Hlavní obsah

Prérijní ústřice, vana se solí i úklid. Takhle s kocovinou bojují Michal David nebo Gwyneth Paltrow

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Pokud nejste úplný abstinent, nejspíš vás někdy potkala nepříjemná zkušenost jménem kocovina, kdy se večerní zábava promění v ranní utrpení. Na kocovinu či opici má každý svůj speciální lék. A celebrity nejsou výjimkou.

Článek

V Hollywoodu, ale i v českém rybníčku je to jeden večírek za druhým a alkohol teče většinou proudem. Celebrity to někdy přeženou a potom se musejí vyrovnat s těžkými rány. Co jim pomáhá dostat se z nejhoršího, najít pevnou půdu pod nohama a uklidnit rozbouřený žaludek?

Lady Gaga (36)

Herečka a zpěvačka má s večírky bohaté zkušenosti, a tak už má vypozorované, co v jejím případě platí na ranní kocovinu. Pro britský deník před lety uvedla, že příprava musí začít už ráno před večírkem. Podle ní je skvělé dát si k snídani croissanty a zelený džus z různých druhů zeleniny. Ten podle ní funguje skvěle, i když většinou chutná jako nohy, ano, řekla nohy. Den po večírku pak doporučuje vyrazit na lekci jógy a vypotit všechnu vypitou whiskey pomocí složitých asán.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga považuje za klíčovou už ranní přípravu na večerní pitíFoto: Profimedia.cz

Monika Leová (30)

Česká modelka a moderátorka je maminkou roční holčičky, a to s večírky a ponocováním nejde moc dohromady. Ještě před narozením miminka ovšem jednom v rozhovoru uvedla, že už si každou party dobře rozmyslí, protože kocoviny zvládá čím dál hůř. Doporučila ovšem myslet na pitný režim a před spaním vypít alespoň litr vody. Dobrým vyprošťovákem pro následující den je podle ní vietnamská polévka Pho.

Foto: Profimedia.cz

S dcerou Miou má přístup na party trochu omezenýFoto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow (49)

Slavná herečka a podnikatelka před časem světu oznámila, že už nějakou dobu omezuje ve svém životě alkohol – konkrétně na jednu skleničku týdně. Dá si buď whiskey, nebo dvoudecku červeného vína. Omezení alkoholu jí prý doporučil lékař a ona si to nemůže vynachválit a cítí se skvěle.

V minulosti se ale něco napařila, a tak má i ona svůj tip na ranní kocovinu. Spočívá ve speciální koupeli. Doporučuje napustit si vanu plnou horké vody a přidat do ní trochu epsomské soli a jedlé sody. Člověk má ve vaně strávit dvacet minut, potom se minutu sprchovat studenou vodou a vrátit se do horké lázně a v ní setrvat, dokud se nezahřeje. A posledním krokem je opět minutová studená sprcha. Kdo má doma sprchový kout i vanu, může to zkusit.

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka už kocoviny řešit nemusí. Z jedné skleničky týdně se asi nikdo neopijeFoto: Profimedia.cz

Michal David (61)

Brzy to budou dva roky, co český hitmaker slavil šedesátiny. To se samozřejmě neobešlo bez pořádného večírku. Zpěvák si v pití potrpí hlavně na luxusní koňaky a i s nimi se to dá přehnat tak, že vám ráno není dobře.

Hned druhý den po oslavě se zpěvák na svých sociálních sítích podělil o podle něj nejlepší lék na kocovinu. Místo toho, abyste den po večírku strávili s útrpným výrazem na gauči, máte se pustit do úklidu.

Foto: Profimedia.cz

Český zpěvák si libuje v koňacích, ale nepohrdne ani sektemFoto: Profimedia.cz

Daniel Craig (54)

Když to přeženou s pitím, nejsou od kocoviny osvobozeni ani agenti jejího veličenstva. Herec a zatím poslední představitel Jamese Bonda uvedl, že jemu pomáhá vypít ráno speciální zavodňovací drink s elektrolyty, který se běžně prodává a podává se třeba dehydrovaným dětem. Doporučuje ho mít ráno po ruce a hned po probuzení do sebe jeden naklopit. Autorem tohoto tipu je prý původně herec Mark Wahlberg (51), od kterého ho převzal.

Foto: Profimedia.cz

Zatím poslední James Bond si umí poradit, když to přeženeFoto: Profimedia.cz

Nigella Lawson (62)

Novinářka, moderátorka a autorka řady kuchařek řeší kocovinu jak jinak než jídlem, respektive speciálním koktejlem s názvem Prérijní ústřice. I když jednotlivé recepty se mírně odlišují, ten její se skládá z vaječného žloutku smíchaného s worcestrovou omáčkou, tabascem, octem a brandy. Tuto lahůdku musíte vypít na jeden zátah. Gratulujeme všem, komu se ji podaří udržet v žaludku.

Foto: Profimedia.cz

Dali byste si koktejl podle Nigelly Lawson?Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám