuálně Hynek Čermák jako Kevin Costner – kdo je lepší? Podívejte se na slavné předlohy a oproti tomu české verze. Jak se tvůrcům povedlo obsazení hlavních rolí?

Osobní strážce

Foto: Profimedia.cz

Whitney Houston a Kevin Costner ve filmu Osobní strážce Foto: Profimedia.cz

Hudební divadlo Karlín uvádí svojí novinku s názvem The Bodyguard. Jde o českou verzi britského muzikálu, jehož předlohou je film Osobní strážce z roku 1992. 

Novopečená dvojnásobná maminka Eva Burešová se vrací na divadelní prkna ve velkém stylu, zhostí se role hvězdy Rachel, kterou ve filmu hrála Whitney Houston. Jejím osobním muzikálovým strážcem (Kevin Costner) bude herec Hynek Čermák, o kterém jsme netušili, že umí tak dobře zpívat! Nebudou chybět známé melodie z filmu.

Foto: Profimedia.cz

Jak se vám líbí české obsazení muzikálu The Bodyguard v čele s Evou Burešovou a Hynkem Čermákem?Foto: Profimedia.cz

Mamma Mia!

Foto: Profimedia.cz

Hollywoodské obsazení filmu Mamma Mia! Zleva: Colin Firth, Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan, Meryl Streep a Amanda Seyfried Foto: Profimedia.cz

Na začátku byl londýnský divadelní muzikál. Pak přišel na řadu film s Meryl StreepPiercem Brosnanem a dočkali jsme se i české muzikálové verze Mamma Mia!

Role Donny se v alternaci zhostily Alena Antalová, Leona Machálková, Daniela Šinkorová a Helena Vondráčková. Sama hrál Bronislav Kotiš, Jiří Langmajer nebo Roman Vojtek. Jako Sophie se střídaly Hana Holišová, Ivana Korolová a Petra Vraspírová.

Premiéra proběhla v roce 2014 v Kongresovém centru v Praze, od roku 2019 na muzikál můžete zajít do Městského divadla Brno, kde najdete jiné herecké obsazení, ale role Donny v podání Aleny Antalové zůstala.

Foto: Profimedia.cz

Rok 2016 a tehdejší obsazení muzikálu Mamma Mia!. Zleva: Pavel Vítek, Michaela Nosková, Helena Vondráčková, Bronislav Kotiš a Olga LounováFoto: Profimedia.cz

Sestra v akci

Foto: Profimedia.cz

Whoopi Goldberg jako Sestra v akci Foto: Profimedia.cz

Kdo by neznal Sestru v akci v hlavní roli s Whoopi Goldberg.

Do českých divadel se muzikál dostal v roce 2017 v hlavní roli s Lucií Bílou. Předlohou je americký film z roku 1992 a na muzikál si stále můžete zajít. Silnou energii, kterou předvedla Whoopi, zvládne Lucie zahrát levou zadní.

Foto: Profimedia.cz

Světlana Nálepková jako matka představená a Lucie Bílá jako sestra Mary Foto: Profimedia.cz

Muž se železnou maskou

Foto: Profimedia.cz

Leonardo DiCaprio ve filmu Muž se železnou maskouFoto: Profimedia.cz

Když se řekne Muž se železnou maskou, automaticky se mnohým vybaví Leonardo DiCaprio v dlouhé paruce. Příběh o výměně bratrů dvojčat na francouzském dvoře v 17. století je adaptace knižní předlohy od Alexandra Dumase staršího.

Muzikálové zpracování představilo Divadlo Broadway v roce 2017 a na hudbě se podílel Michal David a Lou Fanánek Hagen. Hlavní dvojroli Ludvíka XIV. a Filipa alternují David Gránský a Jan Kopečný, jako d’Artagnan se střídají Marián Vojtko a Pepa Vojtek.

Foto: Profimedia.cz

David Gránský jako Ludvík XIV. v muzikálu Muž se železnou maskouFoto: Profimedia.cz

Válka Roseových

Foto: Profimedia.cz

Kathleen Turner a Michael Douglas jako filmoví manželé RoseoviFoto: Profimedia.cz

Válka Roseových v hlavních rolích s Michaelem Douglasem a Kathleen Turner je nezapomenutelná černá komedie.

Divadelní hra, kterou jste mohli vidět buď v Divadle Na Jezerce v Praze, nebo v Divadle A. Dvořáka Příbram, režíroval Ondřej Sokol. Roli Olivera ztvárnil Michal Dlouhý a jeho manželku Barbaru hrála Barbora Kodetová (v příbramském divadle Helena Lapčíková). Premiéra proběhla v roce 2008 a bohužel se už na českou Válku Roseových nepodíváte - derniéra se konala loňský listopad.

Foto: Majka Votavová, Divadlo na Jezerce

Divadelní manželé Roseovi alias Michal Dlouhý a Barbora KodetováFoto: Majka Votavová, Divadlo na Jezerce

Reklama

Načítám